[]

daha az uyumak

şimdi ağalar bir ay sonra sınav dönemi başlıyor. üniverste öğrencisiyiz. bu bir ay evdeyim yani fiziksel olarak rahatım. sigara yok. den geli besleniyorum. bugun supradyn kullanmaya da başladım. günde 10 saat uyuyorum ağalar. aşağısı kurtarmıyo. bugun denedim 5 saat uyudum. sabah 8 de kalktım kahvemi içtim, supradynimi aldım. gel gör li öğlen 1 de bi uykum geldi abooov. dedim arım saat uzaniyim. kalkamadık tabi. 4 saat uyumuşum. şimdi ağalar günde 6 saat uyumayı planlıyorum ama gün içinde uykumuz geliyo haliyle. bu durumda napmak lazımdır. vitamin falan herşey yerinde. kahve içsem sürekli mideyi mahvediyor. sizin öneriniz nedir. günde 6 saat uyuyup dinç kalmam lazım. bi el atıverin hele.




 
@kogan

hacı demir silindir ne alaka. onu koyunca noluyor. bide netur bi slindir, boru mu bildigin slindirmi
  • sw  (07.12.09 19:35:16) 
bence en iyi çözüm bu bir aylık süre içinde kendinizi zorlayarak her hafta bir kademe ileri gitmenizdir. aksi takdirde hangi yöntemi denerseniz deneyin 3.-4. günde başınıza patlar.
şimdi şöyle ki bu haftadan itibaren günde 9 saat uyumaya başlayın. gün içinde uykunuz gelirse dağıtıcı davranışlarda bulunun örneğin soğuk suyla yüz yıkıma mükemmel bir çözüm. ya da biraz hareket.
bir sonraki hafta bunu 8 saat yapın diğer hafta 7 ve son hafta 6 yaparak başarıya ulaşın. biraz zorlayacak ama bundan sonra sürekli 6 saat uyursunuz diye düşünüyorum


@kogan demiri nasıl koyacağız hocam anlamadım
  • maresal jedi  (07.12.09 19:41:37) 
Ben kullanan bi arkadaşımdan gördüm ve ondan aldım fakat onun nerden duydugunu hatırlamıyorum şu an.Bildiğimiz silindir,kutu kola uzunluğunda düşün fakat daha ince.
Ben 11 saat kadar uyurdum vize/final dönemleri hariç,şimdi 5 saat uyku sonrası çok rahat kalkıyorum normal zamanlarda da.
İnternette kaynak olarak çok bi şey bulamadım,sadece Leonardo da Vinci ile ilgili bi şeyler yazılmış bu konuda,dahi uykusu ile ilgili bi makalede denk gelmiştim.
  • kogan  (07.12.09 19:48:27) 
supradyn i bırak onun yerine pharmaton kullan 1 numaradır vitaminlerin içinde...


  • brnbrs  (07.12.09 19:52:05) 
@kogan
hacı yatagın yastık kısmının altınamı koycaz? amaç yatağa eğim mi vermek? hala anlamadım hacı

  • sw  (07.12.09 19:55:49) 
uyku geldiginde hafif bir egzersiz, hani su beden dersinde yaptigimiz isinma hareketleri, yaparsan fazdasi olabilir. bir de doktorum bana kacta yattigin degil kacta kalktigin onemli demisti(bkz: insomnia), uyku duzeni kurabilirsin bu sekilde, ilk bir kac gun zorlanirsin ama karsiligini alirsin. bunu yaparken kahve gibi uyaranlardan da uzak durmalisin.


  • ounr  (07.12.09 19:59:58) 
@kogan
amaç ne bunda hocam. yani yatağa eğim vermekmi? yastık kısmı dediğim yerse yatagın yastık kısmının oldugu bölüme koymakmı yoksa ayak kısmının oldugu bölümemi yani baş kısmına koycaz yatagın alt tarafında

  • sw  (07.12.09 20:12:53) 
ağalar gördüm ki çok merak konusu olmuş demir olayına el atim. hemde çok yarım yamalak bilgilerimle. şimdi o demir manyetik düzenimizi değiştiriyor, yani beynin ve vucudün manyetik alanını düzenliyor. şöyle düşünebilirsiniz, manyetik bilmem ne dizlikleri var, tıpkı onun gibi. şimdi bu uyku düzeni ise bu olaydan fena etkileniyor. her ilde manyetik alan farklı old. dolayı ilden ile uyku değişebiliyor, hatta rüyalar değişiyor. mesela kendimi 6 saat uykuya alıştırmıştım (ona da gelcem) ki , memlekete gittim ve en az 12 saat uyumaya başladım. ayrıcana çok net rüyalar da görmeye. bunu dinci bi sitede görmüştüm. yerin manyetizması ve rüyalar. hatta evde deniyebileceğiniz birşey önereyim, eğer hiç rüya göremiyorsanız yastığınızın yakınına büyük yada orta boylu hoparlörler koyun. ben denediğimde acayip fark etti, manyak rüyalar görmeye başladım :).
hatta konuyu başka yere çekersem, kalp gözü olayının bazı yerlerde yüksek olmasının sebebini bile buna bağlıyorlar. (öhöm: ben inanıyorum demedim :)).

şimdi benim uyku düzenime gelirsek, ben bir hafta boyunca beynime tecavüz ederek başardım bu işi. normalde 8 saatten aşşaa kurtarmıyordu ama ben daha ilk günden 5 saat uyudum. 2.3.4. günlerde de. günlerim dolu, sürekli bi işle meşgul old. için unutuyordum uykuyu. sonuç olarak 1 hafta da 6 saate indirdim. herkesin bünyesi bir mi olur o ayrı.
  • dieselsingle2  (07.12.09 20:27:56) 
@dizelsingıl
agam supersin. merak ettiydim baya ne ayak bu boru olayı diye.

@kogan
hocam cok saol deneyeceğim
  • sw  (07.12.09 20:39:31) 
hocam bu borunun herhangi bir metalden falan olması gerekiyor mu? ya da uzunluğu çok olursa daha iyi sonuçlara yol açar mı? ya da yatağın altında(15-30 cm arası ) olması bu dediklerini sağlıyor mu? valla merak saldım iyice:D nerden alırız bu boruyu


  • maresal jedi  (07.12.09 23:02:58) 
bu demir silindir olayını saba tümer in programında dinlemiştim. herhangi bir metal değil silindirin demir olması gerekiyor ve yatağın altına yere koyuluyor. (hatta yatak yere yakınsa yükseltilmesi gerekiyormuş) saba tümer denemiş fazla erken uyanmaya başlamış. konuğu da yatağınız demire çok yakın olduğu için erken dinlenemeden uyanıyorsunuz, yatağınızı yükseltin falan demişti. işe yarıyor gibi ben de denemeyı düşünüyorum.


  • ecece  (07.12.09 23:27:34) 
cevapları sonradan okudum da. kogan, kesinlikle yanlış yapıyorsun demirin yerde olması gerekiyor, arada mesafe olmalıymış.


  • ecece  (07.12.09 23:36:47) 
ben de bu silindir olayını ömer çelakıl'dan duymuştum saba tümer'de anlatıp duruyodu ciddiye almamıştım ama ilginç yani demek işe yarıyormuş


  • kutuların sessizliği  (08.12.09 01:26:30) 
Arkadaşlar evde dambıl var. yatağın altına koysam iş yaparmı (içinde demir tozu varya o bakımdan)


  • dunyatuhaf  (04.04.11 01:11:36) 
Demir ile ilgili

==== Alıntı ====

Uykusuzluk ve uyanamama problemleriniz ortadan kalkacak

Yine bir araştırmanızda Kuran'da insanların özellikle uyku sorunlarına çözüm olan bir şifre olduğuna dair bir beyanınız olmuştu. Bundan bahseder misiniz?

Dr. Ömer Çelakıl:Kuran'da yer alan Hadid (Demir) suresinde demirin insanlar için bir takım faydalar barındırdığı vurgulanıyor. Ben de farklı geometrik yapıdaki demir parçalarının oluşturduğu (veya topladığı) manyetik alanın insan beyni üzerindeki etkilerini bir süredir deneysel anlamda araştırıyorum (Bu deney fakültemizdeki bazı profesörlerin de oldukça ilgisini çekti) Demir sayesinde toplanan bu manyetik alanların insan beynini programlama konusunda yardımcı olduğunu gözlemledim.

Örneğin, uyku problemi olan ve istediği saatte uyanamayan kişiler üzerinde uyguladığım deney sonucunda bu kişilerin tam uyuma saatinden önce kalkmak istedikleri saati düşünmelerini istedim ve diledikleri saatte dinç bir biçimde kalktıklarını gözlemledim (Uykuya başlamakta güçlük çekenler üzerindeki etkisi ise henüz belli değil) Bu deney için uzun helezonik (veya silindir) yapıda demir ağırlıklar kullandım. Bu demir parçalarını, sinirlerin geçtiği anatomik yapı olan omurganın yaklaşık 20 cm altına uzunlamasına yerleştirdim.(Şöyle de düşünebilirsiniz: Yatak altına sırtınıza 20 cm uzaklıkta değmeyecek biçimde uzun ve silindir yapıda demir yerleştiriyorsunuz ve uyuyorsunuz) Şayet daha güçlü bir etki oluşturulmak isteniyorsa demiri sırta daha yakın tutmak veya bir ucunu baş kısmının altına gelecek biçimde yerleştirmek gerekiyor.(Çünkü manyetik alanlar beyindeki nöronlarla daha güçlü etkileşime giriyor) Bu deneyden bir tv programında kısaca bahsetmiştim ve sabahları uyanamayan bir çok kişiden tebrik mesajı aldık.(Bazıları silindir demir temin edemediği için benzer şekilde olan twister yani bükülen uzun demir şeklindeki spor yaylarıyla deneyi uygulamışlar)

==== Alıntı ====

(kaynak: www.indigodergisi.com)
  • konusan balta  (04.04.11 13:59:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.