[]

şiddetli bisiklet kazası geçirdim, iç kanama korkusu

merhaba öncelikle belirteyim, sag omuz başı kırık. acilden yeni geldim tek elle yazıyorum. olayın üzerinden 2 saat geçti. köpek kovaladı süratlendim ama beni geçip önüme atladılar. 30km hız civarı kaydım düştüm. acile gittim pek güzel ilgilenilmedi. her seyi kendim rezil bir halde inleyerek hallettim. (rontgenci asistan hariç)

sormak istedigim şu: kaburgamı da vurdum sol taraf. ağrı var ama rıntgende kırık yoktu. hafif alkollü ve açtım. olayın panigi ile takside ve ilk acile girişte buz gibi ter ve mide bulantısı vardı. rontgenci iyi şeyler soyleyip sakinleştirdi.

iç kanama korkumu doktorlara soylememe ragmen oralı olmadılar. ben de size sormak istedim.
şimdi evdeyim, bir tehlikeli drum olabilir mi? şuan omuz agrısı hariç iyi hissediyorum yine de. derin nnefeste kaburgam agrıyor.

BİR DE KAlcamı vurdum et uyusuk ama haareket kısıtı yok diye rontgen cekmedilerç orada agrı yok

teşekkürler

 
Derin nefeste kaburgam ağrıyor demişsin, omuz başın kırık ve ağrıyor, açmışsın. Bir arkadaşınla veya varsa aileden biriyle tekrar git derim. İç kanama durumunu hiç bilmiyorum belirtileri nelerdir ama için rahatlamamış senin, ki zaten ağrıların da var. İlaç vs vermediler mi? Bence bir daha git.


  • yaren  (15.09.16 06:32:48) 
recete yazip omzumu sarip postadilar. kolumdaki yaralara pansuman da yapmadan sardilar.

omuz haric agrilarim dnlenme esnasinda yok. ama omuz uyutmuyor
  • sahipsiz  (15.09.16 06:53:37) 
1-2 doktora söylenemene rağmen bir şey yapmadılarsa bence ciddi bir tehlike yok. Öyle bir ihtimal olduğunu düşünseler müdahale ederlerdi diye düşünüyorum. Morarma varsa iç kanama olabilir.

Yine de tek değilsen bir yakınınla taksiye atlayıp ya da yalnızsan durumu anlatarak ambulans çağırıp başka bir acile gidebilirsin içinin rahat etmesi için.
  • fragile lady  (15.09.16 07:01:23) 
cok saat gecti ve sikintim yok. sanirim omuz kirigi ile kapattik geceyi


  • sahipsiz  (15.09.16 07:23:18) 
Geçmişler olsun. Omuz için mutlaka bugün hastaneye git. Önceden kırık varmış şimdi ne halde bi görmek lazım. Ağrı kesici de verirler hem...


  • yaren  (15.09.16 07:27:39) 
hocam kirik kazada oldu acilde rontgen cektiler. onceden degildi. bu gece 2 de kirdim.


  • sahipsiz  (15.09.16 07:28:51) 
Haydaaa. Önceden kırıktı diye algıladım onu. Ee kırık için yarın hastaneye git mi dediler ne dediler? Nası sarıp gönderiyolar anlamadım, omuz kırığını sarmak yetiyor muydu?


  • yaren  (15.09.16 07:37:18) 
kirik omuz basinda oldugu icin alci olmuyormus bir aparat takcakmisim. vesbo mu ne adi.


  • sahipsiz  (15.09.16 07:45:15) 
Hmm. O zaman kendine çok çok itina etmen gerekecek. Omzun için çok dikkatli olman lazım gelecek. Eklemleri desteklemek için paça çorbası derler, ne kadar doğru bilmiyorum ama jelibon gibi jelatinler yemek tavsiye edilir. Bi baksan ya.

Çok geçmiş olsun...
  • yaren  (15.09.16 07:51:17) 
doktor senin şüphene değil kendi şüphelendiğine bakar


  • cekilmis gayfe  (15.09.16 10:38:08) 
Geçmiş olsun. Benzer bi kaza ben geçirmiştim ve goz morarmasi ile atlattım. En basta bende de şok ve sinir hali ile mide bulanmasi, terleme va oldu ama sonradan sorun olmadı. İc kanama olsaydı coktan belli ederdi zaten


  • humblebirth  (15.09.16 10:50:36) 
Kırık çok hoş bir yerde değil. Mutlaka iyi bir ortopedist ve fizik tedavi hekimi takibinde olun. Uygun tedavi ve takibi yapılmazsa ömür boyu ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Omuz çok hareketli bir eklemdir ve o şekilde kalması gerekir. Ancak hareket kırık iyileşmesini olumsuz etkiler. Bu sebeple hoş değil diyorum. Bayram tatili biter bitmez kapsamlı bir değerlendirmeden geçmenizi ŞİDDETLE tavsiye ederim.


  • niedy  (15.09.16 13:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.