[]

Dolgu yapılan dişin acıması

Selamlar. 2-3 hafta önce dişime dolgu yaptırdım. Yani doktora muayeneye gittim, direkt olarak 3 azı dişine dolgu yapılması gerektiğini söyledi. Tek bir uyuşturucu iğne yapıp arka arkaya 3 tane dolgu yaptı ve siyah bir materyal kullandı. İkisi üst biri alt çenede bu azı dişlerinin.

3 hafta geçmesine rağmen bugün yemek yerken dolgulu üst dişe her çatal değdiğinde çığlık attıracak kadar çok acı hissediyorum. Bu normal mi? Normal, dolgusuz dişlerime çatalı dokundurduğumda bir problem yok; ama dolgulu dişlerden birine ufacık temas etse bile öldürüyor gibi.

Ne yapmalıyım?

Edit: Bir diş doktorundan aldığım bilgiye göre Galaktik akım etkisiymiş ve elektrik çarpılıyormuşum ben. Çok nadir görülen bir şeydir dedi. Dolgu materyaliyle ilgili sanırım. Değişmesi gerekecekmiş.

 
sinire baskı yapıyor kanal tedavisi yapılacak.
doktor değilim. Başıma aynısı geldi.

  • basond  (19.09.16 20:42:03) 
basond +1 aynısı kaynımda da var


  • England  (19.09.16 20:43:57) 
Öncelikle, diş doktoru değilim. Dolgularım olduğu için yorum yapmak istedim. Çektiğin acının miktarını bilmiyorum ama dolgu derin bir dolguysa dişinin hassasiyet problemi olur. Hassasiyetten kaynaklı bir acının çığlık attıracak kadar olmadığını düşünüyorum, çünkü bende de var.


  • hümanist tabutçu  (19.09.16 20:44:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.