[]

Göz rengi sorusu

benim gözler kahve baba kahve anne mavi
sevgilinin gözler ela anne ela baba kahve

çocuklarımızın renkli gözlü olma olasılığı nedir?

 
annemle babamın ve anneanne babaannelerin göz rengi dağılımı tam sen ve sevgilin şeklinde. ben mavi gözlüyüm sarışınım, kardeşim bronz tenli kahve gözlü. neden olmasın


  • dafaisss  (13.09.16 21:58:27) 
o değil de evlatlık olmayasın? ;_;


  • shotgunwoman  (13.09.16 22:19:28) 
@shotgunwoman :))


  • faddist  (13.09.16 22:22:53) 
1/2


  • Lim5  (13.09.16 23:01:04) 
sen taşıyıcısın. çocuğun mavi gözlü olması için hem anneden hem babadan mavi gelmesi lazım. senden gelme olasılığı yüzde 50.

sevgilinin anne babada renkli göz yok ama taşıyıcı olabilir. olmayadabilir. sevgilinin anane babane dedeler filan bakmak lazım. biraz karışık.

çok küçük bir ihtimal de olsa mavi gözlü olma ihtimali var.
  • lapris  (13.09.16 23:13:27) 
@lapris +1 ama başka bir ihtimal de annenin alakalı bir geninin(bu genin adını unuttum) bozuk olması olabilir. yani mavi göz geni olmadığı halde birtakım sorunlar yüzünden insanlar mavi gözlü olabiliyorlar. eğer böyleyse sen taşıyıcı olamazsın. mavi gözlü anne ve babanın bile bu yüzden kahverengi gözlü çocuğu doğabiliyor günümüzde. genler aslında üzerinde konuştuklarımızdan daha karmaşıklar.


  • ruhen hastayim ben  (13.09.16 23:21:29) 
Dayım da yengem de yeşil gözlüdür; bir kızları kahverengi bir kızları mavi gözlü oldu. Tamamen gelişine olabilir....

İhtimal olarak her şey olabilmekle beraber kahverengi tabii ki dominant.

Yani kahve hep dominant olmakla beraber sizin durumunda hesaplayıcılar yüzde 25 gibi bir ihtimal verir...

eye colour calculator'lardan kardeş göz renginin ihtimallerdeki değişikliğini gösteren bile vardı internette
  • stratejisizsiniz  (14.09.16 00:50:05 ~ 01:01:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.