[]

Kedilerden pire bulaşmaz mı?

Selam,
şimdi kedi seviyoruz sokakta kucağımıza alıyoruz falan, hatta bazen evimize falan girdikleri de oluyor bu canların. (Bir keresinde hayvan, daire kapısına koyduğumuz bebek arabasında uyumuştu.)

Bunlardan pire geçmiyor mu ? Her halukarda sokak hayvanları. Pire- bir iki tane dahi olsa- eve barka dadanmıyor mu ?

 
yok bulasmaz, insanda yasamiyorlar. eve girse de bi sure sonra gidiyorlar.


  • enaz3kedi  (12.09.16 22:38:38) 
Bulaşır.dadanabilirler.


  • delicevat  (12.09.16 22:51:19) 
kesin bir bilgim yok. ancak aylarca nasıl yaşadığımı söyleyeyim, bir fikriniz olur.

çalıştığım yerde bir kedi yavrulamıştı. bunun yavruları büyüdükten dışarı çıkmaya başladığı andan itibaren hep ben ilgilendim. zaten bir süre sonra anneleri bırakıyor. 3 kardeştiler. birisi başını alıp gitti. diğer ikisi elimde büyüdü resmen. yemlerini sularını ben verdim. hergün oyun oynadım. okşadım sevdim. bu durum nerden baksan 8 ay devam etti.

pire nedir, nasıl anlaşılır bilmiyorum. ama bende normalden farklı bir durum olmadı hiç. hatta iş yerinin üstündeki apartmanın kapıcısı geldi bi ara. apartman kedilerden şikayetçi, evlerde pire oluyormuş dedi. ilaçlama yapılacka dedi. o derece. atın bunları buradan dedi. bende tamam dedim ama birşey yapmadım. snra bir gün ilaçlama falan yapıldı. ben yine devam ettim aynı şekilde. bir iki ay sonrada işten ayrılmıştım zaten.

yani bende hiç bir şey olmadı. ekstradan sokaktaki başka kedilerle de haşır neşir oldum bu süreler zarfında.
  • mahone  (12.09.16 23:07:41) 
sizin üstünüzde saçınızda başınızda yaşamazlar ama gayet de ısırabilirler. pire ısırması sonucunda vücudum alerji olmuştu ve her yerimde kabarcıklar çıkmıştı. hayvanın düzenli olarak dış parazitlerini yaptırırsanız bi şeycik olmaz. yine geçmezse pire tozları var vs.


  • nice tnetennba  (13.09.16 10:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.