[]

tarık akan

vefat etmiş bildiğiniz gibi, allah rahmet eylesin.

şunu anlamadım ben, tarık akanı niye yere göğe sığdıramıyor insanlar? ben severim ama daha çok nötrüm, oyuncudur sadece.son 10-15 senede ne gördüm ne duydum. ne oldu da insanlar tarık akan sevgilisi oldular?

bir de ben onun jenerasyonundan değilim. mesela şimdi di caprio ölse daha çok üzülürüm yani. flütle titanik çalarım evde 21 pare.

bilmediğim bir şeyleri mi var?

 
adamin durusundan oturu.


  • lanc  (16.09.16 23:12:38) 
oyunculuğundan ziyade duyarlı bir insan olduğu için seviyordum ben.


  • nice tnetennba  (16.09.16 23:12:39) 
senin neslinin oyuncusu olmadığı için de fazla üzülmemen normal.


  • uzdeniz  (16.09.16 23:13:38) 
solcu olduğu için.


  • cekilmis gayfe  (16.09.16 23:14:01) 
pek çok yeşilçam oyuncusunun yandaşlığa oynadığı şu günlerde politik olarak doğrunun yanında olma konusundaki kararlılığı ve tavizsizliği bunca övülmesinde asıl etken.


  • fragile lady  (16.09.16 23:16:28) 
Siyasi acidan. Kendisi aktif bir kisiydi. Siyasi kimligiyle alakali tamamen. Ayni sebepten bir kesim yere goge sigdiramazken bir kesim de yerden yere vuruyor.


  • stavro  (16.09.16 23:17:43 ~ 23:22:56) 
İdeoloji.


  • harvey  (16.09.16 23:21:32) 
tamamen ideolojik...bakın bu tarık akan'I yere göre sığdıramayanlar orhan gencebay'I yerin dibine sokacaklar...


  • gotic  (16.09.16 23:23:32) 
siyasi görüşünden dolayı.

ps: münir özkul tarık akanı bile gömdü. allah ömür versin tabi münir özkul'a cok severiz.
  • very big cat you.  (16.09.16 23:27:00) 
Anlatayım bilmediğiniz şeyi, soma'yi hatırlar mısınız? Hani 301 madenci ölmüştü, yalandan üzüldü herkes iki hafta, heh o.

Kendisi o yaz geldi somaya halkla birlikte zamanında çektiği maden filmini izledi, konuştu, yanına gidenler sohbet etti, isteyenler fotoğraf çektirdi, yürüyüş yaptı ve sonra birlikte yürüyerek arabasına uğurlandı ve gitti. Samimiydi, üzüldüğünü gösterdi. Ve ben kendisini yerlere göklere sığdıramıyorum, iyi bir insandı.

Bol keseden ideoloji sallayan pek bilgili arkadaşlara duyurulur
  • Apocalypse  (16.09.16 23:27:53 ~ 23:30:28) 
Siyasi duruşu +1

Ben de vefat haberini aldığımda çok üzüldüm ama ideolojik nedenlere bağlı olarak değil. Tarık Akan benim Türk sinema tarihinde Salih Güney'den sonra en yakışıklı bulduğum aktördü. Bu ikisinin hemen arkasından da Engin Çağlar ve Ediz Hun gelir benim için. Ama nedense Tarık Akan içlerinde en samimi ve sıcak bulduğum adamdı. Filmlerinde genelde zıpır çocuğu oynardı, onun o hafif piçimsi ve ukala hallerine bayılırdım, filmlerini tekrar tekrar izlerdim. Bilhassa Gülşen Bubikoğlu ile olanlarını. Huzur içinde uyusun.
  • köstebek kurabiye  (16.09.16 23:30:38) 
@arkadaşlar

işte ben bu görüşlerini hiç görmedim duymadığım için sordum. hiç duymadım hiç görmedim ondan çok ilginç geldi. denildiği gibiyse cidden üzüldüm yahu.

bana sorsan memoli baya bir sesini çıkarttı. onda anlayabiliyorum.ama tarık akanı görmediğim için şaşırdım.

demekki en iyisini yapmış adam ya ortalığı velveleye vermeden iyilik.
  • kurnaz  (16.09.16 23:33:35) 
bir de ölen adamn arkasından söven insanlara karşı bir duruş gelişti spontane olarak. akil insan olmaması bile yeterli benim için.


  • killerbee  (16.09.16 23:35:01 ~ 23:35:26) 
türk sinemasının en yakışıklı jönü diye. herkes hayrandı. eski yeşilçam filmlerini izleyen tüm kadınlar kendisinin hayalini kurardı. bütün kadınların hayalindeki beyaz atlı prens modeli oydu.

erkekler de haliyle saygı duyuyordu. bu kadar ilgi çekici olabilmek saygı duyulası ender bir özellik.

solculuğuyla falan alakası yok. solcu olmasaydı da ölümü büyük yankı uyandıracak efsanelerden.
  • eski solcu  (16.09.16 23:40:41 ~ 23:45:37) 
bilmediğin şey galiba tarık akanın siyasi duruşu. bundan da öte, para kazanmak için ideallerinden vazgeçmemesi ve bildiği yoldan gitmesi. bu bile günümüzde bence büyük saygıyı hakediyor. ben üzüldüm, toprağı bol olsun; çok acı bir kayıp.


  • bruceandwayne  (16.09.16 23:52:47) 
şimdi haksızlık olmasın, herkes siyasi duruşu demiş. Ben normalde bir sanatçının siyasi yönünü de önemserim ama benim üzüntümün bununla hiç ilgisi yok. düpedüz filmlerinden dolayı üzüldüm. Tarık Akan gibi değerli benim için, Ediz Hun'u da çok severim. Aynı şekilde Türkan Şoray, Filiz Akın, bu kişiler bir dönemin gerçek yıldızları, filmleri defalarca izlenmiş, bir toplumun bilincinde yapı taşları oluşturmuş kişiler. (kişi olarak daha az sevsem de haksızlık edemem Hülya Koçyiğit, kadir inanır da bu gruptan galiba ama onlara bu kadar duygulanmam.)
ya gerçekten çok üzüldüm...
Biraz da şeyden olabilir, muhalifti, sahip çıkamadık sanki, değerini bildiğimizi göstermedik, bende biraz onun burukluğu da var.
  • firez  (17.09.16 00:05:48 ~ 00:06:57) 
Bizden sonraki nesil ne izledi, ne dinledi büyürken bilmiyorum ama benim tüm çocukluğum yeşilçam filmleriyle, zeki müren'le barış mançoyla geçti. Mesela tanımıyorum, hakkında fazla bir şey bilmiyorum diyenleri de ben garipsiyorum, yani herkes sanki benim gibi büyümüş gibi. Tarık Akanlı, Kemal Sunallı çoğu filmin repliklerini ezbere bilirim, hala tv'de rastlasam değiştiremem izlerim sonuna kadar oturup. Bu şekilde evinin içine televizyonla girmiş, sonra bu mesleğe sıcak bakmama vesile olmuş çok usta var böyle, kaldı ki tarık akan yahu, öldüğünü öğrenince hüngür hüngür ağladım sabah.

ikinci kısım da elbette duruşu. Bu adamlardan herhangi biri bir gün akil adam olsaydı bu kadar sevmeye devam edemezdim doğruya doğru, siyasetle de çok ilgili mi bilmiyorum, insanlıkla ilgili bence.

Çocukluğumuzda sevdiğimiz bu adamlar bizi hiç hayalkırıklığına uğratmadılar, masum geldiler masum gittiler gönlümüzde. Ondan sebep...
  • amelie poulain  (17.09.16 00:41:38) 
Hem büyük oyuncu, hem de onurlu adam. Saray soytarısı olmadı. Güçlüden değil ezilenden yana oldu.


  • mutlusismankedi2015  (17.09.16 03:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.