[]

Telefon tavsiyesi

Arkadaşlar bin kere soruldu biliyorum ama hemen bugün alacağım için tekrar soruyorum.

Bütçe :2800'e kadar. Altı olursa iyi olur üstü olmaz. Bilinen teknoloji marketlerden birinden alacağım gün içinde almam gerektiği için.

Beklentim düzgün kamera ve yeterli hafıza.
Güncel seçenekler;

galaxy s7,
iphone se 64 gb,
lg v10 32 gb,
lg g5,
xperia z5,
note 5

sizce? başka ne olabilir siz olsanız ne alırsınız?

 
Iphone SE. Ios 10 ile birlikte daha akıcı oldu, ben eşşek gibi telefon taşımaktan sıkıldığım için Note 4 satıp aldım çok memnunum.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.09.16 14:42:22) 
z5 - z5premium güzel bir telefon bende z5var

kamerası şöyle yanlız biraz enteresan, çok kullanma deneme fırsatım olmadı

kamera 23.4 mp , ama 8 mp de tüm manuel ayarları ,iso, fokus, odak merkezi gibi kullanırken bu arada kamerada shutter timing yok, 8 mp nin üzerinde sadece otomatik modda kullanabiliyorsun, manuel değerler iptal oluyor. bunun dışında video kaydı başarılı , 60fps fhd yada 4 k video çekebiliyorsun. gerçekten etkilendim bundan

ama ısınma sorunu diyenler oluyo, bende oldu ama kapanıcak kadar falan değil

ses olayı çok güzel hires ses sistemi var, ben sony sbh70 blutut kulaklığımla flac dinliyorum gerçekten etkileyici

z5 ile z5premium arasında ekran boyutu bide 4 k ekran farkı var, z5premium 4k ekranlı.

telefon şık bilidnik z tarzında, telefonun kaplaması metal, aşırı kayıyor öyle böyle değil, silikon kılıfsız elinde tutamazsın o derece kaıyor, bunu dışında 8 çekirdek 64 bit işlemci var

fiyat düşsün dersen z3+ ile arasında çok az fark varmış. ben genel olarak telefondan çok memnunum, ama zaten benim dslr makinam ve 3 tane lensim var yani telefondan video çekmek yada 40 yılın başı random denk geldiğim bişey çekmek dışında kamera beklentim yok.

sony nin hakkaten etkileyici kalitede hi-res kulaklıkları var, onlardan almanı şiddetle öneririm. dsehx diye bişey getirmiş adamlar, benim kulaklığım kablolu değil(dsehx sadece kablolu kulaklıklarda çalışıyormuş) arkadaşın kulaklıkta denedim(sony kablolu hi res) dehşetti, kendi buluttlu kulaklığımda bile 40 yıldır dinlediğim mp3 ten daha önce duymadığım sesleri duydum ağzım açık kaldı.


hafıza seçeneği nedir bilmiyorum, benim z5 grafit renginde 32 gb dahili var, kamerada daha önce kullandığım class 10 micro sd 32 gb hafıza kartını da taktım(fotomakinalarının kartları hızlı oluyor) yağ gibi akıyor alet, google playdan daha önce satın almışolduğum yaklaşık 50 60 program oyun kurdum, gta maxpayne vs vs büyük programlar, eski telefonlarım kasılıp kalırken program kurmakla bile, bunda bir tık yavaşlama olmadı.


youtube tan incelenmeye değer buluyorum,

evet enteresan bir durum var sonylerde, eskiden berimi bilmiyorum, sony yi sevenler çok seviyor, beğenmeyenlerde nefret ediyor, daha önce z kullandım ben, yani abi z den taaa z5 e geçtim ki z çıkalı kaç zaman oldu, bide ekranı kırılmıştı benim znin o şekilde kullandım ve bozulmadı, hala çalışıyor hala sağlam.

z5 lerde parmak izi okuyucusu, ekrana 2 kere tıklamayla ekranı kapatma, 2 kere tıklamayla açma olayı var çok başarılı.

işte böyle arkadaşlar var,çok kötü yanı varsaymak istemiyorum diyen

gir en dandik comparasion sitesine bi karşılaştır bakalım ne gösterecek :)=

sony alcaksan sadece z serisi al abi, x miş, m miş , aquaymış onlar traş onları geç.

apple düşmanı değilim telefonum android, bilgisayarım mac osx ten çok memnunum, tabletim ipad mini 2, ios u sevmedim ben. şarkı atması dert, bluetooth sadece aplle ürünleri ile, program kurmak istersin satın almadan imkansız, kamera desen iphone 7 nin lensini sony yapıyo zaten, onun dışındafilm atarsın oynatmaz, esnek değil, android in tüm kötü performans değerlerine rağmen ios u tercih etmiyorum malesef.
  • killerbee  (14.09.16 14:45:19 ~ 15:43:28) 
6S 32GB veya birkaç haftaya kadar 64GB.
Premium Reseller'lar Apple Store ile aynı paraya satıyor olabilir.

  • Lim5  (14.09.16 15:09:05 ~ 15:10:31) 
s7'yi nedense pek sevemedim ben. note ve edge serisi hariç samsung'un göze zevk veren telefonlar ürettiğini düşünmüyorum.

lenovo ve lg zaten elenmeli. araya alınmamalı bile.

note 5'in kendine has özellikleri var. bu tamamen size kalmış.

bu tabloada ben iphone se'yi seçerdim.

kesinlikle tasarımsal olarak harika ve asil bir duruşu var. 7, 6s de dahil, piyasadaki hiçbir telefonda bu zarafeti göremedim. üstelik 64 gb diyorsunuz..

donanımsal olarak zaten se'den bahsetmeye gerek bile yok. min. 4-5 yıl hiç problem çıkarmadan götürecek bir yapısı var.

se'yi 4s'e benzetiyorum birçok yönden.

android tarafındaki cihazların tasarımı çabuk eskiyor. 4s ve s3'ü ele alalım. aynı yılda çıktılar sanırım. 4s şu an tasarım olarak hiçbir şey kaybetmedi. ama s3 berbat duruyor gelişen sektörde.

se de bu açıdan 4s kadar şanslı. uzun ömürlü. sadece donanım değil, gördüğünüz gibi tasarımsal açıdan da. bu kümeye belki sony'yi de dahil edebiliriz.
  • tosiba  (14.09.16 15:29:47 ~ 15:30:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.