[]

zayıflama - spor -saglıklı beslenme -hashimoto tiroidit-squat vs

selam gencler,
biliyorum on milyonuncu defa soruluyor ama ben bu işten anlarım diyenler bi el atsa harika olur. zira internet ve dahi benim bilgisayarın harddiski bile yıgınla bilgiyle dolu, saglıklı olanları ayıklamak cok zor.

öncelikle kısıtlarımı ve yapmak istedigim şeyi yazayım. tiroidim ve ciddi kansızlıgım var. dolayısıyla asırı halsizim. gectigimiz yıl icinde calısmadıgımdan da 10-12 kilo kadar fazlam var. tiroit de hashimoto oldugu icin glutensiz beslenme cok fayda eder diyorlar. ben ekmegi, makarnayı vs kesmeliyim anlasılan. öte yandan bazıları da diyor ki bu tarz karbonhidratlar girmezse zayıflamak zor.

2.önemli konumuz spor, gym'lerden nefret ediyorum. evde bişiyler yapmak istiyorum ama nerden baslamam ya da kimi takip etmem lazım bilmiyorum. pilates öneriyorlar ama kilo vermeden sadece pilatesle işi basarmak zor gibi. hem kardiyo hem pilates mi yapmalıyım? evde eliptik bisiklet var, pilates ekipmanı da halledilir. squat konusunda da sorum sudur, benim yapısal olarak daha yayvan bi popo seklim var, cıkık olmasını istiyorum. kilo verip mi baslamam lazım squata yoksa vermeden mi?

bu bilgiler dogrultusunda önerileriniz varsa cok makbule gecer. biliyorum zor bişiy soruyorum ama hayat tarzımı komple degiştirmeye hazırım. bu halsizlik canıma tak etti.

 
1. sorun için cevabın ketojenik diyet olduğunu rahatça söyleyebilirim. Son 10 yıl içinde yapılmış 25 adet scientific journal'larda yayınlanan araştırma var, hepsinde düşük karbanhidrat bol yağ ve protein içeren diyetlerin çok daha sağlıklı olsuğunu söylüyor.

Karbonhidratsıx olmaz diyenler 50'lerin kafası.
  • KaraSakall  (20.09.16 16:21:08) 
*bu tarz karbonhidratlar girmezse zayıflamak zor - anlamadim, karbonhidrat almadan zayiflayamaz miymissin?

*yag yakmak icin yuruyusle baslayabilirsin. ama kisa degil, en az bir saat. arada hafif kosup arada yurumek iyi olur. bkz. interval

*ekmek, makarna yeme zaten. kilo ve yasina gore ihtiyacin olan protein hesapla ve spor yaptihin gunler biraz daha fazla protein al. yanina hep yesillik olsun. patatesi pirinci kes. aburcubur asla. bol su.

*popo icin squat cok soyleniyor ama yanlis yaparsan dizlerine zarar verirsin. bir de bacaklara da etkili squat. ondan daha etkili hareketler var popo icin. butt lifting exercises diye arat.

*pilates candir.

*spor yaptikca halsizlik azalir.
  • jimicik  (20.09.16 16:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.