[]

Bayram tatili sebebiyle para transferim aksar mı?

Dün yani 9 Eylül'de yurtdışına para transferi yaptım. Dekontta valör tarihi 13.09 görünüyor ve paranın da en geç o gün ulaşması gerekiyor. Sorum da şu: Cuma'ya kadar Türkiye'deki bankaların kapalı olması benim yaptığım SWIFTi etkiler mi? Yani paranın 13ünde ulaşmaması mümkün mü?




 
banka işini dogru yaptıysa etkilemez. swift mesaji dun yazilmistir ve is artik muhabir bankadadir.


  • 507  (10.09.16 22:15:05) 
bugün yapılan eft bile 16 eylülde hesaba geçecek gözüküyor eft bile geçmiyorsa yurtdışı para transferi hayatte geçmez.


  • pembe baytar  (10.09.16 22:28:11) 
pembe baytar'ın yazdığının hiç alakası yok konuyla. herhangi bir müşteri olarak değil, uzun süre bankada swift ve eft işlerini yapmış biri olarak söylüyorum bunu. merak ediyorsa eft neden 16'sında geçer, swift neden 13.09'da geçer detay verebilirim.


  • 507  (10.09.16 22:31:21 ~ 22:31:50) 
Swift mesajında 13 eylül yazıyorsa geçer. Eft ile hiçbir alakası yok konunun.


  • orient blue  (10.09.16 23:07:56) 
Valla ne yalan söyliym bilmemek değil öğrenmemek ayıptır, Ben merak ettim swift eft arasındaki tarih farklılığını.
@507

  • niedy  (10.09.16 23:55:36) 
swift yurtdışı havale.
eft tr içinde başka bankaya havale, en geç bir sonraki iş günü yapılır özel bir işlem değilse.
swift yapılırken valör yani vadesi bellidir. eğer karşı ülkede bir tatil yoksa yazılan günde iner.
  • inisiyatif almayi seven adam  (10.09.16 23:57:44) 
swift gecildigi gun para sizden cikar
valor tarihinde adama gider
yine de alıcı okul vs iste gonderin swifti konuyu da soyleyin
  • kingcyrax  (11.09.16 00:21:46) 
SWIFT: banka bu mesajı gönderdiği an, artık "manuel" işler biter. her şey otomatik olarak bankalar ve muhabir arasında gider gelir. bu yüzden ilk mesajın çekilmesi yeterlidir. bunda tek önemli olan şey, bankanın işleme atadığı "valör"dür. banka 13.09 valörlü yaptım diyorsa o işlem o vadede gerçekleşir. aradaki tatil günleri vs. etkilemez bunu. hele ki türkiye'deki bayramlar hiç etkilemez. dolar yolladınız diyelim; doların resmi tatili olmayan her iş günü o işlem gerçekleşir. türk bankasının açık olmasına gerek yok bunun için.

EFT: tcmb üzerinden giden, ve bankaların isterse valörlü yaptığı işlemdir. işlemin valörü mutlaka iş günü olmalıdır; tcmb kapalı olan bir gün tl yollayamazsınız. bu yüzden bayramlarda tl yollanamaz, en yakın iş gününe atar valörü. bankalar genelde gün içi tl transfer saatini 17:00 veya 17:15 ile sınırlar. bayram öncesi bu saatleri kaçırırsanız da çok doğal olarak 7 gün sonraki cumaya valör atar. tl transfer etmek için tcmb ve bankalar açık olmalıdır.

not: bankalardaki her tür para transferine "havale" deniyor amiyane tabirle ama doğrusunu kullanmak isteyenler için: aynı banka içindeki işlemlere havale denir sadece. 2 banka arasında "havale" olmaz, "EFT" olur. yurtdışına EFT olmaz; swift olur, wire transfer olur. (aynı kişinin hesapları arasındaki havaleye özel olarak virman da denir)
  • 507  (11.09.16 11:59:07 ~ 12:04:08) 
Havale de zaman sınır olmaksızın yapılabiliyor sanırım.


  • niedy  (13.09.16 22:37:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.