[]

iyi bir dinde yazili olmasi gereken kurallar

pazartesi isim var o yuzden saliya kadar aciklamayi yapamam, kendi peygamberligimi ilan etmeyi dusunuyorum, kitabi yazdim, ana hatlarini da olusturdum ama size de sorayim dedim. iyi bir dinde olmasi gereken kurallari yazin, burda tartisalim, sonucta ilk peygamberlik denememde büyük hatalar yapip sevkimin kirilmasini istemiyorum.




 
son peygamber benim diyip bencillik yapılmamalı, biraz paylaşımcı olmak şart.


  • doxanikee  (11.09.16 00:26:50) 
kitap e-book dimi? aman diyim..


  • qazaqwsx  (11.09.16 00:28:24) 
bu dinin son olduğunu vurgulaman lazım, yani vallahi bu son filan yazabilirsin. çünkü hem hristiyanlar bu son din diyor hem de müslümanlar, ama mesela hristiyanlar onlardan önceki kitapların çoğunu kabul ediyorlar, müslümanlarda. senin de öyle yapman lazım, önceki bütün kitapları kabul edip üstüne onlar değiştirildi mani olamadık ama bu son demen lazım. yalnız bu sonbahar akşamı şimşeklerin kurbanı olacağız senin yüzünden. ben 1 inceden tırsmadım değil.


  • mete kudur  (11.09.16 00:29:17) 
Yaa bu iş aslında çevre meselesi, sahabeni havarini yanlış seçersen dinin iki kuşak sonra tanıyamayacağın hale gelir hatta karambolde adamı bilekten çiviledikleri bile vaki.


  • kargn  (11.09.16 00:35:36) 
Finalde butun kitaptan sorumlu olmayalim,


  • duptıs  (11.09.16 00:35:51) 
olabildiğince birden fazla anlama sahip kelimeler seçmeye özen göster ki bir çelişkide hemen çıkış yolu bulabilesin.


  • ruhen hastayim ben  (11.09.16 00:41:54 ~ 00:42:14) 
ooooo tebrik ederim.
umarım dinin tutar ve top 3'ü zorlarsın.
diğerlerinden farklı olarak kendinin yazdığını itiraf etmen takdire şayan.

son sürüm olduğunu vurgula mutlaka.
mucizelerini vidyoya al, youtube at. tebliğ için youtube tam senlik.
diğer dinlerden ve mitolojilerden arak yapabilirsin; ama abartma.

aklıma gelirse editlerim. bize de bi linkini atarsın kutsal kitabın artık ;)
  • angina pektoris  (11.09.16 00:42:09 ~ 00:42:59) 
bir gün dinin söyledikleri bilimle çelişirse bilimi seçsinler.


  • bardakigüneşgözlüğü  (11.09.16 00:44:51) 
üstteki arkadaş durumdan habersiz. iyi bir dinin tek özelliği çelişki olmamasıdır. şöyle yaz, eğer çelişki oluyorsa kıyamet çok yaklaşmıştır filan de, mllet aa bu da yazıyordu desin. evet.


  • mete kudur  (11.09.16 00:49:30) 
Şu ayette bahsedilen eseri ortaya koyabilmen lazım:

"De ki: Bütün insanlar ve görünmeyen gizli varlıklar ( cinler ) bu Kur’an’ın bir benzerini ortaya koymak için bir araya gelselerdi ve birbirlerine bu konuda destek olmak için ellerinden ne geliyor ise yapsalardı, yine onun benzerini ortaya koyamazlardı. "
( İsra, 17/ 88 )

devamında şu var:

"Ama bunu yapamazsınız, hiçbir zaman da yapamayacaksınız, o halde bundan vaz geçin, yakıtı insanlar ve taşlar olan o cehennem ateşinden sakının. Çünkü o ateş inkarcılar için hazırlanmıştır." ( Bakara, 2/23-24 )

İnanmayanlar demiyor, inkarcılar diyor. İnkarcılar.

Kendisinden önce gelen dinlerle örtüşen 1400 yıllık bir din varken pek şansın yok gibi.
  • AWD  (11.09.16 00:54:30 ~ 00:58:51) 
@AWD iste ben bunun benzeri olmasin diye ugrasiyorum, farkli olsun benimkisi.


  • ivettivett  (11.09.16 00:56:57 ~ 00:58:52) 
@awd, islamiyet kendinden önce "gelen" dinlerle örtüşmüyor.


  • cekilmis gayfe  (11.09.16 01:23:13) 
Yani din kuracan, peygamberlik mi ilan edicen Allahlık mı o önemli. Allahlık ilan edeceksen herkesi ve her şeyi ve bütün evreni yaratman lazım. Yoktan var edicen. Bi de madem değişik bişey olsun istiyosun, insanların aala kötülük yapamayacakları, hiçbir şeyin ölmeyeceği falan bi düzen kur bence. En sağlamı bunlar.


  • yaren  (11.09.16 02:04:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.