[]

almanya calisma izni

dostlar selam,

bir sure once almanya'da kabul aldigim sirket bana dun konsolosluktan randevu alabilirsin dedi.
simdi konuyu bilenler icin soruyorum, allah askina konsolosluktan randevu almak nedir? kadina sordum vize degil bu sadece randevu alacaksin vizeye basvurmayacaksin dedi. konsoloslugun sitesine bakiyorum online randevu var ama sadece asagidaki konular var:

Alman pasaportu veya kimlik başvurusu
Belgeleme ve tasdik işlemleri başvurusu
Soyadı beyannamesi için başvuru
Evlilik ehliyet belgesi başvurusu

e ben bunlardan hicbirisi degilim! adamlari ariyorum ama acmiyorlar, tatildeler. simdi bu sureci bilen birisi allah askina bana ne icin ve neye basvuracagimi soyleyebilir mi?

tesekkur ederim.

 
türkiyedeki alman konsolosluguna calisma izni ve vize icin basvuracaksin. onlar senden cesitli belgeler isteyecekler. bu belgeler arasinda sirketinden alindacak yazi, sözlesme, özgecmis, diplomalar vs. gibi belgeler olacak. bu istedikleri belgeler degiskenlik gösterebiliyor. sonra sizin bu belgelerinizi almanyadaki yabancilar dairesi (ausländerbehörde) ye göndrecekler. yabancilar dairesi ön incelemeyi yaptiktan sonra calisma dairesine (arbeitsagentur) gönderecek. calisma dairesi is yerinize bu kisinin aynisindan almanyada bulamadiniz mi? peki avrupa birliginde bulamadiniz mi? gibi sorular soracak. bir taraftanda sizin isinizi yapan almanya veya ab icinde issiz var mi diye bakacak. sizin sirkette de bu kisi söyle iyi böyle iyi diyecek. belki de diyecek ki "bu kisi türkce biliyor, türk piyasasina hakim. biz türkiyede yatirim yapmayi düsünüyorz o yüzden böyle birine ihtiyacimiz var" diyecek. sonra calisma dairesi izni onaylayip yabancilar dairesine gönderecek. sonra onlarda calisma izninin yaninda vizenizi onaylayip türkiyedeki almanyadaki konsolosluga geri gönderecek. konsolosluk da size calisma izni ile beraber vizenizi verecek. vizenizi aldiktan sonra almanyaya tasindiginizda size 3 ay süre verilir genelde (vize de 3 ay cikar) 3 ay dolmadan benzer belgeleri tekrar toplayip yabancilar dairesine gidip vizenizi daha uzun süreli olan oturumunuzla degistirmeniz gerekecektir. tüm bu sürec 2 aydan az sürmez, bu kurumlarin yogunlugu, sizin topladiginiz belgelerin niteligine göre daha da uzayabilir. eger sirketiniz tecrübeli ise bu konuda belki de süreci hizlandirabilir.

almanya vizesine idata.com.tr üzerinden basvuru yapiliyor diye biliyorum. alman konsoloslugunda yapilan islemler türkiyede yasayan alman vatandaslari icin sanirim.
  • emrahday  (14.09.16 11:46:56 ~ 11:57:41) 
@emrah anlatmış.

tüm belgelerinizi hazır edip şirketten gelen belgeler ile başvuru yapın.

konsolosluk adınıza çalışma iznine başvuracak. onu bekleyecek 2-3 azy kadar sürüyor. sonra o gelince oturum işlemlerini halledecek, o sırada ek belgeler isteyebilirler. 1,4 hafta arası da o sürer. sonra almanyaya gidebilirsiniz.

bu sırada siz yine de iş bakın. bu durumda çalışma izni beklerken 1-2 ay sonra beklemekten vazegeçen şirketler gördüm, tam şirket vazgeçip birisini aldığında ise elinize gelebiliyor çalışma izni. ondan bi yerinizi sağlama alın boş boş durmayın o arada.
  • kurnaz  (14.09.16 12:16:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.