[]

Makarna suyu içilir mi?

elbette öldürmez, öldürmüyor. içiyorum çünkü ama yüksek kalori vs. gibi bir durum söz konusu mudur? içmemek daha mı iyidir? ayrıca normalde tencerede hiç su kalmayacak şekilde haşlayın ve süzmeden yiyin deniliyor. ama işte fazla kalınca suyu alıp böylece içmek ilerde bizi gömer mi bilgisi olan var mı merak ettim.




 
midem bulandı bence içilmez :/


  • gozu acik sevisen yahudi  (12.09.16 19:19:16) 
sevgili yahudi, ben de rengine falan bakınca bi garipsedim ama tadı tuzu yerinde ya. içilebilir bir şey yani.. ama öyle aman aman değil tabii.


  • sustum  (12.09.16 19:21:37) 
abi içiyosan iç tabi de niye içiyon ki?


  • ghilleinthemist  (12.09.16 19:24:44) 
gereksiz besleyici değeri olmayan bir kalori almış olsun bence. saçma olur. üstelik lezzetli olabileceğini de düşünmüyorum.

ayrıca tencerede hiç su kalmayacak şekilde haşlayın diyen kim merak ettim.

makarnaya özen gösteren biri olarak bunu garip karşıladım.

gerçek makarna bol suda pişer, süzülürken soğuk suya tutulmaz.

selamlar
  • kosun lan mevzu var  (12.09.16 19:25:00) 
@kosun lan mevzu var, bu tarif genelde sporcular tarafından kullanılıyor. besleyici özelliği kaybolmasın, süzülerek atılmasın diye fazla değil yeterince su koyun diyorlar. yani lezzetten ziyade besleyicilik ön planda ise böyle yapılması gerekiyormuş.

@ghilleinthemist üstteki açıklamama göre, besleyici kısmı suyundaysa gömeyim madem dedim ben de. ama doğrudur yanlıştır bilemiyorum tabii.
  • sustum  (12.09.16 19:31:34) 
makarnanın içerisindeki besleyici unsurlar nedir karbonhidrat dışında?

ben bilmiyorum
  • kosun lan mevzu var  (12.09.16 19:33:47) 
Makarnanın suya saldığı tüm nişastayı içmiş oluyorsun işte, baya saçma gereksiz ve sağlıksız bir olay.


  • angelus  (12.09.16 19:38:38) 
@angelus yalnızca nişastayı salıyorsa evet, gayet mantıksız. teşekkürler. yalnız ben bu arada baya baya içtim bunu :D

@kosun lan mevzu var, ben de bilmiyorum kulaktan dolma bir şeyi, içinizden bilen birileriyle netleştirmek istediğim için soruyorum. makarnanın içindeki besin değerleri için de google'da bulduklarımı yazabiliyorum, teşekkürler.

Toplam yağ 1,1 g
Kolesterol 33 mg
Sodyum 6 mg
Potasyum 24 mg
Karbonhidrat 25 g
Protein 5 g
A vitamini 20 IU C vitamini 0 mg
Kalsiyum 6 mg Demir 1,1 mg
D vitamini 0% B6 Vitamini 0 mg
B12 vitamini 0,1 µg Magnezyum 18 mg
  • sustum  (12.09.16 19:44:06) 
banyo yapınca akan sabunlu suyla ertesi gün yıkanmak gibi bir şey.


  • bohr atom modeli  (12.09.16 21:49:27) 
Makarna suyunu çektirerek, hatta içine biraz da süt ekleyerek psiirillirse daha lezzetli olur. Özellikle sebzeli makarnalarda suya sadece nişasta geçmez.

Makarna haşladığınız suyun fazlasina ertesi gün çorba yapabilirsiniz. (Özellikle sebzeli makarnalarda) nişastalı ve kıvamlı bir su olduğu için güzel çorba oluyor.

Sade makarnalarda çok da şart değil.

Ama tavsiyem makarnayı az suyla suyunu çektirerek al den te pişirsin. Hatta biraz da süt.sonra
Soslayım.

Daha lezzetli oluyor, afiyet olsun.
  • balik kraker  (12.09.16 22:54:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.