[]

bilgi ve acı

Herhangi bir konuda bir bilgi düşünelim, eğer bu bilgiye sahip olursak büyük acılar yaşamamız gerekecek, olmazsak acı yok, hayat güzel.

Bu durumda, bilmek mi, bilmemek mi daha iyi?


 
bilmek lanetlenmektir

--adorno--
  • bruceandwayne  (14.09.16 01:02:01) 
herhangi bir konuda bir bilgi insana acı vermez, neyin bilgisine sahip olmak nasıl bir acı verecek(bu da saçmada neyse) o önemli. Akıl derki ucunda acı varsa bu acıyı yaşamamak en mantıklısı ama tutku sadece ister bu bilgi dediğin şeyi de delicesine istiyorsa yine acı çekiyorsun demektir. hah işte, bu 2 acıyı kıyasla hangisi daha kıymetsizse diğerini seçersin.

Şunun gibi, eğer anlatılan cehennem gerçekten görülebilseydi yani, mesela şu kenarda dursaydı biz baksaydık o zaman kimse kimeyle evlenmeden sevişmezdi, ya da işte diğer yasaklar herneyse onu yapmazdı. Acı dediğin şeyin caydırıcılıkla bir ilgisi var bu konuda.
  • mete kudur  (14.09.16 01:06:47 ~ 01:08:22) 
Bilip de herhangi bir avantaj saglamayacaksa tabii ki bilmemek daha iyi


  • sen nasıl bir insansın  (14.09.16 01:07:59) 
Bilgiye ve acıya bağlı. "Şimdi bunu bildğin için seni öldürmek zorundayız. Çok şey biliyorsun, derin devlet işlerine karıştın" denecekse bilmeyeyim tabii ki ama "Bilmemkim arkandan konuşuyormuş" gibi dandik bir şeyse onun acısından ne olacak.


  • aychovsky  (14.09.16 01:13:51) 
bahsettiğimiz bilgi; algı açıklığı meselesi bence. ve evet, üzse de algılarımın açık olmasını isterim.


  • fragile lady  (14.09.16 01:50:31) 
Fragile +1
Sadece bilgi sahibi olmak aci vermez ayni zamanda iyi ahlakli ve vicdan sahibi de olmaniz lazim. Ornegin bazi partilere oy verenler ya da kotu insanlari destekleyenler ne olup ne bittiginin farkinda ancak herhangi bir aci duymadan bu insanlari desteklemeye devam edebiliyorlar. Ya da bir sirket sahibi iscisinin sigortasini asgari ucretten yatiriyor ve bunu bilincli ve bilgili olarak yapiyor - hatta aslinda bilgili oldugu icin ve bunu nasil yapabilecegini iyi bildigi icin yapiyor. Bu insanlarin tamami aci cekmiyor bu da vicdan sahibi olmamalarindan ve ahlaksiz olmalarindan kaynaklaniyor. Her algisi acik olan da aci cekecek diye bir sey yok, kotu kalpliyseniz hic aci cekmiyorsunuz. Bunun orneklerini cok goruyoruz. Vicdanli ve iyi kalpli biri olarak algimin acik olmasini tercih ederim.

  • kassiopeia  (14.09.16 10:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.