[]

kilo verememek

merhabalar,
vermeyi hedeflediğim bir beş, altı kilo gibi bir kilom var. yaş 21, cinsiyet kadın. düzenli beslenmeye çalışıyorum, ekmek ve tatlıları tüketmiyorum, su içiyorum, haftada en az üç kere spor yapıyorum ve vere vere 1 kilo verdim ki o da açlık yaşadığımda verdiğim bir kilo, zaten incelme konusunda hiçbir yansıması yok.

basenlerimde ve popomda biraz fazlalık var bunlardan kurtulmak istiyorum. bir de sırtımdaki kalas görünümü inceltip daha atletik, sıkı bir hale getirmek istiyorum. gövdemde çok kilom yok fakat yine de gövdedeki kilo sağlık açıısndan en tehlikelisi olduğu için oradan da incelmek istiyorum. fakat önceliğim basen ve sırt/omuz/kol kısımları.

sizce nasıl bir yol izlesem benim için daha verimli olur.
bir de yeme konusundaki en büyük zaafım geç yemek. bütün gün çok temiz beslenip gecenin köründe bir şeylere saldırabiliyorum bazen. beni en çok geriye çeken de bu.

önerileriniz ne olur benim için hem beslenme hem egzersiz konusunda?

edit: sporda yarım saat kardiyo yapıp ısınıyorum. kardiyoyu bir saat yapmayı öneriyorlar ama benim dizlerimi sağlıksız hissettiriyor koşu bandı ve diğer aletler. bir saat kadar bacak, sırt, egzersizlerini ağırlıklarla çalışıyorum, üç set mekik ve gidebildiğim kadar squat yapıyorum.
sabah kahvaltıda iki yumurta, 6-7 yeşil zeytin, bir dilim peynir ve yarım domates yiyorum. bu fiks.
öğlen evdeysem bulduğum sebze yemeği ya da et. dışarıdaysam sıçtım, sandiviç.
akşam. işte akşam benim en sakat menüm çünkü öğlenle akşam arasına çok vakit giriyor ve ben öğlen çoğu zaman dışarıda bulduğum küçük bir sandiviç yemek zorunda kalıyorum. çünkü dışarıda ekmek arası olmayan bir yemek yok, oturup salata yiyecek zamanım olmuyor zaten ayakta atıştırılabilen şeyler yiyorum. tahıllı ekmek yiyorum, içeriğinde aksi bir şey olmuyor ama ekmek işte. evde olduğum zaman da yulaflı çörekotlu yoğurt yiyorum. ama bazen (iki buçuk haftada üç kere falan yapmışımdır) abur cubur sınıfına girebilecek tatlı bir şey yiyebiliyorum. bir kere çekirdek, bir kere bi dilim milföy, bir kere de iki parça bitter çikolatayla deldim diyeti. sorun bunları yemem değil, porsiyonlarım zaten ufacık. sorun bunu akşam yapmam. ama bir yandan da hipoglisemi hastasıyım ve yedikten iki saat sonra şekerim yerlere düşüyor ister istemez tatlı veya hamurlu şeylere elim gidiyor. gitmemesi için çözüm öğlen katiyen ekmek yemeyip et ve salatayı köklemek. fakat dediğim gibi içinde bulunduğum koşullarda öğlen bunları bulup yemek çok mümkün değil. bir de ben dışarıda temiz yemeğe para harcayacak lükse sahip değilim. gerçekten sağlıklı yemekler oldukça pahalı. para harcayabildiğim tek konu spor salonu o da cuzi bir rakam zaten.

 
devamlılık önemli sporda ve sağlıklık beslenmede. kısa vadede aynada ve tartıda fark göremezsin. videolar izleyerek bilinçlendir kendini. spor ve beslenme konusunda.


  • hasmetizm 2046  (12.09.16 15:42:55) 
iki buçuk haftadır böyle bir tempodayım ama 1 kilo çok az bir gelişme değil mi bu süre için? mucize beklemiyorum zaten ama bir aya yaklaşacağım ve gelişme çok azami. acaba beslenmede mi hata yapıyorum.


  • gang leader of wasseypur  (12.09.16 15:47:37 ~ 15:48:00) 
boyunu, kilonu, neyi ne kadar yediğini, nasıl bir spor yaptığını yazarsan daha isabetli cevaplar alabilirsin.


  • cikis yolu  (12.09.16 16:07:13) 
(bkz: intermittent fasting) öneririm. ben 1 ayda 4 kilo verdim bu beslenme şekli ile. ekşi sözlükte gayet doyurucu bi biçimde açıklamışlar zaten.


  • jangbogo  (12.09.16 16:07:48) 
öncelikle belirtmeliyim ki herhangi bir diyetin hipoglisemi hastasına nasıl etki edeceğini bilmiyorum. sabah kahvaltın güzel gözüküyor. evde öğlen sebze yediysen akşama et ve zeytinyağlı bol marullu bir salata yemen yulaftan daha iyi olur. dışarıda olduğun zaman kendi yemeğini hazırlayıp götüremez misin? en kötü ihtimal kapalı saklama poşetlerine yulafını, çörekotunu koyarsın, dışarıdan yoğurt alıp üstüne dökersin, plastik kaşıkla yersin. akşam yine et, bol yeşillikli, zeytinyağlı salata yersin. günde 67-80(kilon-kilon+10) gram protein alman gerekiyor, şimdiki diyetinde bazı günler 30'dan az protein alıyorsun.

spor salonunda program veriyorlarsa onlardan program iste. sadece sorunlu bölgeleri çalıştırmak, kendi gelişimini engeller. 1 saat kardiyo yerine (bkz: hiit) yapmak hem daha sağlıklı, hem de daha etkili olur.
  • cikis yolu  (12.09.16 17:10:31 ~ 20:00:00) 
Ara ogun almanız gerek.
Siz 3 ana o gunu bile tam almıyorsunuz.
Metabolizma sürekli yemek bulamayınca kıtlık pozisyonu alıp yediğiniz 2 gramı bile yağa çeviriyor.

3 ana 3 ara o gun yapın.
Ara öğünlerde bir avuç kavrulmamış çiğ kuruyemiş, yoğurt, 1 (küçükse 3-5) meyve , kefir, 1 küçük kutu süt olabilir. Hem şekeriniz düşmez.
Hem metabolizma sürekli yemek aldığı için sindirime ve yağ depolama yerine yakmaya başlar.

Bir de bol şu için. 2-3 litre arası (sıvı değil, su)

Dışarıda da sandviç alana kadar 1 kase tavuk/mercimek çorbası ve önce 1 dilim ekmek yiyebilirsiniz. Ekmeği makarnayı pilavı hayatınızdan tamamen çıkarmayın ama sınırlayın.

Örneğin bazı sabahlar yarın simit yiyin.
Öğlen önce bir dilim ekmek olsun menüde. Ama o gun karbonhidrat içeren başka bir şey yemeyin. (Patates pilav gibi)

Börek çörek milföy...bunlari silin iste hayatınızdan.

Arada sırada az makarna, pilav, patates iyidir.
  • balik kraker  (12.09.16 23:09:52) 
Mobil edit

O gun=öğün
Önce=ince
Şu=su
  • balik kraker  (12.09.16 23:11:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.