[]

Alkol tüketmeyi sevmeyen ??

Benim gibi olan var mıdır acaba? Alkol tüketmeyi sevmeyen? Öncelikle belirteyim dini vs. gibi etkenler sebebiyle değil (dinle uzaktan yakından alakam yok) tamamıyla kişisel bir seçim olarak bakın olaya. Bazen cidden içip keyif alan insanlara özeniyorum.

Örneğin arkadaşlarla oturuyoruz, içkiler söyleniyor ama 2 bilemedin 3 biradan sonra benim için zorlama bir olaya dönüyor devamı. İçemediğimden değil, kolay kolay da sarhoş olmam hani içsem baya gideri var yani.. Fakat tadını sevmiyorum. Hiçbir zaman 2-3 bira alayım da evde demleneyim kafasında bir adam da olamadım. Bu arada belirteyim alkolü bira ile sınırlandırmıyorum, en yakın örnek o olduğu için verdim.

Ayda yılda bir belki çook uzun zaman içmemişsem 1-2 bira keyif veriyor o kadar. Daha çok sosyal içici sınıfındayım sanırım ben, bi ortamda, sevilen insanlar yanında ayda yılda bi içen biriyim. Ya farkındayım özenilecek bir yanı yok içmenin ama kafamı kurcalıyor işte bunlar. Ben mi anormalim yoksa benim gibi birileri çıkar mı buralardan :D ..

Ayrıca ergen değilim yaş 27 ve sigara da içmiyorum..

 
ben kotu bir sey olacagindan korktugum icin icmiyorum. nadiren icersem bira icerim; o zaman da ikinci bardaktan sonra midem bulaniyor.


  • sterimar  (17.09.16 02:04:11) 
Benim. Fakat dînî sebepler DE var, sadece dinden ötürü sevmemek değil, anlamsız geliyor mesela. Üzgünken alkole sardırmaya çok müsaitim, eskiden sigara içerdim ve üzgünken sigaraya sardırırdım. Alkolü hiç içmedim değil, içtim, fakat çoğu zaman çok anlamsız ve tehlikeli buldum. Dinen de haram kılınmış olduğu için kullanmayı bıraktım.


  • yaren  (17.09.16 02:05:25) 
Nesini seviyorlar anlamıyorum. Hadi içerken keyif alıyorlar diyelimki. Hangover olmak kadar kötüsü yok. Baş ağrısı, ağızdaki iğrenç tat vs ...


  • yqzkrttpli  (17.09.16 02:06:52) 
buyrun benim.
ne dini ne çevresel hiçbir sebebi yok
içmeyi de sevmiyorum içmeyi bilmeyeni ve sarhoş olup götü başı dağıtanı da sevmiyorum hatta nefret ediyorum bile diyebilirim sigara da aynı şekil
ergen de değilim :D
  • things will never be the same  (17.09.16 02:10:35) 
23 yaşındayım, alkol ve sigara kullanmıyorum, kullanmayı da düşünmüyorum. İlgimi çekmiyor bunlar. Lisede bira falan içmişliğim var, ama o zamandan beri hiç içmedim. Zaten o da arkadaş ortamında olan bir şeydi.


  • dissendium  (17.09.16 02:10:51 ~ 02:11:21) 
Tamam çok güzel, bu konuda yalnız olmadığımı bilmek harika. Merak ediyorum acaba seven birileri de çıkıp neden sevdiğini açıklayabilir mi :D


  • yqzkrttpli  (17.09.16 02:15:24) 
içkiden içkiye fark ettiriyor.genel bira,rakı flan içerken bi haz vermiyo evet veriyosa da mesela cola içerken aldığım zevk daha fazla.ama iyi bir şarap ya da baileys benim için gerçekten guzel içkiler.


  • valkin rockefeller  (17.09.16 02:17:55) 
@valkin rockefelle bak güzel bi noktaya deyindin. Ben rom severim mesela, biraz daha tatlı alkolleri.. Ama onun da aşırısı sıkıyor..
Daha çok "oo 6 bira alayım da evde demleneyim" ya da "dışarıda içtim yetmedi eve geçerken de bir şeyler alıp devam edeyim" gibi insanları merak ediyorum.

  • yqzkrttpli  (17.09.16 02:22:00 ~ 02:22:25) 
sosyal içicisin. güzel olan da o. kafaları çekmek kadar itici gelen bişey yok bana.


  • shotgunwoman  (17.09.16 02:23:26) 
tadını sevip tüketen varsa viskiden ve şaraptan başka bişe içmiyodur zaten.olay tadı değil zaten hocam. arkadaşlarınla eğlenmek alkolle daha kolay.


  • bardakigüneşgözlüğü  (17.09.16 02:24:46) 
ikisinin de tadı kötü ama insanın tat alma duygusu eğitilebilen, yönlendirilebilen bir şey. bir süre sürekli zorla da olsa içersen, 1 aya tadına alışırsın, 1 ay sonra da zevk alırsın. sonuçta farklı bir ruh haline de sokuyor, belli bir süre sonra keyif almak çok az sarhoş olmakla eşdeğer oluyor. sigarının da çok kötü tadı var, ama alışınca kötü gelmiyor ve seni bağımlı yapıyor. başta tadı kötü geldiği için bağımlı olmayacağını düşünüyorsun, ama öyle olmuyor. yemek yerine sigaraya para veren insanlar var.

ikisini de çok fazla kullandım birkaç sene. önce alkolü sebepsiz yere bıraktım. sadece artık istemiyordum. sigarayı ileride kanser olmaktan korktuğum için bıraktım. şimdi senin gibi yılda 1-2 kere bira olmayan bir şey içiyorum. birayı hiçbir zaman sevmedim.
  • cikis yolu  (17.09.16 02:41:29) 
susamışsam ve sıcak da bir gün ise bira içmeyi severim. ama normal vakitlerde ben de pek keyif almıyorum sadece bir müddet sonra oluşan sarhoşluk hissini yaşamayı seviyorum


  • uzman pratisyen  (17.09.16 03:18:51) 
Ben de bira içmeyi sevmiyorum, midemi bozuyor ve zorluyor. Ama tat olayı çok çeşitli bir şey, neler denedin ki?


  • Adramelekhh  (17.09.16 05:26:12) 
@Adramelekhh rom, rakı, tekila, vodka, viski, absinthe, şarap, likör(malibu,baileys,jager vs) , çeşitli barların kokteyl ve mixleri...
Romu Cuba Libre olarak, şarabı şargoz, malibu'yu çikolatalı sütle içen biriyim yani o derece düşün. Arada bir de kahveye tat katsın diye baileys :D

  • yqzkrttpli  (17.09.16 05:44:01 ~ 05:46:22) 
tamam işte alkol kullanımının en doğrusu o zaten. alkolün en eğlenceli olan kısmı 2 3 bardak yada 2 3 duble olayıdır. bakma bizim millet bokunu çıkartıyo bende dahil.

iç baba iç. iç , doldur içecek o kedi buraya gelecek falan.
  • killerbee  (17.09.16 09:11:53 ~ 09:12:23) 
ben bi ara günde en az, 2-3 düzenli içiyordum. anahtar kelimeler "en az" ve "düzenli". Bunu fark ettim. Buna bağlı, bağımlı, devam etmek için alkole ihtiyaç duyan, aciz bişey gibi hissettim kendimi. içmiycem demedim, ama yokluğunda bi garip olmak, garip. Uyuşmaya ihtyiaç duymak, ayık olmaya dayanamamak. Ayık yaşasaydın bambaşka düşüneceğin şeyleri kaçırmak.. Neden yani. Bunları düşünürken isteğim azaldı. bayaadır içmiyorum.


  • neynep  (17.09.16 09:16:22) 
Bira sevmem hiç, içmiyorum o yüzden çok uzun süredir. Ama rakı şarap vs sevdiklerim var.


  • mutlusismankedi2015  (17.09.16 14:08:25) 
Olabilir ya herkes sevecek diye bir şey yok. Ben de hiç şarap içemem,dokunuyor galiba.


  • petekpare  (17.09.16 15:04:16) 
bugün avrupa bile gençlerini alkolden korumak için çeşitli önemler alıyor, sınırlamalar getiriyor. hatta avrupanın en batılısı (coğrafi olarak) bile kendi kültürlerinden dolayı alkol alımını halka açık yerlerde yasak. amerikadaki durumu zaten biliyorsunuz. bence bu sebepler altında içmemen beğenmemen çok normal. akıllıcı davranıyorsun. paran cebinde, bedenin seninle :)


  • duyurunun bug'ı  (17.09.16 15:19:29) 
Çoğunluk baskısına kurban gitmişsin. Bu o kadar güçlü ve korkunç bir şey ki tamamen normal bir tercihte bulunsa bile insan kendini anormal hissedebiliyor. Normalliği çoğunluğun tercihinde aramanın tamamen kusurlu bir düşünce olduğunu düşünüyorum. Üzerine düşünülürse alkol kullanmanın ne kadar ahmakça bir iş olduğu görülebilir. Üç kuruşluk bir zihnin var ve sen onunla bir şeyler yapman gerekirken sırf gerçeklerden, düşünceden kaçmak, rahat hissetmek için onu yok etmeye kalkıyorsun?


  • harvey  (17.09.16 15:33:42) 
Ben de alkol tuketmeyi hic sevmiyorum. Cunku cok pahali. Ocagim söndü.


  • kosun lan mevzu var  (17.09.16 15:40:52) 
23 yaşındayım. şu ana kadar ne sigara ne de alkol kullandım. dini sebeplerden değil, zararlı olduğu için.


  • nothing in my way  (17.09.16 16:21:04) 
bira içmekte zorlanıyorum tadı berbat geliyor. rakıyı mezeler güzelse seviyorum ama kötüyse onu da seve seve içmiyorum. votka rom viski vs sırf sarhoş olmak için içiyorum. yani aslında alkol sevmiyorum ve sürekli de tüketmiyorum fakat nadiren sarhoş olmak istiyorum o zaman içiyorum işte sevmediğim bi yemeği yemek gibi bi şey işte sonra kafayı buluyorum o hoşuma gidiyor...


  • ergenpezeveng  (17.09.16 23:22:27) 
aşırı kontrolcü insanlar içmez alkolü, benimde bi arkadaş var öyle , biraz rahat olun alkol rahat adam işi , kasıntıysan bulaşma sen alkolü değil alkol seni sevmiyordur zaten


  • docrivers  (17.09.16 23:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.