[]

tavsiye

Merhabalar
Umarim dogru yere yaziyorumdur doldum tastim anpatabilecegim biri yok buraya yaziyorum tavsiye almak istiyorum neyse
oncelikle lise son ogrencisiyim
Bu sene sinava girecegim hedefim tip ama su an kazanmak zor gorunuyor
Normalde basarili bir ogrenciyimdir ama yasadigim seyler beni ve butun enerjimi bitiriyor hevesim hicbir seyim kalmiyor 17 yasindayim ama belki bircogunuzdan daha umutsuzumdur. Babamla annemin arasi kendimi bildim bileli cok kotu o kadar kotu ki normal bir diyaloga girmelerine bile sevindigim oluyor. Neyse buna alistim zaten fakat babam kanser ve morale ihtiyaci var. Ama annem babama kin tutmus ve her seyin onune geciyor. Ona bakmayi zorsunuyor ve babam da depresyona giriyor. ama babamin mutlu olmasi lazim cunku ilaclar bir etki ise moral uc kati. Abim ve ablam var biz ablamla her seyi dusunmekten yorulduk abim de bizim gibi olsa keske ama annem ve o umursamaz. babam kotu olunca ben de kotu oluyorum. Diyorum ya ders calismam lazim son senem hayatimi belirleyecek bu sene uc sene emek verdim bu da son senem ama butun is bana kaliyor annemin olgun olmamasindan nefret ediyorum. Yoruldum. Ne yapmaliyim tavsiyesi olan var mi antidepresan mi icsem bilmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

 
Antidepresan alma.
Annenle konuş. annenle babanın aralarında bir şeyler geçmiş olabilir annen bakma gereği görmüyor olabilir hıncını bu şekilde çıkarıyr olabilir vs. vs. Annene onun babanız olduğunu bu şekilde davranmasının sizi incittiğini söyle. Annenin psikolojik yardım alması iyi olabilir.
Baban sen onun hastalığı nedeniyle kötü olup okuyamazsan daha çok üzülür. Siz yolunuzda sağlam adımlarla giderseniz ona hayat enerjisi olur güven bana.
Babanı o kadar çok merak etme. O hayata tutunacaksa annene rağmen tutunur. Ben de kanser atlattım, kanser olmaktan daha çok üzüldüğüm şeyler oldu hastalandıktan sonra ama hayata tutundum. Annenin kötü davranmasına o aldırmıyordur bile belki çünkü zaten hep öylelermiş. Sen kafana takma. Önünde koskocaman bir hayat var, hayatın senin seçimlerinle ilerleyecek. Anne baba sevilir, saygı duyulur ama hayatınını olumsuz etkilemelerine izin verilmez. Kimsenin hayatını olumsuz etkilemesine izin verme. Sen izin vermezsen kimse senin hayatını etkileyemez.
Kendini mümkün olduğunca soyutla, kütüphane arkadaş evi vs ayarla derslerine çalış sınavına hazırlan.
Onlar yetişkin insanlar bırak sorunlarını kendileri çözsünler. Sen kendi yolunu çiz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.09.16 13:06:18 ~ 15:03:12) 
Antidepresan gerekiyorsa da önce psikiyatriste gitmen lazım ki o hangi grup ilacın sana iyi geleceğini tespit etsin, doğru ilaç versin.

Çok geçmişler olsun, üzüldüm baban için. Annenin davranışları da çok sağlıklı olmayabilir ablacım, belki annenle babanın bir evlilik terapisine ihtiyacı vardır. Her iki taraf da ayrı ayrı ve sonra beraber dinlenir, vaziyete karar verilir. Ama belki de vakti şimdi değildir, bilemiyorum. Çünkü bu tür bir çalışma bazı hastaları daha da hasta ederken bazılarını aksine kalkındırıp iyileştirebilir. Yine de tehlikeyi göze almamak lazım.

Ablacım anneni al karşına konuş derim. Güzellikle, sakin sakin, onun davranışları karşısında neler hissettiğini anlatarak, yani suçlamayla değil de sonuçları hissettirmeyle çiz tabloyu. Annenin annelik duygularına ve iyiliğine güven. Her ne kadar annen babana karşı çok tepkili ve kötü gibi duruyorsa da iç dinamikleri bilmiyor olabilirsin, durum senin sandığın gibi olmayabilir. O yüzden annene olumsuz duygularla değil de anne-oğul sevgisiyle yaklaş.

Bence annen anlayacaktır, dışarıdan belli etmese bile ta içinde hissedecektir. İşe yaramazsa da bana göre sana düşen tek şey kendin için çalışmak ve sık sık babanla ilgilenmek, çalışmanı engellemeyecek şekilde. Baban seni özler, görmek bilmek ister, yüzün gülsün ister, başarılı ol ister. Sen de babanın iyi olmasını istediğin için babanla otur geyik yap sohbet et arada çık gezdir babanı vs. Öncelik sınavlarında ablacım. Sen bunun dengesini eminim ki çok iyi kurarsın.

Üzülme, bu bir dönem, annenle babanın aralarındaki ilişkiyi kurtarmaları için verilmiş bir sınav belki de. Üzülme sen. Derslerine çalış, babanla gül eğlen, sağlığına bak.
  • yaren  (15.09.16 13:09:21) 
Psikolojik yardım almalısın; kafana göre antidepresan alamazsın. Belki de ilaca ihtiyacın yoktur ve konuşmak yetecektir.

Bunun dışında yaşın daha çok küçük ve önünde koca bir hayat var. Umutsuz olmana neden olacak her şeyi uzaklaştır hayatından. Bu gerekirse annen ve baban da olabilir. Onlar kocaman insanlar; araları kötüyse kendi bilecekleri iş, herkesin anne babasının arası muhteşem olmak zorunda değil. Babanın yanında ol ama bu konuda da kendini yıpratma.

Kimse senden değerli değil, unutma. Sana yük olan ve seni üzen insanlarla arana mesafe koymayı öğren. Kimsenin hayatını mahvetmeye hakkı yok.
  • fragile lady  (15.09.16 13:10:00) 
Geçmiş olsun baban için.

Bence psikolojik yardım alması gereken kişiler annen ve baban. Onlara ısrarla sürdürdükleri bu evliliğin seni nasıl olumsuz etkilediğini anlatmayı denemelisin, en azından annen daha ılımlı davranacaktır ve sakinleşeceklerdir diye düşünüyorum.

Bunların haricinde yazılanlar gibi. Ders çalıştığın zamanlarda mümkün olduğunca soyutla kendini. Ne olursa olsun onlar yetişkin bireyler, bir şekilde götürürler hayatı. Sen kendine odaklan.
  • sabirstone  (15.09.16 13:24:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.