[]

tv reklamı finansmanı

sanırım şöyle örnekleyebilirim sorumu:
doritos'un reklamları televizyonlarda gösterilmeye başladı. ancak bu reklamlarda promosyondan dolayı garanti bankasının ve turkcell'in amblemleri de görünüyor. böyle bir durumda bu reklamın finansmanı sadece doritos tarafından mı karşılanır, yoksa diğer firmaların da katkısı olur mu?



 
kendileri daha iyi bilir ama misal turkcell zaten kontör vererek katkıda bulunuyor, aynı şekilde garanti bankası da hem atm lerini kullandırıyor, hem de nakit veriyor yani ekstradan bir de reklam giderlerini karşıladıklarını düşünmüyorum.


  • kimlanbu  (12.08.07 00:51:32) 
Aralarındaki anlaşmaya göre değişir.


  • sui  (12.08.07 10:44:42) 
Doritos, Turkcell'e de Garanti Bankası'na da verdikleri için para ödüyordur. Reklamların finansmanı aralarındaki anlaşmaya göre değişir sanırım. Turkcell kontörleri ucuza verip reklamlara para ödemeyebilir ya da kontörleri normal fiyatından verip reklamlara da katkı sağlar. Sonuçta hiçbir şirket babasının hayrına iş yapmaz, hepsinin işine yarayacak ortak bir noktada buluşurlar.

Bir soru da ben sorayım. Bu tip çoklu reklamların özel bir adı var mı?
  • haymatlos  (12.08.07 10:55:56) 
benim de aklım şuna yatmıyor.turkcell haricindekiler (vodafone,avea) niçin bu kampanyalarda yoklar.yani turkcell hattı olmayan telefonla katılamıyor.acaba turkcell:"onlar varsa ben yokum" mu diyor?bu durumda "o zaman sende reklam giderlerine ortak çıkarsın" gibi bir durum söz konusu oluyor mudur?

not: bir de zaten bu kampanyalara telefonla katılım bedeli 2 veya 4 kontör oluyor.her katılan da kontör kazanamıyor.bir de turkcellin para istemesi yüzsüzlük olmaz mı?
  • atmosphere  (12.08.07 11:44:51) 
internetten de kontrol edebiliyorsunuz hediye kazanıp kazanamadığınızı, turkcell hatta sahip olmaya gerek yok. hem internetten bedava :)


  • kimlanbu  (12.08.07 13:42:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.