[]

gizli elde edilen kanıt davada işe yarar mı?

Merhabalar, iki köpeğim var, giriş katında oturuyoruz üç senedir. İlk zamanlardan beri komşular bizi çıkartmaya epey uğraştı, ama karşı ve üst komşum şikayetçi olmadığından ve ev sahibi de bizden yana tavır koyduğundan bizi attıramadılar.

Yasal olarak da bir şey yapamayacaklarını biliyorum, onlar da öğrenmiş olacaklar ki bir tanesi cidden kavga çıkarmaya çalışıyor. Laf dalaşına girmeyi de çok tercih etmediğimden bir şey dediğinde duymamış gibi yapıyorum ya da yav he he diye geçiştiriyorum.

Kadın da bu yüzden daha da hırslandı sanırım, kapıma ya da kapı önüne tükürmeye başladı. Geçerken baya baya tükürüyor. Soracağım şu, kapı üstüne gizli kamera koysam mesela, kadının tükürdüğünü belgelesem, kabahatler kanunundan ceza almasını sağlar mıyım? Caydırıcı bir şey olsun daha uğraşmasın istiyorum.

 
muhtemelen delil olarak sayılmayacak. kapıya kamera koy ve "bu ev kamera ile 24 saat izlenmektedir." yaz. o caydırıcı olur mesela. yine yaparsa kayıtları sunarsın.

edit: want2die ile aynı şeyi düşünmüşüz.
  • himmet dayi  (19.09.16 15:58:07 ~ 15:58:29) 
güvenlik sebebiyle koyacağınız için delil niteliği taşır, ancak mesela gizli ses kaydı ile itiraf filan delil olarak sayılmıyor. yani illegal yollardan edinilen bilgiler delil yerine geçmiyor ama bu durumda illegal birşey yok. sen güvenlik kamerası kullanıyorsun.


  • mete kudur  (19.09.16 15:59:25) 
bildigim butun kufurleri ettim kardes kadina. bizim de basimiza ayni senin dedigin gibi bisey geliyodu, bizim durumda kapinin onune toz biber dokuyodu amina kodugumun psikopati, kopekler koklasin diye. butun gun kopekleri kayit altinda tutuyordum cunku devamli havliyolar diye sikayet ediyordu. hayvanlarin giki bile cikmiyordu. polisi ararsa kaydim olsun diye hepsini arsivliyodum(sesten gote ceza girmesin)

gizli kamera hakkinda bilgim yok, want2dienin dedigini uygulayabilirsin de, tukurdu diye ceza alir mi, onu pek bilemiyorum. bizim durumumuzda bebegimiz dogunca geceleri agliyodu, odasini bizim denyo komsuyla duvari paylasan oda yapmistik, komsunun yatak odasinin yani yani, uc aya tasindi hahahaha.
  • beriberi  (19.09.16 16:05:58) 
Güvenlik kamerası onaylı ve resmi şekilde konursa kayıtlar kullanılabiliyor.


  • kurnaz  (19.09.16 17:12:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.