[]

torpil patlatanları nasıl şikayet edebiliriz?

sabahtan beri durmuyorlar. sadece bayramla alakalı değil. normalde de çok patlatıyorlar. tam olarak kimi şikayet etmek lazım? satan bakkalları mı? kim üretiyor bu lanet şeyleri. çoluk çocuk korkuyor.




 
kurtuluş mu? kurtuluştaydım ve 2 saat boyunca durmadılar. polisin bi işe yarayacağını sanmam.


  • yoggi  (12.09.16 14:26:39 ~ 14:27:03) 
şikayet sonrası salıveriliyorlar, bi' youtuber vardı torpici adam; dükkanların içine, insanların üstüne filan atıyordu torpilleri ve üstüne üstük reşit de bir adamdı ama salıverilmiş.

En temiz yolu, çıkıp dövmek. Şimdi bir kaç humanist arkadaş ''hop'' birader diyebilir ama malesef başa gelmeyince anlaşılmayacak şeyler bunlar. insan sinirden kuduracağına bir hamle yapıp hamlesinin getirilerinden kudursa daha sağlıklı olur düşüncesi içindeyim bunca yıldır.
  • mete kudur  (12.09.16 14:30:07 ~ 14:30:22) 
dövdün mü suçlusun, çocuk , anası babası polis,reşit olmayan hayvan evladına şiddet suçu, mahkeme, oğlum bak git olayı.

kekolar, olmaz yani o iş.
  • killerbee  (12.09.16 14:40:53 ~ 14:41:22) 
olur olur, yıllardır oluyor. zaten bahsini ettiğim hamle yapıp hamlenin getirileriyle uğraşmakta bu. Şikayetçi olurlarsa -ki genelde olmazlar olsalarda birilerini dövdün diye suçlu olmazsın suçlanırsın. o davadan da birşey çıkmaz zaten(çıkmadığı görülmüştür, ola ki çıktı bu da mümkün ancak hamlenin getirisi zaten bu). en fazla ailede senin üzerine gelir. kekoluk mu bu yapılan sanmıyorum, basit bir adalet sadece. insanlar kurallara uymazlarsa bunun bir sonucu olduğunu ve buna katlanmak zorunda olduklarını bilmeliler, bunu sağlamakla yükümlü devlet yapıları var ancak, onların sistemi de bu şekilde bunları es geçerek çalışıyorsa, korkak olarak evde sinirden kendi kendini yemek yerine bu hem daha faydalı hem daha ahlaklı hem de daha akılcı(bu önemli) bir yol olarak görülüyor bana.

Ayrıca unutmayın "taviz verene başkaları, kavga çıkarmadığı için belki aferin der ama kimse onu şerefli ve haysiyetli saymaz."
 şeref haysiyet meselesi değil aslında olay.

Kavgacı olmamak efendi olmak iyidir, insanlığın olmazsa olmaz şartıdır ancak bunu yabancı dil bilmek gibi düşünebilirsiniz, karşınızda ki fransız eğer fransızcadan başka birşey bilmiyorsa onunla anlaşmak için ya alternatif yollar bulacaksınız ya da onunla fransızca konuşmak zorunda kalacaksınız. konuşmamayı tercih etmek de var, işte burada fransız halden anlayıp konuşmamayı tercih etse siz haklısınız, o zaman kavgacı olarak nitelendirdiğiniz bizler kekoyuz ancak fransız halden anlamayarak sizi ve ailenizin özel sınırına girerek fiziksel(bu da önemli) rahatsızlık vermeye devam ediyorsa burada onun dilini konuşmaktan ya da alternatif uzaklaştırma çabalarına girmekten başka şansınız yok. Her haltı birbirine vurarak sonuçlandıran bir karakter yapısından bahsetmiyorum, Allah'ın yarattığı bu dünyada güç çok acı bir şekilde lazım olan metadır. kavgadan kaçınmanız sizi iyi bir insan yapmaz, onu tercih etmemeye olabildiğince özen göstermeniz sizi iyi bir insan yapar.

edit: üstüne üstlük özel olarak bu olayda illa bunu yapan kişiyi hastanelik etmeye gerek yok, çıkıp 2 hayt höyt demekle de kurtulunabilinir, çünkü zaten karşınızda ki suçluluk duygusu içinde olacaktır. o yetmezse yakalayıp 2 - 3 vursanız ne siniriniz kalır ne de bu olay bir daha tekrarlanır. burada asıl mesele, etkisiz hale getirmek yani onun sizi yenebilme umudunu kırmak eğer onu kıramazsanız karşınızdaki de sinirlenerek üzerinize tekrar gelmeye çalışacaktır. cezanın olmazsa olmaz maddesidir caydırıcılık ve korku (bkz: cehennem anlatısı)
  • mete kudur  (12.09.16 15:18:11 ~ 15:24:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.