[]

paylaştığım sporcu beslenme programı iyi mi?

174 cm & 65 kg biri için sizce ideal mi? Amaç form ve biraz hacimlenmek. Beslenme işine kafam basmıyor ve beni çok strese sokuyor. Çalışmamın meyvesini almak istiyorum. Faydalı ve 8-5 çalışan birinin uygulayabileceği bir programınız varsa onu da paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

**SABAH**
4 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısı haşlanmış olarak yiyebileceğiniz gibi zeytinyağı ile omlet şeklinde de tüketebilirsiniz.
2 dilim tam buğday ekmeği
1 adet muz
1 bardak süt

**Ara öğün**
8 adet ceviz ya da 15 adet çiğ badem
1 dilim yağsız peynir. Süzmen peynir de kullanılabilir.


**ÖĞLE**
5 adet ızgara köfte ya da 250 gram fırında pişmiş tavuk budu
8 kaşık kepekli makarna
1 bardak kefir
İstenildiği kadar kıvırcık ve domates


**Spor öncesi ara öğün**
Yağsız kaşarlı tost ya da gözleme
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu


**Spor sonrası ara öğün**
2 adet muz
10 adet çiğ badem
1 bardak süt (Spordan 1 saat sonra)

**AKŞAM**
5 adet köfte ya da 150 gram tavuk eti
Yarım tabak sebze yemeği susuz ıspanak ya da brokoli (1 yemek kaşığı zeytinyağı)
1 salatalık ya da yarım yemek tabağı salata
1 dilim tam buğday ekmeği
1 bardak kefir ya da ayran (Daha rahat sindirim için akşam yemeğinden yarım saat sonra tercih edilebilir.)

**Ara öğün**
2 adet ceviz
1 bardak kefir
10 adet çiğ badem

 
spor yapan ve hacim kazanmak isteyen biri için bana biraz az geldi. kahvaltı ekmek ve yumurta gibi görünüyor.


  • senolll  (19.09.16 00:40:37) 
günlük 400 gram tavuk yiyorsun ortalama , bu da 80 grama yakın protein ediyor , diğer besinlerden de 20 alsan 100 gram protein giriyor vücüduna.

vücut ağırlgın 65 kg. 1.5 gram protein ihtiyacını yeterli varsayarsak yetiyor aşağı yukarı.

yalnız proteini sadece tavuk köfte vb etten değil sebzelerdende dengeli olarak alman lazım sadece hayvansal yeterli olmuyor.

onun dışında muz dışında tükettigin meyve yok tamam muz iyidir potasyum falan ama yetersiz.
ayrıca içtigin su miktarıda cok önemli suyu bol tut. benim söyleyebileceklerim bunlar.
  • Caaannn  (19.09.16 01:22:16) 
çöp program. vücut aynı diyeti sürekli tüketirse bi yerden sonra intölerans gösterir alternatif şart. bunun yanında protein az, karbonhidrat yok derecesinde az. 8 kaşık ne? çorba kaşığı mı kepçe mi? 8 ceviz ne her seferinde sayacak mısın? underground gym'de kopyala yapıştır program büyük ihtimalle. laflar sana değil hazırlayan elemanda.

sana tavsiyem bb.com gibi forumlarda clean bulk makalelerini oku
  • dannyb  (19.09.16 09:25:29) 
bu kadar muza kabız olmazsan ben de la noix değilim. çüş


  • la noix  (19.09.16 10:45:35) 
teşekkürler tavsiyeler için ama benim böyle şeyler araştıracak ne altyapım var ne de isteğim :( diyetisyene mi gideyim yada bırakayım mı, anlamadım ya!


  • plastic_angel  (19.09.16 17:28:36) 
KENDİ vücudun için araştırma yapmaya isteğin ve zamanın yok ama BAŞKALARININ senin için bunları yapmasını istiyorsan (buraya duyuru açıp sorarak, referans verilmesine rağmen isteğinin olmadığını söylerek) bence bırak bu işleri


  • la noix  (20.09.16 09:24:24) 
pardon?? talep ettiğim şey hazır program. kimseye bana program yaz demedim. Önce okumayı öğren sonra klavye arkasından artistik tasla


  • plastic_angel  (20.09.16 10:12:30) 
atara gerek yok gayet doğru ve mantıklı bişey söylemiş. eğer araştırmaya zamanın ve isteğin yoksa bu iş olmaz. başkası seni tanımıyor vücudunu sen biliyorsun. eğer kritik sağlık dorunun yoksa kendin yapabilirsin


  • dannyb  (20.09.16 14:02:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.