[]

Ileri teknolojinin mutsuzluk vermesi

Su blog yazisini okudugumda bi mutsuzluk coktu ustume.
www.dunyahalleri.com
Teknoloji ilerledikce insan dogasinin matematiksel ongorulebilir degistirilebilir bir forma dogru evrilmesi benim canimi sikiyor. Tam olarak tanimlayiyorum. Bu kacinilmaz ve gercek tabi. elden birsey gelmez. Hani 80ler 90larda cocuk olmak gibi kavramlari abartiyoruz diyoruz ya. Sanirim bununla bir baglantisi var. bazen 50lerde 60larda dogsaydim keske diyorum.
Benzer dusuncede olanlar var mi be?

 
bir tek müzik konusunda keşke eskilerde doğsaydım diyorum, onun dışında memnunum.


  • makarnavodka  (14.09.16 11:12:58) 
Her teknolojik gelişme ve icatın negatif tarafı var ve olmaya devam edecek.


  • aklimdakisorular  (14.09.16 11:20:31) 
ben tanimlayayim. ozel bir benliginiz oldugunu dusunuyordunuz, olmadigini gormek sizi rahatsiz ediyor. iste bunlar hep id.


  • f_d  (14.09.16 11:39:20) 
Başta Hawking, Elon Musk, Bill Gates olmak üzere birçok isim gelecekten kaygılı zaten. Yapay zeka geliştirmede biraz dengeli ilerlemekte fayda var. Yani gönderdiğin linkteki bir fizik profesörünün söylediğinin aksine fişi çekmek bir zaman sonra yeterli olmayacak tabii ki.


  • soso  (14.09.16 11:40:42) 
Bkz: yabancılaşma
Bkz: modernizm

Benzer düşünceler içindeyim. Keşke 80lerde ya da 70lerde doğup 90ları daha bilinçli yaşayabilseydim diyorum.
  • mutlusismankedi2015  (14.09.16 12:10:10) 
50'lerde doğup 70'leri cillop gibi yaşamak vardı. ki benim nesil teknoloji ile büyümedi. robot suluk vardı yani en teknolojik alet olarak. şimdiki durum acınası.


  • hasmetizm 2046  (14.09.16 12:55:22) 
Ben gençliğimi 65-75 arası yaşamak isterdim. En sahici çağ o aralar gibi geliyor bana


  • turkuaz  (14.09.16 13:34:28) 
ben keşke 2200 de falan doğsaydım diyorum. o zamanki teknolojiyi hayal edince...


  • ya ben lan neyse  (14.09.16 13:39:47) 
Hayıflanma hep vardı hep olacak. Bundan yirmi yıl sonra doğanlar da bugün doğmuş olmaktan bahsedip duracaklar. Eskiden de böyleydi şimdi de böyle.

Bilim ve teknolojideki gelişmeler hem insan ömrünü uzattı hem de yaşam konforunu arttırdı. Bu doğru. 30 yıl önceye gidip hastahaneleri gezmeniz tırsıp susmamız için yeter de artar bile. Ayrıca HIV'nin ülserin ilacı yoktu o yoktu bu yoktu şu yoktu. Bunlara ertesi gün yakalanıp yakalanmayacağınızı bilemezsiniz. 50'lerde dişçilerin ne şartlarda çalıştığını görün yeter.


Ama... 80'lerdeki feminizm akımından yani kadınlar erkekleşmeden (Öncesini bilmeyene ne anlatıyorum ki ben?) önce kadınlar erkekleri seksüel olarak 20 kat fazla heyecanlandırabiliyorlardı ve değerleri çok daha yüksekti. Bu da doğru. Sadece bu tek başına yeter de artar bile.
  • neotunc  (14.09.16 13:42:10 ~ 13:49:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.