[]

yurtdışı öğretmenliği hakkında

var mı yurtdışı öğretmenliği yapmış, halihazırda yapan veya çevresinde olan. sınıf öğretmeniyim, dil öğretmeni gibi avantajlı bir bölüm değil ama imkan olursa yapmak istiyorum yurtdışı öğretmenliğini. yapabilenler için sınavlar çok mu zorlu, giden memnun mu, geçinebiliyor mu, yoksa onu yapacağına şöyle yap gibi önerileri olan varsa dinlemek isterim. dil öğrenmekle aram iyi sayılır, b2 ingilizce, b1 ispanyolca, yeni yeni de fransızca öğrenmeye çalışıyorum hobi olarak.




 
b2 ingilizce, b1 ispanyolca nedir?

o dillerde ders verip alabiliyor musunuz? eğer gerçekten bunu yapabiliyorsanız öğretmenlikte kazanacağınızın 5 katını kazanırsınız.

öğretmenlik derseniz denklik alıp direk o ülkelerde öğretmenlik yapabilirsiniz, gerçekten o dilleri biliyorsanız.
  • kurnaz  (12.09.16 13:26:35) 
ben de iü'de öğretmenlik okuyorum. iki yıl sonra avustralyaya taşınacağım. mesleğimi orada yapmak istiyorum. bu soruyu silme lütfen. cevap gelirse takipte olmak istiyorum. ben de bildiklerimi yazayım bari, daha önce bu konu hakkında konuştuğum bilgili birisi diğer öğretmenlere göre daha az tercih edileceğimizi söylemişti. bu yüzden olabildiğince donanımlı olmak gerekiyor. ana dil gibi ingilizce(o ülkenin dili) vs. bilmek en başından şart zaten.


  • ruhen hastayim ben  (12.09.16 13:41:48) 
@kurnaz
seviye olarak o kadar biliyorum, öğretme sertifikam yok. kendi öğretmenliğim düzeyindeki çocuklara öğretebilirim ancak. Bir yandan geliştirmeye çalışıyorum kendimi anlamında söylemiştim.

@ruhen hastayim ben
tamam tutarım mesajı, umarım istedin yerde mesleğini yaparsın. ben avrupa düşünüyorum ama kendi dillerini öğrenme kısmı biraz sıkıntılı bir süreç, özellikle almanya hollanda gibi ülkeler için.
  • sheeper  (12.09.16 14:24:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.