[]

Flat ethernet kablosu satan bir yer bilen?

Bu kabloyu temin edebileceğim bir yer bilen var mı? Başta elektronik ürün satan yerler olmak üzere İzmir'de sormadığım yer kalmadı ama hepsi standart ethernet kablosu gösterip flat/düz elimizde yok dediler. İnternette araştırdığımda da yerli firma bulamadım Amazon (göndermiyor) ve Aliexpress'te gördüm sadece Amazon olsa neyse de AE'ten almak istemiyorum. Tavsiyesi olan bak şurada bulabilirsin diyen var mı?

Not: Özellikle beyaz ve en az 10 metre arıyorum.


 
dx.com'da olması lazım. Olması Perpa'dan sordurabilirsin İstanbuldaki bir arkadaşına (Nokta Elektronik'de vardır kesin)


  • roket adam  (18.09.16 22:16:48) 
hocam soruna tam cevap olmayacak ama bu kabloyu piyasada yüksek metrajlarda bulman zor bulursanda üzerini okuyup cat 6 standardında mı ve ANSI/TIA/EIA-568 ISO/IEC 11801 gibi yazılar var mı bak. çünkü bu kablolar ethernet için değil düşük frekansta çalışan cihazlar için tasarlanmıştı önceden sıkıntı çıkartır bilgisayar haberleşmesinde o yazılar yoksa üzerinde


  • pinman  (18.09.16 22:22:49 ~ 22:23:08) 
@roket adam İstanbul'da okuyan bir arkadaşım vardı eğer Perpa yakınsa sordurayım.

@pinman almayı düşündüğüm ürün buydu aslında ama Türkiye'ye gönderimi yok maalesef gelen de olmayınca alternatifler arıyorum istemeden.

goo.gl
  • EkimBebesi  (18.09.16 22:27:24) 
Aliexpress'ten neden almak istemiyorsun bilmiyorum ama satıcıların dürüstlüğünü vs. düşünüyorsan eğer en azından Banggood'dan gönül rahatlığı ile alabilirsin.

Ben de flat ethernet kablosu alacağım, hatta dün baktım, bizdeki online sitelerde (n11, hepsiburada, vs.) bulamadım, MediaMarkt, Teknosa gibi teknoloji marketlerinde de yok. Sonunda Çin'den almaya karar verdim, alacağım ürün bu:

www.banggood.com

Bir de siyahı var:

www.banggood.com

Ben sanırım siyahından sipariş edeceğim, CAT7 olanından.
  • neyehbe  (18.09.16 22:43:24) 
@neyehbe AE'ten almak istememe nedenim güvenilirlik vb. bir şey değil daha önce defalarca alışveriş yaptım o siteden sadece uzun süre beklemek istemememden kaynaklanıyor şu anda kullandığım kablonun koruyucu kısmı parçalandı kablolar görünüyor :)

Yeri gelmişken sorayım ben şu anda cat6 kullanıyorum ve yine cat6 alacağım sen cat7 alacağını belirtmişsin nedenini sorabilir miyim?
  • EkimBebesi  (18.09.16 22:49:07) 
Amazon'un çabuk geleceğini nereden biliyorsun ki? Ben logitech webcam almıştım, 1 ay sonra geldi Amazon'dan. Ama Aliexpress'ten 10 gün sonra gelen ürünüm bile oldu. Belli olmuyor yani süreler.

CAT7 olmasının benim için önemi yok, hatta evimde Gigabit ethernet kullanan cihazım da yok, modem ve router'ım 100Mbps. Sadece siyah diye alacağım ben onu :) Çünkü yerdeki parkeler ve süpürgelikler kahverengi. Ethernet kablosunu odalar arası dolaştırırken beyaz çok göze batar :) Şu anda kullandığım kablo da standart ethernet kablosu, koridordaki halının altından geçiriyorum ve şişkinlik yapıyor. Bu yüzden de flat alacağım :)
  • neyehbe  (18.09.16 22:57:55) 
@neyehbe Amazondan yaptığım alışverişlerden en fazla iki hafta bekledim ama AE'ten en hızlı kargom 30 günde geldi ve bu bir sefer oldu ama yine de tavsiyelerini değerlendireceğim. Ben de kabloları halı altından geçirdiğim için parçalandı ve tavandan geçirmeye karar verdim o yüzden beyaz tercih ediyorum.


  • EkimBebesi  (18.09.16 23:54:26 ~ 19.09.16 01:39:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.