[]

Hangi eğitim öğretim yılı kutlu olsun ?

Bugün okullar açıldı.Herkes yeni eğitim-öğretim yılı kutlu olsun diye paylaşıyor.Peki hangi eğitim-öğretim kutlu olacak ?Kimin elindeki eğitim-öğretim kutlu olacak ?Adı Türk olan ülkede eğitim-öğretim "milli " midir de kutlu olacak ?

26 Şubat 1946 Kahire antlaşmasından hareketle Türkiye'de 27 Aralık 1949 antlaşması gereğince bir komisyon kurulmuştur.Bu komisyonun adı:Türkiye'de Birleşik Devletler Eğitim Komisyonu(Fulbright )dur.

Bu komisyon Türkiye ve Amerika hükümetleri tarafından tanınmıştır.Türk hükümetine bu komisyonun çalışmalarını denetleme ve kontrol etme hakkı dahi verilmemiştir.

Böylelikle de Atatürkçü ve milli bir eğitim sisteminden tamamen uzaklaşıp ezbere dayalı Amerikancı bir eğitim sistemi meydana getirilmiştir.Durum böyleyken,neden Amerikancı eğitim-öğretim yılını kutlayayım ki ?

Çocuklarımızı Atatürk'ten ve milli değerlerden iyi uzaklaştırın diye mi eğitim-öğretim yılını kutlayayım ki ?

Asıl Atatürk'ten ve milli değerlerden uzak,ezbere dayalı ve gayri milli olan eğitim-öğretim sistemimizin 67.yılı kutlu olsun(!)

 
bu kadar aptal bir eğitim sistemi..
bu sistemi hazırlayanlar amerikalılar..

siz istediğiniz kadar kutlu olsun deyin, olmayacak.

bugün çıkıp meb'e sızan fetö'cüler var diye ağlıyorlar.
fulbright amerikanların elinde olacak da senin adamlarını mı sokacak?

o farklı karakterde hayalgüçleri müthiş, yaratıcılıkları en üst düzeyde olan minikleri 12 yılda nasıl aynılaştırıldıklarının, nasıl törpülendiklerinin bir resmidir bu.

yer altı kaynağını, meclisi, tarafsız cumhurbaşkanını, yüzde elliyi bilmem neyi geçin.. eğitim sisteminiz sizden başka bir milletin elindeyse siz zaten bittiniz.

geleceğimizi yiyorlar.

teşekkürler.

yirmi yıldan beri türkiye’de faaliyette bulunan yardım programı, bir zamandan beri meyvelerini vermeye başlamıştır. önemli mevkilerde amerikan eğitimi görmüş bir türk’ün bulunmadığı bir bakanlık ya da iktisadi devlet teşekkülü hemen hemen kalmamıştır."
-- richard podol, 1968
  • tosiba  (19.09.16 22:13:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.