[]

yurtdışından para transferi (acil)

Acil olmasa cidden forum ergenleri gibi acil tagı koymazdım. Amerikada dolar hesabı olan birisi var benimse Türkiye'de sadece vadesiz TL hesabım var. Bu şekilde para göndermeye swift deniyo sanırsam genelde işlem ücreti ne kadar oluyor? benim hesabın tl hesabı olması sorun çıkartır mı? dolardan tl'ye dönüştürme vs ek masrafları var mı?




 
hocam normalde sizin tr ibanına gonderilse bile banka usd yi tl ye cevirip alir parayı ama kurdan gecirir
internet bankaciligindan 10 saniyede aciliyor usd hesabi.

  • kingcyrax  (15.09.16 04:23:31) 
kingcyrax, peki ne kadar bi ücretten bahsediyoruz burada çeviri için % pay mı alıyorlar yoksa sabit ücret mi?


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (15.09.16 04:58:42) 
Normalde dolar hesabina gelirdi bizim para. Bir gun arkadas tl'yi verdi para hesaba gecmedi. Askida duruyor sonra genel mudurluk ile telefonlasma falan en son dolar hesabina gecirebildik. Para geldiginde kesinlikle havuza dusecek ve sonrasi size kalacak bilginiz olsun


  • pinman  (15.09.16 05:28:47) 
Bu arada doviz hesabi acmak internetten 10 saniye surmuyor eger internet bankaciligniz varsa


  • pinman  (15.09.16 05:29:37) 
aylar önce enpara hesabı açtırmıştım ama aktif etmek için içine 10 tl bile atmadım. enparada kolay mı o dolar hesabı olayları online işlemlerde kolay değilse?


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (15.09.16 05:43:16) 
not: ziraat için konuşuyorum. online işlemlerden usd hesabı açmam 1 dk sürdü. ileride gören olur diye bunu buraya bırakıyorum.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (15.09.16 07:42:53) 
Enpara icin konusuyorum, gecen hafta persembe gunu saat 1de falan euro hesabi actim 30-40 sn suruyor en fazla, 3 bin euro aldim. Sonra enpara musteri hizmetlerini aradim swift yapicam da pc basinda degilim yardim edin dedim gerekli bilgileri verdim. Alici adi soyadi iban bilgisi ve swift kodu.

Acil diye belirttim cunku saat 3e kadar cikis oluyor swiftler dedi saat 3e kadar cikti bankadan cuma gunude oglen hesaba gecti.

Mesai saatinde degiliz bayram oldugu icin 1 sonraki gun isleme girer.

Enpara bunun icin 17tl aldi benden, araci banka 42 euro aldi hizmet bedeli.

Wu ile yollasaydim 100-200 euro keserlerdi sanirim.
  • England  (15.09.16 07:54:22) 
amerikan buraya gelene kadar kac banka dolastigina bagli olarak degisiyor kesinti miktari. gonderen arkadasiniza kendi bankasindan ne kadar kesinti yaptigini sorun. sizin hesabiniza gelene kadar bir iki araci banka olacak onlar da kucuk meblaglar aliyor. sizin bankaniz kesinti yapmiyor. ama siz tl hesabi kullandiginiz icin banka kendi kurunu kullanarak sizin hesabiniza tl olarak aktaracak. usd hesabi acarsaniz iyi olur. ayrica usd hesabiniz olmadigi icin banka sizi arayip subeye cagirabilir.


  • enaz3kedi  (15.09.16 11:11:15) 
açtım usd hesabı, vadesiz tl'ye yurtdışından usd ile swift yapılamayacağını söyledi. gönderen kişinin belli bi meblağ karşılığında tl'ye çevirtmesi gerekiyomuş gönderim esnasında.


  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (15.09.16 11:30:02) 
bu konu defalarca yazıldı ama bir türlü genel kültür bilgisine giremiyor nedense.

1. yurtdışından yollanan para TL hesabına gelmez. GELMEZ. GELEMEZ. mini cooper için ayarlanan bir yere otobüs park etmek demek bu. para türk bankasının havuzuna geldiğinde banka o cüzi miktar için uğraşıp sizi bulacak da, dolar-tr kurunu çevirmeye onay alacak da (size sormadan döviz alım-satımı yapamazlar yasal olarak), sonra onu sizin tl hesabınıza yatıracak da... ölme eşeğim ölme. hiçbir bankanın böyle bir yükümlülüğü yok, tam tersine bu angaryadan kurtulmak için hemencecik "yanlış hesap no" diyip iade ederler parayı.

2. dolar gönderilecekse, bir zahmet dolar hesabı açacaksınız. internet bankacılığında toplam 8 saniye alan bir işlem. masrafı yok. şurada soru sormaktan bin kat hızlı.

3. dolar gönderecek kişi kuruma, full detayıyla dolar hesabınızın bilgilerini verecekiniz. tercihen bankanızın swift kodunu vermeniz de çok iyi olur. bunu şubelere veya burada sorabilirsiniz. swift kodu olmazsa para gelmez diye bir şey yok ama daha da bir garantili olur. şurada örnek kodlar var ama güvenmeyin, bankaya sorun:

www.theswiftcodes.com

4. dolar gönderilirken "kaç banka dolaştığı" diye bir şey yok. yeni element icat etmeyelim. tüm dünyada para birimleri sadece "1" muhabir banka aracılığıyla gönderilir. örnek veriyorum ziraat bankasının dolar muhabiri "bony" ise, parayı gönderen "jp chase"den gönderiyorsa: emir girildiği gün para hemen jp chase'den bony'ye geçer, bony de o parayı valör kıstaslarına uygun tarihli olarak ziraat bankasının kendisindeki hesabına aktarır. bu işlem %80 aynı gün (abd tarihli) içinde olur.

5. büyük para birimleri en geç 1 gün sonra türk bankasındadır. 2. gün müşteri hesabına geçmemişe sorun vardır, parayı elle taşımıyorlar; "gecikmeli gelmesi" diye bir şey olamaz. sorunu çözmek için gönderen ve alan bankalara müdahale edilmesi yararlı olur.

6. dolar gibi baba paraları gönderirken "önce tl'ye çevirelim" diye bir şey olmaz. olsa iyi olurdu da dünyada böyle bir uygulama yok. abd'deki banka şubesine "tl'ye çevir öyle yolla" diyemezsiniz. derseniz, gülerler. çünkü tl işlem yapacak amerikan bankaları belli (5-6 tane büyükler, binlercesi içinde), miktarlar da belli (1 milyon dolardan aşağısı için amerikan bankası dikkate bile almaz). özetle, abd'den dışarı para, dolar olarak yollanır.
  • 507  (15.09.16 11:38:40 ~ 11:48:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.