[]

StrongLifts 5x5

uzun süre bu programı yapmamak için direndim ama her yerde karşıma çıkıyor. zayıf bir yapım var, kollar bacaklar ince ve uzun, biraz göbek var falan.

yeterince yüksek kalorili beslenmediğim için ve spor yaptığım zamanın hatırı sayılır bir kısmında kafama göre takıldığım için, bu zamana kadar yaptığım spor pek işe yaramadı ve vücudumda da bir gelişme görmedim.

iki sorum var:
1) stronglifts'e yönelik en çok rastladığım eleştiri (?) gözle görülür derecede kaslanma elde edilememesi. güçlenmeyi ve sağlıklı olmayı ben de daha çok önemsiyorum tabii ama özellikle bütün hayatı boyunca skinny olup bunun dezavantajlarını yaşadıysanız birkaç ay içinde biraz gelişmiş, hacimlenmiş olmayı istiyorsunuz. stronglifts önümüzdeki yaza en azından plajda utanmayacağım bir vücutla girmeyi vaat edecek bir program mı sizce?

2) eğer değilse, stronglifts'e ek hareketler yapmanın bir zararı olur mu? mesela barbell ya da dumbbell curl eklense, belki lateral raises, karın hareketleri, vs. neler önerirsiniz?

 
derdiniz estetikse direkt estetiğe yönelik program çalışsanız?


  • ghilleinthemist  (16.09.16 17:20:28) 
Stronglifts'in amacı güçlenmek ve yağsız kas kütlesini artırmaktır, çalışma prensipleri de (Tekrar sayısı set sayısı dinlenme aralığı vs) buna göredir. Güç programları vücut geliştirme programları gibi büyük hacim vadetmez; güçle birlikte maksimum yağsız kat kütlesini vadeder. Bu ne anlama geliyor peki? Şu anlama geliyor: Vücut geliştirme programları büyük hacimler kazandırır ama bu salt kas kütlesi değildir, çoğunlukla kasların içine biriken ATP ve kreatin gibi plazma maddelerdir. Görece sıvı maddeler. Vücut geliştirme yapanların büyük hacimlere sahip olmasının nedeni budur. Bunun ismi sarkoplazmik hipertrofidir. Buradaki anahtar cümle "Büyük hacimli kaslara sahip olmaktır." Yani hacim olarak büyürsün ama kas kütlen yine çok büyük olmaz.

Stronglifts gibi prensiplerde miyofibril hipertrofi gerçekleşir. Yani vücut geliştirmede olduğu gibi kas hacminde sıvı birikmesi olmaz ve sadece(Kas liflerinin parçalanıp büyümesi sayesinde) yağsız kas kütlen artar. Bu nedenle vücut geliştirmede olduğu gibi kasların hacimsel olarak büyümez, zira sıvı birikmesi olmaz. Bu anlamı nedir? Şudur: Esasında vücut geliştirme de yapsan güç antrenmanı da yapsan, 5 sene sonra kas kütlesi aynı olur bir şey değişmez. Birinde sıvı birikmesi olduğu için hacimsel olarak büyük gözükürsün diğerinde bu olmadığı için daha küçük gözükürsün ama "Doğal" sporcular için kas kütle miktarı hemen hemen aynı olur. Farkları bu.
  • angelus  (16.09.16 18:31:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.