[]

çocuk yatağı

şimdi bizi bebeyi yavaştan yatağa geçireceğiz. durum şudur:

evde fazladan bi çift kişilik yatak var. birinci seçenek oğlanı oraya yatırıp eve çekyat tarzı yatak olabilen bi koltuk almak (başka odaya, misafirler için). bunun artısı hem maddi hem de daha kolay lojistik sebepler. ayrıca altı bazalı, epey bi eşya koyabiliyoruz. kullanmazsak bazadaki eşyaları koyacak yerimiz var gerçi. eksisi, odada yatak fazla yer kaplayacak. ilk dönemler yataktan yuvarlanabilir, o nedenle yatağın çevresini epey bi yastık vs ile kaplamak gerekecek.

ikinci seçenek yine çekyat alınacak, iki kişilik yatak atılacak/verilecek ve yerine çocuk yatağı alınacak. artısı odada daha fazla yer olması, büyük ihtimal koruyuculu bi yatak alacak almamız. eksisi, hem yatağı elden çıkarmak, hem bazadaki eşyaları başka yere kaldırmak falan gözümde büyüyor açıkcası.

hangi seçenek daha mantıklı? bi de çocuk yatağı önerebileceğiniz neresi var? (ikea'dakiler bana dar geldi biraz, evet uzuyor ama dar yani)

not: inanılmaz bi yatırım yapmayacağız buna. muhtemelen 3-4 sene içerisinde yeniden yatak vs değişebilir

 
çift kişilik yatak için çocuk yatağında kullanılan koruyucu aparatlardan alın.


  • fragile lady  (19.09.16 09:45:12) 
biz çilek' ten büyüyebilen yatak aldık. hem diğer markalara göre küçük hali bile daha geniş, hem sağlam bi şey. 1100 tl civarındaydı sanırım. büyüdüğü zaman komidin falan çıkıyor 2 tane yanına. park yataktan buna geçirdik daha da 10 sene yatak almam yatsın 180 boy olana kadar yolu var:) tavsiye ederim!


  • gokten dusen 3 elma  (19.09.16 09:47:51) 
çocuk yatagı yerine neden tek kişilik bazalı yatak düşünmüyorsunuz? biz iki yaş itibariyle normal yataga geçirdik ve yan koruma taktık. çok rahat ettik. yan koruma taktık (e bebek yatak bariyeri diye bakabilirsiniz) artık kocaman adam olunca da kullanabileceği bir yatağı var. ha eğe çift kişilik yatakta kalırsanız da aynı baiyerlerden iki tane takarak rahatlıkla kullanabilirsiniz bence.


  • bordeaux  (19.09.16 09:50:29) 
@bordeaux tek kişilik yatak alana kadar elimdeki çift kişilik yatağı kullanırım, o yüzden düşünmüyoruz. çocuk yatakları da baya devasa boyutlarda zaten. dediğim gibi 3-4 sene içerisinde değişeceği için yeniden o tarz bir yatırım yapmak istemiyorum (sadece maddi yatırım değil, tek kişilik yatağın bazasını doldurma, sonra boşaltma vs vs)

bi de fragile lady'ye mesaj atmıştım ama buraya da yazayım. o bariyerlerden ATLAYAN çocuklar var çevremde. yataktan düşmesi bence daha makul atlamasındansa
  • la noix  (19.09.16 09:53:18 ~ 09:54:28) 
Biz Çilek Mobilya'dan 90'a 2.00 metre tek kişilik yatak almıştık, kenarları bariyerli. Evlenene kadar kullanır. Altı bazalı.


  • SiyamkedisiZorro  (19.09.16 10:51:28) 
diğer kısımları bilmiyorum ama bence iki kişilik yatakta geniş geniş uyumaya alışmasın gittiği her yerde zorluk çeker.


  • yue  (19.09.16 10:58:27) 
Bence iki kisilik yatagi verin çocuğa hayati boyunca rahat rahat yatsın işte. Su anki yatagim 1.5 kisilik hala 2 kisilik yatakta tek yatmaya ozeniyorum bari çocuğunuz sahip olsun


  • nundu  (19.09.16 11:11:34) 
@nundu ben de öyleydim valla, ünide ev tutar tutmaz bizimkilere çift kişilik yatak aldırdım. öncesinde gider çekyatta falan yatardım açınca çift kişilik oluyor diye :)


  • la noix  (19.09.16 11:15:52) 
fazla evhamlı bi cevap olsun istemem ama, çocuğu daha önceden kullanılmış ve boyutuna uygun olmayan bir yatakta yatırmayın bence. onun vücut ağırlığına uygun bir yatakta yatması gelişimi için daha sağlıklı olacaktır, ne olacak yatak diyerek geçmemek lazım, erişkinler için bile çok önemli bir konu. bu yüzden bazası tırt olsa bile yatak kısmını yaşına uygun ve kaliteli alırsanız daha iyi olur. büyüyen yatak baya iyi fikirmiş :)


  • freya  (19.09.16 11:31:58) 
Bariyeri ayni nedenden ben de kullanmadım. Düşme ihtimali olan zamanlarında düşeceği yeri minderle beslemek daha iyi.
Odasında vakit geçiriyorsa oyun alanı olması iyi olur yani yatağı değiştirmek. Odasında vakit geçirmiyorsa 3 sene büyük yatakta yatar sonra değiştirirsin. O zaman tekli yatağa alışma zorluğu olur bi tek. Bence küçük yatağa alışma sürecinin de öğretici yanı var. Zor koşullarda mesela askerlikte filan daha kolay uyum sağlamasına yardımcı olur.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (19.09.16 12:22:27) 
ya yatır elindeki yatağa gitsin. geniş geniş yatar işte bebe. hem geniş geniş, ferah ferah. oh mis.


  • babilbaligi  (19.09.16 15:06:15) 
Yıllarca yatsın çok naif bir istek.

Beş yaşında kızımız var. Yatağı değişti. (Komodini içinde uzayan yataklardandi)

Çocuk bu. Yatakta hopluyor zıplıyor, tepiniyor.
Arkadaşları gelince beraberce yapıyorlar.

Yatağın ahşabı bel veriyor. Sağı solu kiriliyor.

Biz eldeki ni atıp ıkeadan yatak aldik.

5 aylik oğlana da ikea karyola aldık. 3-4 yaşına kadar idare eder zaten. Sonra onu da yatağa geçiririz.
  • balik kraker  (20.09.16 00:28:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.