[]

Cep telefonu fotograf cekimi hakkinda

Ayfon 7 tanitiminda kivircik sacli bir kizin kirmizi isik tonlu bir fotografini cekmisler ve fotograf tamamen ayfonla cekildi demisler.

Manipüle etmeden o isigi nasil tutturuyorlar telefonda?

O kadar tatli bir ton var ki
Biz nasil yapariz aynisini

 
selamlar, videoyu bulamadım, ama bak telefonun arkasına dikkat edin 4 tane led var, buna true tone flash demişler

alttaki 2 led flaş kırmızı üstteki 2 led flaş sarı

www.apple.com

kamera fotosuna dikkatli bakın

yani flaş ile alakalı bi durum olabilir. tik için teşekkürler

www.nikon.com.tr

denemişliğim yok bu konuyu araştırabilirsiniz, bildiğiniz üzere flaşlar için renkli filtreler satılıyor.

ae01.alicdn.com


bide çeşitli flaş filtreleri ile birlikte lens içinde polarize filtreler kullanılıyormuş duruma göre
  • killerbee  (13.09.16 16:43:18 ~ 16:51:17) 
dogal isik kosullarinda o fotografin cekildigini soylemisler mi?

kirmizi ampul, led, spot vs kullanmis olabilirler...

manipule edilmedi demisler mi?

demislerse bile ortami istedikleri gibi isiklandirmislardir iphone sadece fotografi cekmis olabilir.

ya da belki killerbee'nin dedigi gibi bir flas secenegi eklemislerdir.
  • idexo  (13.09.16 17:38:33) 
  • kosun lan mevzu var  (13.09.16 17:46:24) 
cok buyuk ihtimalle

oncesinde mekani ve isigi ayarliyorlardir.

cekim sirasinda 1 seferde cekmiyorlardir.

fotograflari cektikten sonra da beyaz ayari, kontrast, renk dengelerini vs... bilgisayarda duzenliyorlardir.

ozetle: "ham" fotograf degildir o.
  • idexo  (13.09.16 17:46:36) 
aşkolsun arkadaş

arkadan (kamera tarafından değil onun karşısından)ve kızın kafasının arkasından kırmızı ışık tutmuşlar görmüyonmu. bende bişey sandımdı.
  • killerbee  (13.09.16 18:42:20 ~ 18:43:28) 
Birader tamam kirmizi isigi tutmuslar da o isigi ben tutsam oyle cikmiyor iste


  • kosun lan mevzu var  (13.09.16 18:43:51) 
makina yada telefon ne? iso kullanımına hakimmisin kullanıyormusun?

hocam bak, ışık, kırmızı ışık ve iso değerini ayarladığında bunu her telefonda makinede çekersin. sen şimdi ışığı ayarlıyamıyorsun muhtemelen. kırmızı ışığı değil.
  • killerbee  (13.09.16 19:36:51 ~ 19:40:08) 
@killerbee

arka karanlik ya, hem oyle karanlik ortam olsun, hem arkadan renkli isik siluet cikarsin istiyordur. dediginiz gibi isigi ve cekim suresini ayarlayamiyordur.

pozlama suresi uzayabilir. ona gore modelin sabit durmasi gerek. yine videodaki fotografin keskinligi yuksek, grain az. o yuzden iso degerinin dusuk(yavas) olmasi, lensin keskin olmasi gerek.

onun disinda fotografi cektikten sonra bilgisayarda beyaz ayarini duzeltmek gerekebilir. yine renkleri ve kontrasti da ayarlamak gerekebilir.

edit: bunu da ekleyelim digital-photography-school.com

8. Focusing
In most cases you’ll want the subject which is silhouetted to be the thing that is in focus most crisply. This can mean that the process described in point 4 can be a little tricky as pushing your shutter half way down to get the metering right also means that you’ll focus on that spot in the background. To get around this you can use two strategies. Firstly if your camera has manual focusing you might want to try that. Pre focus your shot before you meter your shot.

The other strategy is to use Aperture to maximize your depth of field (the amount of your image that is in focus). Set a small aperture (ie a larger number) to increase the depth of field – this means you’re more likely to have a sharper foreground and background in your shots.

One last tip on how to photograph Silhouettes – while a total silhouette with a nice crisp and black subject can be a powerful shot, also consider the partial silhouette where some detail of your subject is left. Sometimes a touch of light on them makes them slightly more three dimensional and ‘real’. This is the beauty of bracketing your shots as it will leave you with total and partial silhouettes to choose form.

apple videosunda sanirim sagda arkadaki duvara netlemis fotografi cekerken.
  • idexo  (13.09.16 23:51:48 ~ 23:57:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.