[]

Lise öğretmeni varsa bakabilir mi? Ders seçimi?

Ekteki resimde seçeceğimiz dersler var. 20 saat olcak şekilde seçim yapacağız.
Ingilizcede ders saati 2-8 saat yazıyor. 2 defa alınabilir diyor.
Atıyorum ingilizce seçtik 1 defa aldık 2 saat mi almış oluyoruz? Nasıl oluyor?


 
Öğretmen değilim ama sanırım 2 ila 8 saat arası alınabilir anlamına geliyor. Yani öğrenci minimum 2 saat alabilir, maksimum 8 saat. 6 saat de alabilir mesela, 4 saat de.
Alttaki kısma da seçilen dersi, yanına da kaç saat almak istediğini yazması gerek gibi gözüküyor.

  • buff  (19.09.16 20:00:20 ~ 20:03:00) 
öğretmen değilim ama bildiğim kadarıyla @buff ın dediği gibi. ayrıca da bu saatlerin pek önemi yok, okul idaresi kendi ayarlıyor diye biliyorum, bu işin prosedürü sadece. sadece mf ise fizik-kimya-biyoloji-matematik-geometriyi en fazla sayısada almalı. ingilizceyi 4 saat, edebiyatı 2 ya da 3, dil anlatım 2 ya da 3, seçmelileri de kafasına göre almalı. tm için maalesef bilgim yok.


  • housedaki topal doktor  (19.09.16 20:26:15) 
Okul idareleri alan seçimine kadar (9 ve 10 bitikten sonra alan seçimi var liselerde) tek türlü ders seçimini yaptırırlar yani idare öğrenciye şunları yazacaksınız der sizlerde sadece ismi seçmeli olan o dersleri zoraki seçmiş olursunuz. 11. Sınıfın başından itibaren ise alana yönlendirme vardır yani Fen alanı , Türkçe matematik alanı , sözel-sosyal alan, dil alanı gibi şayet sizler hangi alanda okumak istiyorsanız bınu idareye belirteceksiniz onlarda buna göre sizlere o okuldaki o alan sınıfında açılacak derslerin listesini verecekler matbu forma onları yazacaksınız yani yine zoraki olarak idarenin belirlediği o alana ait derslerin ağırlıklı olduğu listeyi verecekler yazacaksınız. İşin özü bu şimdi okul idaresine gidip hangi dersler yazılacak onları soracaksınız. Onlar söyleyecek siz yazacaksınız imzalı şekilde geri teslim.


  • creedwar  (19.09.16 21:46:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.