[]

kinoa + süt + kahve

Normalde sabahları bişey yemeyen, sağlıksız, gudubet herifin tekiyim.
Ofisteyken aklıma şöyle bişey geldi.

Sabahları büyük bir bardağa 3 tatlı kaşığı kinoa, bolca süt ve az kahve koyup karıştırıp içsem siz beslenme uzmanları ne dersiniz? böylesi bir alışkanlık uzun dönemde sorunlar yaratır mı?

bana göre hem protein var, hem kalsiyum var hem de güne başlamak için mis gibi kafein.

çok mantıklı geliyor ama ben bu işten pek anlamam.

 
kinoa'yı haşlamadan yiyebilecek misin? ben olsam onun yerine yulaf ezmesi yaparım. üzerine süt dök, at mikrodalgaya iki dakika. üzerine de çilek, muz, bal, tarçın falan... on numara olur.


  • heartwork  (14.09.16 13:03:38) 
Süt, sindirim sistemini yoran bisey. Ayrıca kinoa ile bile birleşince toplamda 5 gr protein ancak vardır o karışımda. Ben olsam böyle başlamam güne.


  • harzem  (14.09.16 13:04:10) 
Bana göre yetersiz. 5 gr protein ile güne başlamak çok zayıf kalır.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.09.16 13:30:17) 
sorun kinoa'nın az oluşu mudur? kinoa miktarını mı çoğaltmalıyım? yapıcı öneriler bekliyorum :)


  • buak  (14.09.16 13:31:41) 
laktozsuz temiz sutu once mikrodalgada 600w-1dk isitip sonra icine keyfe keder yulaf koyup 30+30 sn mikrodalgada tutuyoruz, mis gibi kahvalti.

ustune biraz meyve-findikfistik, diyet yoksa bal recel, sahane cabuk kahvalti.
  • lanc  (14.09.16 13:41:00) 
ben sadece kahve sigara ile gune baslardim. bi ameliyat sonrasi kahveyi iptal etmem ve kahvalti yapmayi ogrenmem gerekti. al sana en bomba kahvalti;
soya sutu ve protein musli (www.nutrishop.com.tr aynisi migroslarda satiliyor)
oglen acikmazsan kizmak yok.
  • redlinetheturk  (14.09.16 14:16:41) 
Hayvan sömürüsüz ve zulumsüz bitkisel sütlerolabilir mesela.


  • Cursed Chico  (14.09.16 14:36:26) 
Kinao çok fazla protein içermez. Besin değerlerine bakmadım ama 100 gramında 10 gram protein ya vardır ya yoktur, süt de esasında anabolik bir gıdadır ama sindirim olayları baya sıkıntılı laktoz nedeniyle. Problem yaratmayacaksa kullanabilirsin. Totalde çok besin değeri var mı dersen çok var diyemem ama poğaçadan nutellalı ekmekten her şekilde iyidir.


  • angelus  (14.09.16 15:02:00) 
@redlinetheturk 'un tavsiyesi baya aklıma yattı. protein müsli hakkında düşünceleri olan var mı? ya da böylesi başka bir pratik kahvaltı öneren? smoothielere gireyim mi misal? soylent adlı bir icat da varmış son günlerde.


  • buak  (16.09.16 00:57:25) 
4-5 yumurtayı 1 bardak yulaf ile blenderda karıştır.(miktarları azaltabilir ya da ihtiyaca göre arttırabilirsin) üzerine az biraz tarçın. tavaya dök, üzerini ört. 5 dk bir taraf 2 dk arka tarafı pişir. soğusun önce sonra buzdolabına koy, yanına biraz peynir ekle. sabah sıcak çay ile ye. kral kahvaltı sana :) hem de proteini bol. haa ben soğuk sevmem dersen sabah yap dediklerimi 10 dk hazır olur zaten..


  • portakal  (11.03.18 14:46:17) 
Kinoa'nın 15 dakikalık bir pişme süresi var. Puf kinoa bilmiyorum, belki vardır, amaranthın öyle bir versiyonu var mesela. Pişmemiş kinoa yenmez sonuç olarak. Eğer direkt karıştırıp tüketeyim diyorsanız chia var. Chia puding de oldukça popüler, bir ton tarif bulabilirsiniz.


  • buf-e kür  (11.03.18 14:55:53 ~ 14:56:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.