[]

Ehliyet kursuyla yaşadığım problem

Geçenlerde ehliyet kursuna kayıt olmaya gittim evrakları verdim başka yerde kayıtlı gözüküyormuşum. 2 sene önce ehliyet almaya niyetlenmiştim fakat hayat meşgalesinden çıkmış gitmiş aklımdan. Eski kurs silmedi kaydı kurs parasını ödeyin silelim dediler. Fakat hiç kursa gitmedim.bile. neyse eski fiyattan o zaman geleceğim dedim ok dediler. Ama özel direksiyon dersini 4 saat yazdılar normalde 14 saat olması gerekirken. Zaman kaybetmiyim bir sonraki döneme kalmıyım diye ok dedim. Ben vurdumduymazlığımı kabul ediyorum ama bu adam da piçin teki. Tavırları görseniz. Kendimi çok zor tuttum kafasına Bi şey atmamak in.


1- bu kaydı silmesi çok zor değildir heralde
2- ben bu kursu şikayet etmek istiyorum mecburi olarak kayıt oldum süreç böyle. diye.

Ben bu şikayet sürecini nasıl yürüteyim. Bana bir yol gösterin.

 
2 sene önceki fiyat ile şimdiki fiyat arasında 800 lira oynuyor. direksiyon dersini 4 saat yazmaları normal.
1-bu kaydı sadece kurs silebilir.
2- kursu ilçe milli eğitim müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz.

kursla anlaşmaya çalışın. şikayet gerçekten çözüm olmuyor.
  • pinman  (13.09.16 15:44:15) 
Uzlasmaya calisin.

"Eski kurs silmedi kaydı kurs parasını ödeyin silelim dediler. Fakat hiç kursa gitmedim.bile."

Ehliyet kursu isteğee bağlı gidilen bir yer. Derse gidip gitmemeniz kursu ilgilendirmez. Dönemlik belli kontenjanları vardır. Hem kayıt yaptırıp kontenjanı dolduruyorsunuz; başka kayıt almalarına engel oluyorsunuz hem de parasını ödemiyorsunuz.kusura bakmayın ama haksızsınız.
Size yine insiyatif kullanıp orta bir yol bulmaya çalışıyorlar ki bunu yapmak zorunda değiller.

Üstelik burada anlattığınız gibi "ne haklıyım zaten" tavrıyla üstten bakarak konustuysaniz; size gösterdikleri tavırları siz körüklemişsiniz demektir.

Hala adamları şikayet edeceğim diyorsunuz.
Buyrun, edin.

Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi adamların yaptığı gibi kör bir cahillikle yola çıkıyorsunuz. Yarın da milli eğitimi nereye şikayet edeyim diye sorarsınız.

Adamlar size bir hizmet taahhüt etmiş, hizmeti almamışsınız, parayı da ödememek için direniyorsunuz.

Uzlaşın.
  • balik kraker  (13.09.16 19:55:53) 
İşin bi de şöyle bir boyutu var kurs seni kaydettigi zaman meb'in mebbis diye bir sitesi var oraya seni kaydını giriyor ve girdikten sonra sen odemeni yapmasan bile belli bir miktar vergi benzeri bir odeme alıyor kursiyer basina. Sen en güzeli bunu soyle ve ödemen gereken cuzi miktari ( kdv gelir vergisi binde 2 sozlesme vergisi) verip anlasabilirsin.


  • tociess  (13.09.16 20:15:52) 
Balik kraker +1

Sikayet edeceginiz bir sey yok adamlar hakli.
  • kuzey li  (13.09.16 20:36:15) 
direksiyon dersi 14 saat zorunlu deniyor ama bizde de yarım saat filan süren bir tur atılıyordu, sonra arka koltuğa geçip diğer öğrenciyle de turluyorduk vs. yani sürücü olarak değil izleyici olarak tutup onu pratik ders sayıyorlardı. bazı günler 2 tur filan attığımız oluyordu işte sınava yaklaşınca. toplamda 14 değil 4 belki var belki yoktur benim de araç kullandığım. öğrenmeye yetiyor mu dersen yetiyor ama kişiden kişiye de değişir. ben ilk kez kullandım hayatımda aracı, daha ilk yarım saatlik derste adam yokuş yukarı kalkıştan tut paralel parka kadar her şeyi yaptırdı ve yaptım da. ilk turda daha trafikte sürdürdü bu arada.

kısacası burası türkiye, hiçbir şey olması gerektiği gibi olmaz. alttan almaya bak, 4 saati verirlerse iyi. hem de eski fiyattan... sınav anında gözetmenlerle senin hocanın arası da iyiyse birkaç hatayı görmeyebilirler bile.

bu arada yarım saatlik turları 1 saat sayıyordu, 2 tur aradaki dinlenmeyle 1,5 saat olsa 2 saat ders yazıyordu. teorik derslerin tamamını da 4 günde verdiler, yoklama filan alınmadı zaten.
  • ucan spagetticanavari  (13.09.16 20:43:56 ~ 20:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.