[]

Bu kadina yapilan elestiriler sizce hakli mi haksiz mi?

www.ntv.com.tr
Fikirleri alayim.



 
Eleştirileri başlatan hortlağa bak bir de birinci seçilen kıza bak, sence hangisi daha güzel?
Ben seçecek olsam birinci seçilen kızı seçerim, eleştiriler hem haksız hem de kıskançlık barındırıyor.

  • xaxxbczczaaxax  (19.09.16 21:22:58 ~ 21:23:17) 
güzellik yarışması belirli bir kalıp içinde yapılıyor
bence YARIŞMAYI KAZANMAK için uygun vücuda sahip değil.

  • basond  (19.09.16 21:24:19) 
Haksız. Kadın muazzam güzel. 42 beden şişman değil balık etidir. Şişman görmemiş gibi konuşuyolar. Gerçekten şişman olanları nası niteliyolar merak ettim. Herhalde insan yerine koymuyolar.


  • yaren  (19.09.16 21:24:20) 
Ben elestiren kadinin hangisi olduguna bakmamistim, simdi baktim ve elestiren daha guzel, net.
Ama elestirenin sifatina degil, direkt elestirinin dogru olup olup olmadigina bakiyoruz.

  • stavro  (19.09.16 21:25:22 ~ 21:26:27) 
Eleştiren kadın doğal bir güzel değil, her tarafı estetik dolu. Dudakları bile şişirilmiş. Birinci seçilen kız ise tamamen doğal.

Makyajını geçtim, yüz etleri çekilmeye başlamış. Makyajı akarsa bir hortlakla karşılabilirsin.
Boşuna dememişler "Güzellik gözün gördüğünün ötesindedir." diye, bu kadının ruhu bile çürümüş.
  • xaxxbczczaaxax  (19.09.16 21:30:25 ~ 21:33:26) 
Bu kadını kim eleştirmiş bilmiyorum, kusura bakma detaylı incelemedim linki ama bu kadın -benim gözümde- bariz şişman. Tabii buna karşı çıkacak arkadaşlar olacaktır ama ne yazık ki fikrimi paylaşmak istedim ben de. Kadında da erkekte de fit ve hafif kaslı vücuttan hoşlananlardanım ben.


  • köstebek kurabiye  (19.09.16 21:34:48) 
kusura bakmayın, güzellik anlayışının 36 bedenle sınırlandırılması zaten başlı başına saçmalık. yapılan eleştiriler haksız. güzellik yarışması adı altında dayatılan tektipleştirme ziyan. bayağı çığır açıcı bir gelişme olmuş, keyifle okudum.


  • evde liyakat kalmamis  (19.09.16 21:39:59) 
bu tarz yarismalarin belli gelenek ve kurallari vardir. bugune kadar secilenlere bakarak bu sene kuralin bozulup bozulmadigini da dikkate almak gerek.

fakat son zamanlarda biliyorsunuz "butun kadinlar guzeldir" akimlari var. ister istemez politik dogruculuk yaparak -bu yarismalar bile- yeni topluma ayak uyduruyor olabilirler. meghan trainor'u -ne elle tutulur bir yetenegi ne de guzelligi olmadigi halde- topluma boyle satiyorlar mesela.

burada tartisma konusu "elestirilerin hakliligi"ysa tekrar kurallarin ve bugune kadarki gelenegin incelenmesi lazim.

ben de birinci olan kadinin vucut tipini cekici buldum ve elestiren kadini begenmedim ama yarismanin jurisi olsam kendi begendigimi degil, kural ve gelenege uygun olani tercih ederdim. begendigim sadece beni ilgilendirir.

edit: bir de soyle dusunun. vucut gelistirme yarismalari oluyor. politik dogruculuk yapip gobekli adami secemezsiniz oyle degil mi?
  • idexo  (19.09.16 21:47:42 ~ 21:50:03) 
"Guzellik anlayisi" denen sey, insanlarin cogunun guzel buldugunun guzel, guzel bulmadigının da guzel degil olarak kabul edilmesi degil midir? Guzellik anlayisi dedigimiz sey senin benim guzellik anlayisimiz degil mi? Yoksa guzellik otoritesinin hukmu mu?
Bana sorarsaniz guzellik otoritesi diye bir sey yok ve kimse guzelligi ozellikle su bedenle bu kiloyla sinirlandirmaya calistigi yok. Biz insanlarin cogu belli bir bedende buyugunu, vucuduna gore belli bir kilodan fazlasini guzel bulmuyoruz gayet dogal olarak, olay bu. Bu beden siniri deginiz sey de kendiliginden olusuyor bana sorarsaniz. Sahsen bana guzel gozukmeyen buyuk bedenlere **hicbir baski altinda kalmadan** "guzel degil cunku cok sisman" diyorum. Ben ve benim gibiler boyle bir kampanya pesinde degil, bize guzel gozukmeyene "guzel degil" diyoruz genelde. Guzellik otoritesi tarafindan kandirildigimi dusunmuyorum.

  • stavro  (19.09.16 21:48:02) 
cloud.mail.ru

Alacakaranlık dizisinin bir bölümüdür ve bu konulara değinmiştir.
  • xaxxbczczaaxax  (19.09.16 21:52:51 ~ 21:53:07) 
skinny fat'li mankenler (kate upton) ve anoreksik modelleri görmekten gına gelmişti, iyi oldu bu.


  • nice tnetennba  (19.09.16 21:58:10) 
bence de yarışma beden standartlarına uygun değil, bu güzel değil demek anlamına gelmiyor ama güzellik ve modellik yarışmalarında belli boy ve kilo-beden standardı vardır, bunu karşılamıyorsa katılmaması gerekir, nasıl almışlar hayret. Diğer 2 kız daha güzel, eleştiren kim bilmiyorum


  • limoncello  (19.09.16 22:00:53) 
guzellik konusuna gelirsek eger: guzellik dediginiz seyin belli kurallari ve kaideleri var fakat guzel: "seksi" de olabilir, "estetik" de olabilir, "sirin" de olabilir... yani sonu yok. dolayisiyla kisisel bir yonu oldugu kesin bir kere.

ote yandan genel ya da norm olarak incelerseniz bazi ozelliklere sahip kimseler, normal oldugunu kabul ettigimiz herkese "guzel" gelecektir.

bunun genellemelerini duymussunuzdur bir 90 60 90 var mesela.

peki neden? cunku yetiskinler icin konusursak vucudunuz sizin ne kadar "fertil" oldugunuzu ele veriyor.

ya da yanaklarinizin kizarmasi ve/veya dudaklarinizin kizarmasi normalde kanin bu bolgeye toplanmasindan olur ve bilin bakalim erkeklere ne sinyal verir bu kirmiziliklar? tabi ki kadinin uyarildigini gosterir bir cesit "ciftlesmeye hazirlik" belirtisi gibi.

bu yuzden makyaj'in da bir kadini daha cekici yapmasinin sebebi bilincaltinizda "ben uyariliyorum" iluzyonunu yaratmasindandir.

son olarak da "sirin" hayvanlara bakin geneli yavrudur. bir yavrunun yavru oldugunu gosteren bazi emareler vardir. bunlar bize sirin gorunmesine sebep olur. savunmasizdir vs..
  • idexo  (19.09.16 22:01:34) 
eleştiren(ler) o kızdan daha beter.


  • limoncello  (19.09.16 22:02:35) 
bu kadına şişman diyen net gerizekalıdır benim gözümde.


  • nothing in my way  (19.09.16 22:05:21) 
modeller kıyafetleri daha iyi göstersin diye uzun ve zayıf olmaları gerekiyor. kısa, ortalama boydaki bir modelde kıyafet kırışık ya da salık durabilir. aynı şekilde ortalama, kilolu bir model giysiyi kırıştırır, hatta giysiye kendi formunu verir. güzellik yarışmasına katılanlarla modeller aynı şeymiş gibi bir genel düşünce oluştu insanların kafasında. oysaki ortalama boydaki bir insanın uzun bir insandan daha güzel olması daha olası, çünkü ortalama boylarda çok daha fazla insan var.

aynı şey kilo için de geçerli, ama kilo insanın yüzünü ve vücut şeklini değiştirebilir. çarpık bacaklı biri kiloluyken çarpık olmayan bacaklara sahip gibi durabilir. çoğu kilolu kadının memesi olduğundan büyük olur. güzellik yarışmasına katılanların yaş aralığı 18-25. çoğu kişinin 23-25 yaşlarına kadar yüzü oturmaz yüzde bebeksi bir et olur. 18 yaşında yüzü güzel birinin 24 yaşında yüz güzel olmayabilir. varmak istediğim nokta güzellik yarışmasındaki insanlar o anki güzelliklerine göre yarışırlar. bu yüzden belirtilen kilo, yaş boy aralıklarındaki kadınların o anki güzellikleri önemli olan.

bu bir güzellik yarışması olduğu için modeller için yapılan bir yarışma olmadığı için yapılan eleştiriler haksız. eleştirilen kadını güzel bulmadım, 3. olanı da beğenmedim. yolda daha güzel bir sürü kadın görüyorum.
  • cikis yolu  (19.09.16 22:14:53) 
aslında bence de güzellik ve modellik yarışması aynı değil ama Türkiyede son 15 yıldır yapılan güzellik yarışması adı altındaki yarışmaya bak ne kadar tipsiz, suratsız uzun boylu ve zayıf kazulet kız var, dereceler hep onlardan çıkıyor. Resmen boya göre seçiyorlar. Şu son dönemde kaç tane gerçekten güzel diyebileceğimiz hem yüzü güzel hem fiziği hoş kız çıktı o yarışmalardan. Sıfır. Çıta gittikçe düştü.


  • limoncello  (19.09.16 22:21:00 ~ 22:21:33) 
@limoncello, türkiyede güzellik yarışması ve modellik yarışması aynı şeymiş gibi kabul ediliyor. zaten hollanda gibi uzun boylu olmayan bir ülkedeyiz. uzun boylu belli bir yaş aralığında olan kızların kaçı zayıf? hem uzun boylu hem zayıf olan kızlardan kaç tanesi bu yarışmalara başvuruyor? hem uzun boylu hem zayıf hem de bu yarışmaya başvuran kişilerin işlek bir caddeden geçen her boy ve kilodan oluşan kadın topluluğundaki bütün kadınlardan güzel olma olasılığı çok düşük. abd gibi güzellik yarışması ve modellik yarışması ayrımı olan ülkelerde katılımcılar boy, kilo ve yaş olarak daha geniş aralıklarda dolaşıyorlar.


  • cikis yolu  (19.09.16 23:08:07) 
sabahtan beri bu kızın fotoğraflarına bakıyorum.

bu kadın. kadın bu. yemişim yapılan eleştirileri. zayıf olacak diye düz erkek poposuna döndürdüler kadın poposunu. meme desen en küçük memeli en iyi sayılacak neredeyse. kadın kıvrımdır. 36 beden, 34 beden diye diye çocuk bedenine sokuldu kadın. hayatım boyunca audrey hepburn tarzı kadınlar bir kere bile ilgimi çekmedi. zaten millete sorsak monica bellucci, salma hayek de obez gibi görülüyordur...

bu kadın son zamanlarda gördüğüm en güzel ve en kadın gibi kadınlardan biri. enfes.
  • mermize  (19.09.16 23:19:29 ~ 23:20:15) 
kadının fiziğini çok begendim.
yarışmayı kazanabilmek için var olan ' belirli kriterler'kiloyla mı alakalı ki, zannetmiyorum.

  • yuvarlanantencereninkapagi  (19.09.16 23:26:14) 
baktığımda hafif dolgun ve güzel bir kadın görüyorum ben. dolgun olmak güzel olmaya mani değil.

o bu değil de benim asıl merak ettiğim şu: bu güzellik yarışmalarının kime, neye faydası var? sahiden soruyorum, kime, neye faydaları var? ne işe yarıyor burada seçilen insanlar daha sonra? işe yarayana rastladınız mı ya da? güzelse güzel yahu, bana ne.
  • devilred  (19.09.16 23:30:04) 
fıstık gibi kadın. eleştiriler gereksiz olmuş.


  • yüzyıllık yalnızlık  (19.09.16 23:31:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.