[]

Kilo vermek için

Sabah akşam yürümek fazla mı? 1 saat 15 dakika arada kosulan yürüyüşler bunlar. Yoksa yardırayım gitsin mi?




 
Fazla degil. Ac birakma kendini ama. Bunu hergun yapan cok var.


  • stavro  (14.09.16 23:01:21 ~ 23:01:55) 
Yardırma gitmez çünkü. Ara ara sprintler ile yapacağın program daha etkili olur.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.09.16 23:01:55) 
ac karna yuru sabah aksam her turlu kilo verirsin


  • eksimeksi  (15.09.16 00:18:38) 
yürümek bi boka fayda etmez.

koşacaksın, bisiklete bineceksin. eforu güçlü sarfedeceksin. terleyecek ve o sırada çok su içececeksin.

kilo için yürümek boşa vakit kaybı bence. 75 dakika yürüyeceğine 40 dakika koş ya da yüksek tempoda bisiklet yap.

salona yazılmadan oraya adım atmadan da kilo veremezsin.

arada yürü, zevk için yürü o başka ama kilo vermek için sağlıklı ve 10-50 yaşlar arasında isen efor sarfetmen gerekir. yaşlılarda bile oturaklı bisikletlere bindiriyorlar, adamlar zorla koşturuyorlar, koşudan, terlemeden niye bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum.
  • kurnaz  (15.09.16 00:33:22 ~ 00:34:41) 
Değişken yaparsan maksimum faydayı görürsün. 10 dk yürüyüp 5 dakika koşabilirsi mesela. Kalp ritminin belli bir değerin üzerinde olması önemli.

Şeker ve ekmeği de kesersen düzenli antreman ile kilo verirsin
  • pirincci haci  (15.09.16 00:38:55) 
Yürümek yeterli değil, kalp ritmini artırman lazım maalesef. Youtube'da Jillian Michaels ablamızın çok güzel videoları var, bir gün yürüyüp ertesi gün o videolardaki egzersizleri yapabilirsin.

Bir günlük egzersiz şu listenin tamamı olabilir mesela: www.youtube.com
  • kingdom of rust  (15.09.16 00:44:41) 
salona yazılmadan kilo veremezsin'e katılmıyorum, 12 kilo verdim evde spor yaparak. ama yürüme kısmına katılıyorum. low impact cardio yapıp insan evladı gibi beslendim ben.


  • nice tnetennba  (15.09.16 00:53:32) 
Yürümek niye fayda etmesin? Yağ yakicam dememiş, kilo vericem demiş. Neden vermek istediğini belirtmemiş. Elbette yağdan vermek istersen yürüyüş çok etkili değil. Hiit egzersizleri daha rtkili olur


  • glamdr1ng  (15.09.16 01:05:30) 
@glamdr1ng'in mesajının tercümesi:

"yağdan kilo vermek istersen yürüyüş etkili değil. yürüyerek verdiğin kilo kastan, sudan vs olur. Senin istediğin bu değil, hiit egzersizi yapacaksın."

yukarıdaki hemen herkesin cevabı da bu yönde, yürümek değil hiit egzersizi yapmak. Kalp ritmini yükselteceksin. Sabah akşam 25 dk hiit yap fazlasıyla yeter. Günde bir defa yapsan da yeter, akşam hiit yerine evde kas çalış.

çalışman gereken kas bölgeleri şunlar:
- göğüs
- sırt (bunun için barfiks gerekebilir)
- ön kol (biceps)
- arka kol (triceps)
- omuz
- karın
- yan ve arka bel
- bacak

diyeceksin ki niye kas çalışıyorum? çünkü hiit falan yaparken vücut yine de kas yakmak isteyecek yağın yanında. kaslarına güç uygulayarak, vücudun kas yakmasını önleyeceksin.

kilo verdiğin dönemde zaten kas yapamazsın, amacımız olan kasın da kaybedilmesini önlemek.
  • harzem  (15.09.16 01:15:42) 
sen buradaki yorumlara bakma karatay hocanın kitaplarına bak. en etkilisi o.


  • duyurunun bug'ı  (15.09.16 11:59:56) 
bunca entry'den sonra ulaşılan sonuç; bunu duyuruya sormak hata :)

angelus'un entrylerine bir göz gezdir, mesleğini bilmyorum ancak adam konu hakkında gerçekten iyi. bu yürüyüş konusuyla da ilgili yazdığı bir 'teknik' vardı ama hatırlayamadım şimdi.
  • air  (15.09.16 12:08:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.