[]

İş başvurusu hakkında

Şimdi çalışıyorum, yakın bir şehirde bir yere kariyer.netten başvuru yaptım. Aradılar farzedelim, ben de bir yalan bulup "mesela diplomamı vs almaya gideceğim" gibi, görüşmeye gittim ama bu süreç biraz sancılı geçebilir çünkü tek aşamada işe almıyorlarsa ne kadar gidip gelebilirim ki ben? Max 1 defa. Ek olarak asıl mevzuyu unuttum, maaş benim için çok önemli bir kriter, yaşadığım yerde çalıştığımdan burada pek önemsemedim ama başka şehire gidersem önemsemek zorundayım.

Sizden genel tavsiyelere ek olarak şunu da öğrenmek istiyorum, sizce aranırsam standart konuşmadan sonra kendi vaziyetimi anlatıp maaşın bu bu sebeple önemli kıstas olduğunu, verebileceğiniz maaş nedir diye telefonda sorulur mu?


 
Kurumsal bir şirketse 2-3 görüşme yapılabilir. Telefonda maaş sormak kötü bir hareket bence. Maaş sizin için önemli olabilir, ama bundan ne kadar az bahsederseniz o kadar iyi olur. Çünkü diğer türlü davranmak para düşkünü olarak algılanmanıza neden olur ve insanlar sizin işte başarılı olacağınızı düşünmez. Nasıl olsa istemediğiniz ücrete çalışmayacaksınız, o yüzden işe alınma sürecini aceleye getirmenize gerek yok.


  • dissendium  (18.09.16 16:51:53) 
@dissendium

diyelim ki konuşmadım telefonda bu meleseyi ve görüşmeye gittim. dediğiniz gibi 2-3 aşamada işe aldıklarını farzedelim. ilk görüşmeye bir yalan bulup gittim ama ben 2. de ne yapacağım? :) ne yalan bulurum bilmiyorum çünkü izin hakkım da yok henüz.

ilk aşamada eğer maaş mevzuları konuşulmuyorsa telefonda değil ama bu aşamada yüz yüzeyken açmak doğru olur mu tabi bunu düzgün detaylı bir şekilde ifade ederek? bir yerde çalıştığımı izin sorunumun olduğunu anlatırsam onlar daha farklı yaklaşmaz mı? hop diye gelemeyeceğimi bilirler sonuçta...
  • patos64  (18.09.16 16:58:06) 
@acemi
cumartesileri çalışıyor olsalardı iyi olurdu ama çalışmıyorlarmış :D aslında bu iyi bir şey tabi ama bu mevzu olunca tüh diyor insan. :)

dediğin gibi aslında öküz değillerse bir yol bulurlar, topu topu 2 bilemedin 3 kez görüşeceğiz. o da işin olacağı varsa öyle olur. 1 kere ben kesin gidip görüşebilirim zaten çünkü o şehirde üni okudum ve diploma vs hallederim ama 2-3 imkansız gibi... mülakat işlerini ve bu tip iş değiştirme girişiminde falan hiç deneyimim yok çünkü.
  • patos64  (18.09.16 17:01:40) 
@patos, sonuçta senin çalıştığını biliyorlar, o halde yeni iş başvurusu yapacağın yer senin uygun olduğun bir zamanı kabul etmeli. İkinci görüşmede maaş konusu açılabilir, bırak onlar konuşsun. Konu açılınca istediğini söylersin.


  • dissendium  (18.09.16 17:02:33) 
Telefonda IK'a şimdiki işinizde ne kadar kazanıyorsunuz diye sorar merak etmeyin. Sakın söylemeyin ama. Söylerseniz alacağınız maaştan daha düşüğüne çalışacağınız demektir bu. İstediğiniz maaş aralığını söyleyin. Neyse, süreçte kaç mülakat yapılacağını sorun önce. Farklı şehirlerde olduğunuz için telefon mülakatının daha iyi olacağını belirtin. Eğer gerçekten işi yapabileceğinizi hissettirirseniz telefonda işler çok daha rahat gider. Ben iş yerindeki yoğunluktan dolayı 100m ilerimdeki mülakata gelemem dedim. Telefonda yaptık görüşmeyi. Sonrasında firmaya yönlendirdiler. Teklif aşamasına geldiğinizde artık gider bir görüşürsünüz yüz yüze. Onun dışında ne olacağı belli olmayan mülakatlar için şehir değiştirmenin mantıklı olmadığını düşünüyorum. Bol şans.


  • little big man  (18.09.16 17:22:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.