[]

yavru kedi - pire - bit

kapının önünde beslediğimiz kedilerden birinin yavrularını bulduk, çok iyi durumda değiller annesi iyi bakamamış temizleyemiyor nedense yalıyor falan ama bir tanesi çok zayıftı öldü zaten. 1 aylık kadar iki yavru var şu anda, kutuya koyduk annesi emziriyor ama iki gündür biraz hasta gibiler eski canlı halleri yok sürekli miyavlayıp boğuşuyorlardı. bir de kediler çok pis ve aşırı böcek, bit, pire var üstlerinde annesi yalıyor ama tüyleri kan gibi kırmızı kırmızı.

sorum bu böcek sorunu, pire damlası falan duydum ama yavru kedilere nasıl oluyor pek bir bilgim yok, yıkasak mı diye düşünüyoruz ama zarar vermekten de korkuyoruz bir yandan kedi şampuanımız falan da yok napalım bu miniklere? veterinere mi götürelim?


 
O kadar minik yavruya dış parazit uygulanmaz. Hem kendileri için zararlı hem de anne yalarsa ki yalar zehirlenebilir. Anneye de uygulayamazsınız, emziriyor çünkü. Yine bu kadar küçük yavruyu yıkamanız doğru olmaz, ayrıca pire sadece su ile yıkayarak da gitmiyor zaten.

Veteriner en güzeli, hatta anne ile birlikte götürürseniz daha bile iyi. Ama veterinere götürüp hayvanları huylandırmadan önce veti bi telefonla arayıp ne yapmalıyız diye sorarsanız daha iyi olur. Belki yerlerinden kaldırmadan yapabileceğiniz bir şey önerir, anneye vitamin takviyesi vs gibi.
  • buff  (14.09.16 16:54:15) 
teşekkürler arayıp bi sorayım, anneyi götürebileceğimizi zannetmiyorum veterinere sevdiriyor ama kaldırdığımızda falan korkup huysuzlanıyor sokak kedisi malum


  • kitabindan gemiler dusen  (14.09.16 17:04:54) 
kucagima alip saatlerce elimle tek tek temizlemisligim var. bence baska caresi yok. bunu yikadiktan sonra yaparsaniz daha kolay oluyor. usutmemeye dikkat etmek lazim.


  • enaz3kedi  (14.09.16 17:21:35) 
tek tek temizlenecek gibi değildi çok fazlalardı ama teşekkürler, veterinere götürdük pire tozu döktü annesine de pire damlası verdi onu damlattık şimdi, umarım iyi olacaklar :)


  • kitabindan gemiler dusen  (14.09.16 18:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.