[]

Evlenmeden yaşamı sürdürmenin artıları nelerdir?

Sadece artıları yazarsak eksilerle karşılaştırma yapacağım.




 
düğün bok püsür derdinden kurtulmuş olursun.


  • sanat guresi  (17.09.16 01:32:19) 
istediğin saatte yatıp kalkıyorsun.


  • ron dennis  (17.09.16 01:35:05) 
çocuk derdin yok
düğün derdin masrafın yok
evlenmediğin için boşanma derdin yok
kazandığın bütün parayı tek başına kafana göre harcarsın
tek eşli olmak zorunda değilsin
kariyerini engelleyebilecek insan yok
görüşülecek fazladan akraba yok kaynana yok
bağımsızsın istediğinle flört edersin
başkasının/başkalarının sorumluluğu yok

e daha nolsun

edit: ps.

media.giphy.com
  • shotgunwoman  (17.09.16 01:38:32 ~ 02:31:33) 
Bol bol dandik anket açabiliyoruz duyuruda.


  • hasmetizm 2046  (17.09.16 01:40:42) 
Bünyende var olan potansiyeli herhangi bir engele takılmaksızın tam anlamıyla ortaya koyarak hem şahsın hem de dünya adına verimli bir insan olabilirsin.


  • fragile lady  (17.09.16 01:41:51) 
40-50k gibi bir miktar minimum cebinde kalır.
Çocuk yapmak sıkıntı olur. Üzerinde hiçbir baskı olmasa bile yalnız ana baba olmak inanılmaz zor.
Geri kalanları genellemek istemiyorum çünkü bana kalırsa değişir.
  • petekpare  (17.09.16 01:45:01) 
Düğün ve boşanma dışında evliliğe özgü bir dert yok bence. Evliliğin dezavantajları olarak yazılan şeyler aslında hayatını biriyle paylaşmanın getirdiği problemler. Sevgili düzeyindeyken kariyer seçimlerinde özgür olup da imzayı atınca olamayacağına inanmıyorum. Ciddi bir ilişkin varken de hayatını o kişiye göre ayarlaman gerekiyor. Olay evlilikte değil, birisinin varlığında.


  • Lim5  (17.09.16 01:48:34) 
kısa süreli bakıldığında birtakım artılara sahip olsa da uzun bir zaman diliminde hiç bir artısı yok diyebiliriz.

Maddi giderler zaman içinde elenir.
Manevi ihtiyaçlar zaman içinde artabilir.
Fiziksel ihtiyaçlar stabil.
  • şair eşref  (17.09.16 09:23:19) 
istediğin saatte özgürce seindfeld izleyebilirsin, hadi yatağa gel artık diyen birisi olmaz.


  • ebonni eth atc  (17.09.16 11:42:43) 
sevgililik evlilik gibi değil herkes daha medeni olmaya çalışır çok fazla baskı kurmaz. bi de baktığında basit bi kağıda imza atmak gibi görünse de evlilikte bi bağlayıcılık var. sevgiline kızıp evden çıktığın gibi evlilikte arkanı dönüp gidemiyosun. bunlar duruma göre + sayılabilir. sevgililikte aldatma daha basit bi olaymış gibi geliyor. vicdanen çok da şeyapmıyor. bunları okuyunca dediklerini karaktersiz basit kişiler yapar onlar için geçerli desen de herkes için geçerli. bilinçaltı sanırım. şimdi sen olumlu tarafları sormuşsun alnsana bunlar bakış açosına göre olumlu da olabilir olumsuz da bilemedim.


  • ergenpezeveng  (17.09.16 23:28:39) 
yazılanları okuyunca şok oldum. güya modern/akıllı olacak duyurucular, "namuslu" kalacak diye anal yapan kızlardan farkınız yok amk. sevdiğiniz insanla yaşadığınız ilişkiye bakış açınız bu mu yani? insanın sevgilisine karşı sorumlulukları olmuyor mu? sevgililikten anladığınız ne ya da? ayrıca açık ilişki denen şeyi evli çiftler de yapabiliyor. belki inanmazsınız ama hani başkalarıyla sevişmek istiyosanız bunu evliyken bile yapabiliyorsunuz. evliliğinin nasıl olacağını yalnızca çift belirler. sevgililik ve evlilik sizin açınızdan bu kadar farklı şeylerse kusura bakmayın ama muhtemelen siz ikiyüzlü ve yalancısınız. hasbelkader böyle düşünen biriyle sevgili olsak, "ciddi düşünsek" demek ki kadının kafa yapısı böyle olacak. ben sevgilim var diye başkasına meyletmicem ama hanımefendi "nasılsa sorumluluğum yok" deyip aldatacak falan. bu nasıl bi mantık aq.

neyse.

bürokratik kısımları haricinde BENİM AÇIMDAN sevgililikle evlilik arasında fark yok. elbette ki sevgililikte hareket alanı daha geniş oluyor ama benim açımdan ilişkinin sınırı, kuralları az çok bellidir. sevgilimle farklı eşimle farklı hayat sürüyorsam bunu tamamen kendi yaratım olan evlilik kurumuna değil, eşimin ve benim tırtlığımıza bağlarım.
  • der meister  (17.09.16 23:34:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.