[]

Bu olay Turkiye'de olsa, Turk kadininin tepkisi ne olurdu?

Oncelikle amacim tartisma baslatmak, Turk kadinina sallamak falan degil. Sadece ne tepki verirlerdi, kadinsaniz ne tepki verirdiniz onu ogrenmek. Ona gore yorum yazarsaniz sevinirim.

i.redd.it


 
ayy ben bazen bisikletle giderken cok yoruluyorum motorlu kadin yada erkek suruculere "beni de gotur gittigin yere" sarkisini soyluyorum arkalarindan.

coyote +1

edit: yalniz bu soruyu tr yi dusunerek cevaplamadim ben tr de yasamadigim icin :D
  • fıytfıyt  (20.09.16 15:00:55 ~ 15:05:08) 
Bu geçenlerdeki aynalı "arkanda dünyanın en güzel kızı var" denemesine benziyor. Olmuyor işte, zorlamamak lazım. Elini tutmayı bırak, merkezden uzak bir yerde öyle yürürken arkadan motorlu biri gelse laf atmasın taciz etmesin diye dua eder Türk kızı. Hatta tecavüze uğrayabilir de, yollarda tek dolaştığı için suçlu da çıkabilir. Bi de elini tutsa ohoo, tecavüzcüye tam indirim sebebi.

Ortalama bir Türk kadını maalesef bu şekilde yaşıyor. Paranoyak ve suratsız olmamız da bundan kaynaklı. Keşke başka bir yerde, başka bir zamanda doğsaymışız. O yüzden ben de elini tutmam, hatta direkt kapkaççı muamelesi yaparım.
  • whoosie  (20.09.16 15:03:57 ~ 15:06:32) 
bir tepki vermezdim ama elimi de uzatmazdım. hayır öyle kibirden vs değil, korkardım. yüzüne tekme yiyen hemcinsimin haberinin dumanı üstünde.. bugün sırf o tekme atan adama benzeyen birini gördüm diye arkama baka baka geldim işe. bu ülke kadını da erkeği de paranoyak yapıyor. Bu ortamda yetişmiş biri olarak yurtdışına yerleşsem bile insanlara tam olarak güvenemeyeceğime eminim


  • eksi sozlugun tatli insani  (20.09.16 15:04:01) 
Tirsardim olum zaten oyle seyler oluyor ki yanimdan biri gecince bile tirsiyorum.


  • neira  (20.09.16 15:20:57) 
Yabancı biriyle mümkün mertebe fiziksel temas kurmak istemem. Elimi çeker hatta düşürürdüm adamı panikle.


  • petekpare  (20.09.16 15:23:13) 
Erkegim.
Turkiye'de olsa elini vermezdi buyuk ihtamlle kimse. Bugun ben kadin olsam ben de vermem ve sonuna kadar da hakliyim.

Bizim kulturde ne kadar cok kadinla yatarsan o kadar prim yapiyorsun, ortamlarda o derece havan oluyor, o derece gipta ediliyor ve o derece kendini iyi hissediyortsun. O yuzden bizim erkek milleti onune gelene salliyor afdersin. Yani sinekten yag cikartmak gibi mi diyeyim, bu deyim pek uymadi ama nerede nefes alan bir disi varsa (bu cevreden biri olur, gittigin kurstan biri olur, isyerine yeri giren kadin olur, musteri firmadan ziyarete gelen genc kiz olur falan) biz turk erkekleri hemen skor arttirabilmek icin yataga atilabilitesini analiz ettigimizden sebep yapisma ihtimalimiz yuksek oluyor. Batida elini verirsin sana guzelce yaklasan motorcu abiye ama burada elini verirsen kolunu kurtaramayabilirsin o yuzden.
Evli barkli da farketmiyor, siz kadinlar her gun onlarca kisi tarafindan dedektorden geciriliyorsunuz guzel ulkemizde. Dunya'nin her yerinde vardir ama yuzdeye bakmak lazim. Bizim erkeklerin %70'i falan dedektor. Sinyal aldigi ya da aldigini sandigi o da olmadi alacagini tahmin ettigi an yapisiyor.
  • stavro  (20.09.16 15:25:43 ~ 15:34:59) 
Muhtemelen motor o kadar yaklaşsa önce kapkaççı sanıp tırsarım. Elini uzatsa tutmam ama "ulan ne cana yakın insanlar varmış be" diye düşünürüm.
Karşılık vermesem de böyle olaylar hoşuma gider.
Karşılık vermiyorum çünkü insanlara güvenim yok.
  • mutekebbir  (20.09.16 15:27:08) 
Başka bir ülkede olsam elimi elbette ki ben de uzatırdım ama Türkiye'de takdir edersiniz ki böyle bir hareket pek sağlıklı sonuçlar doğurmaz ve elimi uzattığım için bana her şey müstehak görülür.


  • fragile lady  (20.09.16 15:31:33) 
ben bu gif'i başka bir duyuru için araştırmıştım. bunlar birbirine yabancı insanlar değil yalnız:
www.reddit.com
www.youtube.com
kızın kapüşonlusunun kolunda motosiklet grubunun logosu var.
  • misterturist  (20.09.16 16:14:38) 
ben uzatirdim elimi ya. biraz dusunmeden, otomatik tepki olarak yani. arkadasim herhalde diye dusunurum. bir de motosiklet seveni severim, araba olsa uzatmayabilirdim. tehlikeli gelir.


  • jimicik  (20.09.16 16:33:51) 
ne tatlı bir şey. keşke biz de yapabiliyor olsak.
fakat yapamayız.

  • yuvarlanantencereninkapagi  (20.09.16 16:44:15) 
yumruk mu geliyor diye kendimi korumaya çalışırdım.


  • yue  (20.09.16 17:10:22) 
geçen gün bi çift arkadaşımız boğaziçinden arabayla geçerlerken kızın kolu camın dışında havadaymış. ekipmanlı bir motorcu arkadaş da yanından geçerken eli farkedince muzip bi bro fist yapmak istemiş. tam yumruk teması sağlanacakken arka koltuktaki yolcu birinin yanaştığını farkedip kızı uyarmış, o da panikleyip zipp diye çekmiş elini, motorcunun selamı havada kalmış. kızcağız olayı anlayınca hayli üzülmüş. hatta eşine yetiş şu motorluya bro fist yapıcam demiş ama geçip gitmiş tabi motorcu. bu örnekte arabanın güvenliğinde olan, eşinin yanındaki evli bir kadın söz konusu elbette ama sonuç halen yarı pozitif :)


  • kaichi  (20.09.16 17:19:56) 
hemen tutardım. çok eğlenceli görünüyor.


  • jonestown  (20.09.16 17:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.