[]

rusya ve civar sovyet ülkelerinde kullanılan bir şat bardağı türü (resim)

böyle şarap kadehinin küçük hali gibi. özel bir adı var. kupka diyeceğim ama değil, ona benzer bir adı var.

edit: tam olarak şu; www.google.com.tr


 
Stopka değil.


  • Sour  (15.09.16 18:44:06) 
palinka bardağı


  • lesmiserables  (15.09.16 19:19:42) 
palinka+1


  • ya ben lan neyse  (15.09.16 19:24:06) 
attığın resimin tanımında da palinka hungary diye hashtaglemiş adam. palinka bardağı o evet


  • nundu  (15.09.16 19:41:05) 
palinka içerken kullanılan bardak olabilir ama onun özel bir adı var. rusya'da filan da kullanılıyor. adı bukra, buçka öyle bir şeyler. biliyordum ama unuttum. hatırlayınca ya da bulunca yazacağım.


  • Sour  (15.09.16 20:02:21) 
çarka veya çaşka diyor olabilir misin? çünkü bardak palinka bardağı, rusya'da bardak ismi altında başka bir isim veriliyor olabilir.


  • lesmiserables  (15.09.16 20:05:49) 
@lesmiserables çarka veya çaşka fonetik olarak benziyor ama bunları yazınca (shot glass gibi eklemelerle) bir şey çıkmıyor.


  • Sour  (15.09.16 20:07:27) 
şurada birkas palinka olarak geçmiş; www.hungariangoods.com.au ama ben birkas olarak değil biraz daha farklı biliyordum. şu anlık en yakın birkas/birka ama bu rusça ve macarca için farklı olabilir. o yüzden ufak tefek fark vardır. sanırım birkas.


  • Sour  (15.09.16 20:11:35) 
rusça değil macarcadır o büyük ihtimalle. bu bahsettiğim kelimeler rusça ama palinka bardağı macaristana has bir şey çünkü palinka macar içeceği. macar kültürüyle ilgilenen biri daha iyi bilir.


  • lesmiserables  (15.09.16 20:14:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.