Giriş
(4)

spor öncesi ya da sonrası için aspirin

cedric
merhaba arkadaşlar bazen böyle spordan önce kas bel falan arğılarım oluyor. şöyle bir şey kalmış aklımda spordan önce aspirin içilmez kanı sulandırıyor ya, beyin kanaması falan allah muhafaza. doğru mudur bu? peki anı şey spor sonrası için de geçerli mi? yani spordan sorna asprin alsam ne olur? dank
merhaba arkadaşlar bazen böyle spordan önce kas bel falan arğılarım oluyor. şöyle bir şey kalmış aklımda spordan önce aspirin içilmez kanı sulandırıyor ya, beyin kanaması falan allah muhafaza. doğru mudur bu? peki anı şey spor sonrası için de geçerli mi? yani spordan sorna asprin alsam ne olur?

danke şöön.
0
cedric
(08.12.09)
"spor öncesi kas ve bel ağrısı falan" nedir? Ben burasını anlayamadım.

Sürekli kas ve bel ve eklem ağrısı mı var yoksa siz spor yapmaya karar verdiğinizde mi peyda oluyorlar?

Hafif bir spor sorun olmayacaktır hatta yararı bile dokunabilir ama vücudunun muhtelif yerleri ağrıyan birinin zaten ağır bir idmandan kaçınması gerekir.

zaten idman yapmayacağınıza göre de aspirin sorusu şimdilik sizin için "gereksiz"
0
yinyang
(08.12.09)
yok ya mesela bir gün önce idamandan kayaklı oluşan bir kas ağrısından bahsediyorum. yani yeni başladım falan o nedenle ağrıyor falan filan.

asprin in sakıncası var mı?
0
🌸cedric
(08.12.09)
aspirin yerine kas gevşetici olarak muscoril kullanabilirsin.
0
mente
(09.12.09)
ağrının çeşidi önemli
yeni başlayanlardaki "hamlama" dediğimiz ağrı normaldir ve bu ağrılarla birlikte "ağır" çalışma yapılmaz, mümkünse aerobik idmanla ya da başka bölgeleri çalıştırılarak geçirilir o günler. o ağrıyan kasları çok zorlamamak gerekir. bir iki gün ara verip o kasların ağrısı geçince tekrar zorlanabilirler.

aspirin bu bahsettiğim "hamlama" ağrlarını iyileştirmede hiç bir boka yaramaz.
araştırmadım ama hişç duymadığım gibi mantıken de makul gelmiyor.

muscorili falan da hiiiç tavsiye etmiyorum.
0
yinyang
(09.12.09)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.