[]

Boşanma,mal paylaşımı vs...

Merhaba arkadaşlar.teyzem aldatıldığını öğrendi(elimizi fotoğraflar geçti).zaten yaklaşık 6-7 senedir şiddetli geçimsizlik vardı.oğlunun büyümesini bekliyordu ama artık daha fazla da katlanmaz herhalde.şimdi teyzemin bu adamla birlikteyken edindikleri 1 ev ,1 araba var(bizim bildiğimiz) ama bu adam biraz uyanık .korktuğumuz nokta da farkında olmadan evin satılmış olması çünkü gelir-gider,kasa o adamın elindeydi ve herhangi bi ayrılık durumunda evden gelmiş parayı teyzemden saklayıp bölüşmekten kaçınacağını tahmin ediyoruz.şimdi soracağım şeyler:

1-adamın evi satıp paranın üstüne oturma şansı var mı?
2-teyzemin herhangi bir şekilde bu adamın üstüne olan mal varlığını öğrenebilme şansı var mı ?
3-bunların dışında böyle bir süreçten geçmiş tanıdığı vs. olanlar bilgi paylaşmak isteyenler olursa onların mesajlarını da bekliyorum.

Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

 
1. yok. duruma göre ek dava açılabilir ev için.

2.var. avukatın bir belge vermesi gerekiyordu sanırım. bir de bankacılar da görebiliyor sanırım.

3.özelden atıyorum.
  • kurnaz  (19.09.16 22:09:16) 
oncelikle cevap degil

teyzeniz ev hanimi miydi yoksa calisiyor muydu?
6-7 yillik siddetli gecimsizlikten ne kadar once cocuk yaptilar? ya da cocuk artik resit mi?

cevaplamak zorunda degilsiniz meraktan soruyorum.

gecmis olsun.
  • idexo  (19.09.16 22:15:01) 
1. evi satmış olsa, aldığı para için dava açılır. Ancak yıllar önce satmışsa, "o parayı beraber yedik yıllar içinde" diyebilir adam. Ama bir ay önce sattıysa götünden alırlar o parayı mahkemede.

3. Eşim birkaç yıl boşanma avukatlığı yaptı, bilgisini bedava paylaşmaz ama avukat bulmanıza yardım edebilir. o noktaya gelirseniz haber edin, birileriyle görüştürsün sizi.
  • harzem  (19.09.16 22:29:52) 
1-tapu adamın adınaysa satmış olma ihtimali var elbet ama oturdukları ev ise satılmış olsa nasıl oturmaya devam edebilirler alan kişi oturmalarına devam etmesine nasıl izin vermiş olsun. evliyken edinilen mallar ortaktır ve boşanma durumunda mal paylaşımı yapılır.
2- boşanma davası açtığı zaman bütün mal varlığına tedbir koyma talebinde bulunup satılmasını ve elden çıkarılmasını önleyebilir.
3-yok... boşanmada kesin kararlıysa bunu avukat olmadan yapması çok zor özellikle mal paylaşımı söz konusuysa, adam bu noktaya geldiğinin henüz farkında değilse acil olarak avukattan destek almanızda fayda var özellikle mal kaçırma durumu olacaksa.

soruda yok ama ek yapayım ihanet boşanma sebebidir ve tazminat ve nafaka olma durumu olacaktır bence vakit kaybetmeyin.
  • pembe baytar  (19.09.16 22:50:44 ~ 22:53:27) 
@idexo
1-ev hanımı
2-çocuk 2.5 sene önce oldu.10 sene kadar çocukları olmadı .problemlerin patlak vermesi çocukla birlikte başlıyor
  • orixim  (19.09.16 22:52:26) 
@harzem teşekkür ederim.öyle bir durumda sizinle iletişime geçerim.
@pembe baytar şu an oturdukları ev kira evleri başka vilayette . teşekkürler yardımcı olduğunuz için

  • orixim  (19.09.16 22:55:55) 
Hemen tapuya gitsin. Ve tapuya aile konut şerhi koydursun. Bu kadar. Kocasinin gelmesine gerek bile yok. Kocasi satamaz.


  • naharir  (20.09.16 20:05:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.