[]

Ücretsiz İzin

Merhaba,

yaklaşık 4 yıldır kurumsal 5000 çalışanı olan bir firmada orta düzey bir pozisyonda mühendis olarak çalışıyorum.

müdürümden 3 ay kadar ücretsiz izin talep edersem vermemesi gibi bir hakkı vardır diye tahmin ediyorum. Böyle durumda ne yapmak gerekir?

Şirkette Kadınlar doğum izninde 1 yıla kadar ücretsiz izin alabiliyor. Erkeklerde hangi durumda verilir sizce? Hangi gerekçeyle istemek gerekir. Gerçeği söyleyerek almamın imkansız olduğunu da belirteyim :)

Etrafımda pek ornek yok. O yuzden burda soruyorum :)

 
Rapor? Heyet raporu?

Eşime sordum, sağlık gerekçesi vesair yoksa şahsen ben izin vermem diyor.
  • offred  (15.09.16 00:31:17) 
heyet raporu alırsam maaşım da yatacak galiba. bu pek içime sinmiyor benim.


  • isminivermekistemeyensuser  (15.09.16 01:07:35) 
3 ay kafa dinlemek istiyorum çok bunaldım diyin direk. vermezlerse rest çekin bence. ben ayrılmak istiyorum o zaman diyin. ücretsiz izin istemeniz normal bir şey. ben vermiyorum diyen biri başka birini bulsun o zaman. (3 ay içinde bulabilirlerse ne ala) onlara çok daha pahalıya gelecektir yeni birini bulmaları sizin 3 ay yokluğunuzdan.


  • little big man  (15.09.16 01:09:41) 
4 yillik calisanina uc aylik izin vermeyen kan emicilerle calismak zorunda olmasak keske.
Eger imkanin varsa little big man +1 zira sirketin serefsizligi ile dogru orantili olarak tamam ayril o zaman da diyebilirler.

  • kassiopeia  (15.09.16 01:54:33) 
sirkete durduk yerde saydirmaya gerek yok. izin konusu sirkette kac kisi calistigindan ziyade, sizin departmanda kac kisi calistigi ile alakali. misal 5-10 kisi iseniz ve sizin yoklugunuzda isiniz bu insanlar arasinda bölüstürülebiliyor ise izin verirler yüksek ihtimalle.

ama direk size bagli bir is varsa veya sadece 2-3 kisi iseniz dept.da, yoklugunuzda yeni birini bulmak zorunda kalacaklar ve bunu da 3 aylik izin icin yapmazlar.
  • kimse  (15.09.16 12:23:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.