[]

dünyanın dengesini yok eden canlılar : inekler

Şu yutub videosundan sonra inekler hakkındaki düşünceleriniz değişecek : www.youtube.com


bence inekleri kurşuna dizmeliyiz sonrada yemeliyiz.

sizce?


türkçesi için mesaj atın özet geçeyim.

 
endüstriyel hayvancılık dünya çapında fosil yakıt kullanımından daha fazla karbon salınımına sebep oluyor

bunun sorumlusunun yine hayvanlar değil insanlar olduğumuzu düşünüyorum ki böyle acımasız bir sistem kurup ve talep etmeye devam ettiğimiz için. eğer dünya kaynaklarının doğru kullanımını gerçekten önemsiyorsan bir canlıyı öldürmeden çözüme et tüketimini sonlandırarak katkıda bulunabilirsin.

bu yüzden duyuru başlığı yanlış olmuş, dünyanın dengesini yok eden canlılar: insanlar olacak :)
  • freebird5406_2  (15.09.16 18:09:31 ~ 18:19:14) 
bu videolar , illuminati videosundan hallice.

gerçek global anlamda %10 civarı agriculture.

bunun içerisinde agriculture industry'de var. yani traktörler, o sektörün kendi üretimi, fertilizer kullanımı gibi şeyler de var, totali %10 civarı.

kaynak
www.ipcc.ch
  • kurnaz  (15.09.16 18:25:41 ~ 18:26:02) 
videoda bahsettiği şey sadece agriculture değil bunu yanında dairy endüstri de var, yani sadece ekili alanların kullanımı değil. hayvancılık endüstrisindeki üretim, işleme ve ulaştırma süresince kaynakların kullanımı


  • freebird5406_2  (15.09.16 18:37:37) 
@free

verdiğim linki okumadın sanırım. dairy agriculture chapterda incelendi orada.

ipcc en güvenilir ve en kaliteli işleri sunuyor bu konuda. o listedeki 2 hocanında asistanlığını yaptım 3 sene boyunca. az biraz bilirim neyin ne olduğunu.
  • kurnaz  (15.09.16 18:51:12) 
verdiğin linkte dev gibi rapor var, sanırım işaret ettiğin yer 112 sayfalık 11. bölüm, şu an inceliyorum böyle raporu fırlatıp okumadın sanırım demek de :)


  • freebird5406_2  (15.09.16 19:01:48 ~ 19:02:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.