[]

içecek alternatifi

merhaba,
yemeklerin yanında içeceksiz neredeyse hiç yapamıyorum. özellikle az kuru bişeyse. öte yandan çok şeker ve paketli ürün de tüketmek istemiyorum ama meyve suyu, ice tea, fanta ve gazoz baya gidiyor.

Ayranı da her yemeğin yanına yakıştıramıyorum.
içecek ne tavsiye edersiniz, minimum zararlı?
teşekkürler

 
su var.

ayranı da yoğurttan yapın yapacaksanız. sevmiyorum diyorsunuz ama.

bunun dışında bir şey yok benim bildiğim. su iyidir.
  • kurnaz  (16.09.16 02:00:22) 
Maden suyu, (aromalı şekerli karbonatlı sular değil) ayran, şalgam, su. Bu dördü dışında pek sağlıklı alternatif yok.


  • yirmisantim  (16.09.16 02:05:32) 
su xD
gerçekten su.....

  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.09.16 02:05:50) 
Setliç yapılabilir. Maden suyuna limon ve azcık tuz.


  • yaren  (16.09.16 02:07:19) 
Ben de sivi olmadan yemek yiyemem kesinlikle, anlıyorum o yüzden sizi.
Su da içmiyorum yanında.

En iyi alternatif limonlu, çilekli, elmalı, naneli, zencefilli vs maden suyu. Mevsime göre bunlardan birini ya da birkaçını maden suyuna ekliyorum; aromali oluyor, mis gibi.

Şalgam ve ayran da var tabii.
  • fraise  (16.09.16 02:12:34) 
ben de yemeği susuz yiyemeyenlerdenim, genel olarak su fazlasıyla yeterli oluyor ama yetmez dersen aklıma şalgam suyu ve maden suyu geliyor. maden suyuna limon sıkarsan daha hoş olur. hem soda şişiriyor da insanı. hem şeker tüketmemiş hem az yemek yemiş olursun.

şalgam suyu çok tuzlu olduğu için herkese uygun değil diye biliyorum. tek tek hastalık/rahatsızlık bilmiyorum ama çok tuz tüketmemesi gereken kişiler için uzun vadede sürekli tüketim problem yaratabilir sanırım. yine de çeşit olarak arada tüketilebilir. 5 yemekte su, 3 yemekte maden suyu, 2'sinde şalgam suyu gibi. "bununla gider" dediğin yemeklerin yanında ayran da tüketirsen daha çeşitli olur, mis.

bi de smoothie yemeğin yanında içecek olarak tüketilmez sanırım, kaldı ki varoşların prensi olarak ben smoothie derken bile fakir hissediyorum ama ona benzer meyveli sebzeli karışımlar hazırlanabilir belki. neblim bi kabak suyu içersin, ertesi gün "ulan bu ne, su gibisi var mı" dersin. içecek tatsız olsa bile işe yaramış olur.
  • der meister  (16.09.16 02:14:19) 
Kendi ice tea nizi kendiniz yapabilirsiniz (karisimlar degil elbette, normal cay ile), dolaba koyarsaniz bir iki gun icilebilir. Ayni sekilde limonata da yapabilirsiniz.


  • kassiopeia  (16.09.16 02:53:55) 
su elbette veya evde taze meyve sıkıp suyunu içebilirsiniz


  • fragile lady  (16.09.16 03:43:47) 
Ayran içiyorum.

Ayranın yakışmadığı durumlarda su, meyve suyu ve nadiren kola.
  • Adramelekhh  (16.09.16 06:12:25) 
Üşnenmem dersen ice tea yap evde. zaten tek yapman gereken çay demlemek ve soğutmak. sonra da az biraz tatlandır, stevia mesela iyi olabilir. Biraz da limon sıktın mı hazırlardan çok daha güzel oluyor.


  • april12th  (16.09.16 06:25:02) 
ılıktan biraz daha sıcak su deneyin. normal ya da soğuk su yavan gelebilir. yemeğin tadı kaçıyormuş vs gibi hissettirebilir. ılık veya biraz daha sıcak su az içmenizden dolayı keyif veriyor. yudum yudum yemekle sıcak su deneyebilirsin. hem sindirimi de kolaylaştırıyor.


  • erty_ksk  (16.09.16 06:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.