[]

yağ yakımı mı, kas arttırmak mı?

boyum 1.76-77. iki ay öncesine kadar 77 kiloydum ama çeşitli olaylar sebebiyle ani kilo kaybı yaşadım, şu an 69-70 kiloya kadar düştüm. daha önceden de aynı kiloya indiğim olmuştu ama vücudum çok daha sağlam duruyordu şimdiki haline göre. bu sefer bu kadar zayıflamış olmama rağmen yağ tabakasını inceltemedim sanırım bilinçli bir diyetle kilo vermediğim için. bazısı çok zayıfsın diyor, bazısı demiyor. skinny miyim, skinny fat sahibi miyim anlayamadım yani. bu yüzden de günlük almam gereken kalori miktarını ihtiyacımın altında tutup yağ yakmaya mı odaklanmalıyım yoksa üstünde tutup kas kazanmaya mı zorlamalıyım karar veremedim.

nihai amacım shredded olarak tabir edilen abiler gibi olmak. ama beslenme ve antrenman konusunda kararsızım. daha doğrusu daha önceden birkaç sene ilgilendim vücut geliştirmeyle, birisi gelse abi kas kütlemi arttırmak istiyorum dese ona verecek tavsiyem var iyi kötü. ama kendi durumumda yapılması gereken nedir bilemedim.

son iki aydır 1000 kalori altı beslenme + alkol ile saçma sapan kilo kaybedince kas kaybı da yaşadım muhakkak. 3 günlük full body antrenman düzeni mi bende daha etkili olur, yoksa 6 günlük parçalı mı emin değilim. birileri bir şeyler desin de motivasyon sağlayıp koşarak spora gideyim istiyorum. cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
ilk önce bir doktora gidin. bu sağlıksız kilo verme ne gibi hasarlara neden olmuş.

böbrek ve karaciğerde sorunlar olabilir. bunların yanında vücudunuzun normal direnci ya da bilmediğiniz hastalıklar var mı ona baktırın. zira çok basit bir şeyler bile ciddi olabilir.

bu bahsettikleriniz zamana bağlı. fazla yağın vücuda bir katkısı yok. safi zarar. ama zayıf iseniz, vücutta hiç hoş olmayan orantısızlıklara sebep olur hemen vermeniz.

bence şunu uygulayın. yedikleriniz gün içinde normal olsun. protein ağırlıklı olsun, fast food, yağ, kola mola olmasın tabi ama sağlıklı beslenin. sağlam protein alın tavuk balık, kırmızı et etc. bu sırada 2 günde bir 90 dk vücut, 30 dk kardiyo yapın. dilerseniz arada kalan gap günlerde 30 dakika kardiyo yapabilirsiniz. incelirsiniz ama daha düzenli olur.

ama kesinlikle doktora gidin yoksa o bahsettiğiniz kötü beslenme ciddi sorunlara yol açabilir.
  • kurnaz  (20.09.16 11:38:19 ~ 11:38:56) 
kafama bir şeyi çok takınca iştahıma yansıyor. yansıma derken bayılmak üzere olmadığım sürece bir şey yiyemiyorum. şu an neyse ki öyle bir problemim yok, normal beslenebiliyorum.


  • jack of hearts  (20.09.16 11:57:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.