[]

Bebek arabasındaki kimi bebekler büyük mü ne?

Ebeveyn olmayan bana bok yemek düşer tabii ki de, bu bebek arabalarında azıcık fazlaca büyük bebeler yok mu? Ben ağlaya ağlaya yürürdüm, yürütürlerdi hatırlıyorum; 4 yaşında kocaman çocuklar var bunlarda şimdi, geziyorlar. Lan kaldır yürüsün esseogluessek diyesim geliyor çok fena. En fazla 2,5-3 yaş bence bu işin sınırı.

Bu arabalardaki çocukların cevrenizde gördüğünüz yaş sınırı ne, üstüme vazife olmayan şeyi çok merak ettim de?


 
Sadece hafta sonları dışarı çıkabilen aileler bir de çocuk taşımakla, kovalamakla uğraşmak istemiyorlar. Ben de 4-5 yaşında olanları görüyorum.


  • dissendium  (17.09.16 18:47:40) 
ben iki yaşımdan beri her yere yürüyerek gidiyorum kaymak, zamane çocukları da ebeveynleri de çok acayip. KALGYÜRİLAACCIK diyip tepiklemek istiyorum böyle arabalarda camış gibi çocuklar görünce, aklıma wall-e'deki obezler geliyo, sinirim bozuluyo, üzülüyorum.


  • evde liyakat kalmamis  (17.09.16 18:50:25) 
valla çevremde gördüğüm çocuk yürümeyi öğrendiğinden itibaren salıyolar. hiç bebek arabalı görmedim.


  • rayde  (17.09.16 18:52:01) 
Ay bebek arabasi buyuk luks hele alisvetise falan giderken. Yeni yuruyen cocugun kedi pesinden kosmasiyla mi ugrasacaksin, market posetlerini mi tasiyacaksin. Posetleri de arabaya takiyorum ooooooh. Ama esimle beraberlen yurutuyoruz markete kadar. 100 metreyi 15 dakikada falan aliyoruz gerci


  • la noix  (17.09.16 19:00:32) 
ben de bayağı büyük çocuklar görüyorum, 5-6 yaşlarında çocuklar bebek arabasına biniyor. yalnız şuna da çok şahit oluyorum, çarşıda, pazarda, alışveriş merkezlerinde, sokak ortasında vs. beni kucağına al diye ağlayan bağıran yaygarayı koparan, annesinin babasının paçalarına yapışıp sarkan çocuk sayısı da yadsınamayacak kadar fazla. herhalde anne baba azıcık rahat edelim çocuk taşımayalım düşüncesi ile arabaya koyuyor çocuğu.

doğru mu? tabii ki yanlış ama ebeveynlerin bu tutumunu anlayabiliyorum (anlamaktan kastım hak vermek değil kesinlikle). bence de çocuk yürüsün, biraz bağımsız olmayı, yorulmayı, sabretmeyi öğrensin. yapılan davranış yanlış; fakat ebevenlerin biraz kendi rahatlarını düşündüklerinden biraz da çocuk ağlayınca kıyamadıklarından böyle davrandığını düşünüyorum.

benim küçüklüğüme gelince... ben arabaya bindiğimi hiç hatırlamıyorum. aksine hep koşmak hoplamak isterdim, annemin elini bile tutmazdım, yorulmak nedir bilmezdim.
  • köstebek kurabiye  (17.09.16 19:00:42) 
Sorma ya bizde denk geliyoruz surekli. Ben neredeyse okula giden cocuk gordum arabada once hasta falan diye dusundum baktim benden saglam anne babasinin kolayina gelmis bence.

6 aylik bir sipam var yurumeye baslasin arabayi hemen kaldiricam ortaliktan.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (17.09.16 19:00:57) 
çocuklar yetişkinler kadar uzun yürüyemezler. ben gayet normal buluyorum. kaldı ki çocuklar olur olmadık anlarda uykuya ihtiyaç duyabilirler. her şey normal ve yolunda.


  • karlmarx  (17.09.16 19:01:02) 
@tavsan buyuk konusmaaaaaaaaaaa


  • la noix  (17.09.16 19:02:41) 
Flood yapiyorum ama mobilden cikmaya usendim. Benim sikintim cocugumun hiperaktif olmasi. Gerci hala araba kullanilmasi normal olan yaslarda. Buyuk ihtimal onumuzdeki yaz arabaya gtmu de yirtsam bindiremeyecegim

Kucukken annem beni parka gotururken pasa pasa arabaya binermisim. Donusteyse parktan ayrilmak istemedigim icin annem kucaginda tasimak zorunda kalirmis :)
  • la noix  (17.09.16 19:04:37) 
evet büyükler. çünkü aileler tembel artık. çocuğu oturt bağla kafana göre gez sonra. zırlar zırlar yorulur susar sonunda.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.09.16 19:08:33) 
bu guzel ve cesur yorumlari yazanlar bu cevaplarini mutlaka saklasinlar bir sekilde, kendileriyle de iddiaya girsinler, mesela benim cocuk 4 yasinda hala cocuk arabasina binerse ben de yaninda ben bir esegim, zamaninda buyuk konusmusum seklinde aniricam diye...
bunun disinda cocuk sahibi olmak insan hayatinda cok buyuk bir degisiklik, pek az insan baska bir insanin dunyaya gelme sorumlulugunu almai hakedecek bireysel yeterlilikte dolayisi ile turkiye'deki cocuk egitimi ile elestirilecekler arasinda belki de en onemsizi bu bahsettiginiz konu. birey olamamis, evlenme karari tartisilir, kendisi bebekten farksiz insanlarin urettigi bir cana dair aldiklari kararlarin genelde cogunlugu hatali oluyor. zaten anne baba deniliyor, ama turkiye'deki babalarin cogunlugu yok hukmunde, cahillesen toplumda bebek bakimi gibi artik her turlu bilginizaten devlet ve toplum da bunu destekliyor, bu carpik toplum yapisinda cocuk yuruse ne olur, arabada gitse ne olur, elin almani isveclisi buyuyunce zaten bunlara tozunu yutturmayacak mi?

  • mavicorap  (17.09.16 19:21:26) 
He ya. 7 yaşında gibi duruyorlar. Ben de hiç bebek arabasında gezdiğim günleri hatırlamıyorum. Demekki ben de fazla gezmedim. Zaten 5 yaşında okula başladım :(


  • matilda  (17.09.16 19:22:01) 
Bugun ben de ayni seyi düşünmüştüm. Kocaman cocuklar görüyorum arabalarda. Tembel anne babalar tembel çocuklar yetiştiriyor gibi geliyor ama büyük de konuşmak istemiyorum.


  • şubatsonrası  (17.09.16 21:49:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.