* birikmişim, vereceğim paranın en az 3-4 katı kadar varsa ve o paraya önümüzdeki bir yıl içerisinde ihtiyaç duyma ihtimalim düşükse birikmişimden veririm.
* maddi durumum halihazırda hem iyiyse hem de stabilse (daha doğrusu, öngörülebilir bir süre için işim/gelirim garanti altındaysa) kredi çekerim.
* en az 16-17 bin liram yoksa veya ayda kredi borcu ödeyebileceğim ya da birikim yapabileceğim, HER ŞEY çıkarıldıktan sonra kenarda kalan en az 350-400 liram yoksa borç vermem.
muhtemelen birikmiş 20 binim, aylık 5-6 bin kazancım olsa bile 5k borç vermem ben gerçi ama hani illa vermemi gerektirecek bi durum olursa ya da karşı tarafa çok güveniyorsam bu koşullarda böyle yaparım.
mühim olan parayı geri almaktan ziyade verirken zorlanmamak. geri alım konusunda yapabileceğim hiçbir şey yok çünkü, paranı verdikten sonra eğer tefeci değilsen karşındakinin insafına kalıyorsun. verdiğin paranın sana ne kadar zarar vereceğini kendin hesaplayabilirsin ama. o yüzden benim tercihim bunu düşünmek, buna göre hareket etmek olur.
0