[]

Bel ağrısına hangi branşın doktoru bakar? (ve SGK anlaşmalı hastane)

merhaba,

birkaç gündür bel ağrısı çekiyorum, daha önce de yaşamıştım birkaç kere geçen sene, 1 günde geçmişti. bu sefer doktora gitmek istiyorum ama hangi branşın doktoru bakar bi fikrim yok. istanbul avrupa'da oturuyorum, şişli beşiktaş kadıköy taraflarında sgk anlaşmalı hastane arıyorum benim sorunumla ilgilenecek.


 
ilk başta fizik tedaviye gidin, o sorunun ciddiyetine göre yönlendirir. beyin cerrahına kadar yolu var


  • therevo  (14.09.16 13:15:17) 
Ayaklarda his kaybı, uyuşma, karıncalanma, yürümede güçlük, günlük aktivitelerde kısıtlılık gibi fibi ağrı dışında herhangi bir şikayet var mı geçen seferlerde oldu mu? Hiç zorlama ağır kaldırma ani hareket travma oldu mu? Bunların hiç biri yoksa kilo kaybı, spor, fizik egzersizler önerecekler. Fizik tedaviye gidebilirsiniz. Eğer varsa da ortopedi veya beyin ve omurilik cerrahisi.


  • dahayeniymis  (14.09.16 14:14:07) 
önce ortopediste gitmeniz makul, size orada yapacağı fiziki testlerle, kas ağrısı yada fıtık diye teşhis koyup, fıtıktan şüpheleniyorsa mra göndericektir, aldıktan sonra tekrar gittiğinizde ortopedik bir sorun ise kendisi fıtık gibi birşeyse beyin cerrahine, beyin cerrahına gittiğinizde ise, durumu inceleyip fıtık büyük değilse, çok engel teşkil etmiyorsa fizik tedaviye sevk edecektir ki ,şu doktorların performans sisteminden ameliyat etmeye gerek yok diyen beyin cerrahı görmedim 2 kere peş peşe ameliyat oldum 2 ay içinde, neden? 2 ameliyat 2 kere para, amk böyle sistemin bu arada. ulan ameliyata girerken sağlı sollu alıcam dedi adam, girdik sağı almış sol duruyo, ağlıyom ağrıdan evde gittim benim bacağım ağrıyo dedim sallıyosun psikolojik dedi, tekrar mr çektirdik adam unutmuşum dedi a.ına koyayım afedersiniz . sonra bide ikinciyi olduk.


sgk ile anlaşmalı özel hastane olursa, 1 güzel muayene olursunuz, 2 kendi bünyesinde normal mr parası değilde daha uygun fiyat ödeyip uzun süre devlet hastanelerinde ki gibi beklemek zorunda kalmaz aynı gün hatta, çekildiği gibi alabilirsiniz ve aynı gün içinde teşhisinizi koyabilirsiniz
eğer fıtıksa bu çok şahsi bişey, bunun tamamiyle bir kriteri yok(çok ekstrem durumlar haricinde benim ki gibi)

yani doktorlar hastanın çektiği ağrı, hayatını ne kadar etkilediği gibi sizin çektiğiniz sıkıntılar doğrultusunda ameliyat kararı veriyolar(performans olayı hariç)

yani adam sana ameliyat dediğinde, ben ameliyat olacak kadar ağrı çekmiyorum, yada ağrıdan ölüyorum dediğinde olay direk olarak senin cevabına bakıyor. fizik tedavi denemek istiyorumda deme hakkına sahipsin.

ikincisi ekstrem durumlar şunlar fıtıktan bahsediyorum yine

1 bacakta aşırı uyuşma, bacakta bıçak saplasan, yada sıcak su döksen dahi acı hissedememek, aşırı ağrı, idrar tutamama, bende bunların tamamı oldu.

şimdi o 2 kere ameliyat eden doktorunda ahını almak istemiyorum. kötü bir kaza geçirdim, ertesi gün sağ bacağım tutmaz oldu. ortopediste gititm özel hastaneye mr falan, acilen ameliyat olman lazım dedi, özel hastane öpücekler tezgah açıyolar sandım, ilaç verdi ağrı kesici kas gevşetici, bi hafta dinlen dene dediler, ulan bi sabah bi kalktım, yatak ıslak, zaten günlerdir ağrıdan uyuyamamışım, sağ bacağım tutmuyor, sürüye sürüye gidiyorum, doktora gidicem dedim banyoya girdim, sıcak su döküyorum hissetmiyorum, devlet hastanesine gititm acile, beyin cerrahına sevk ettiler gittim ,adam mr a baktı, seni 6 saat içinde ameliyat etmemiz lazım felç riskin çok yüksek, sağ bacağın felç olabilir dedi ve ameliyat oldum aynı gün.
  • killerbee  (14.09.16 14:15:57 ~ 15:07:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.