[]

Yüzüklerin efendisi, hobbit serisi filmleri, spoiler

Yüzüklerin efendisini seyrettim. Öncesinde oyunlarını oynamıştım. O yüzden konuyu biliyordum seyrederken ama bir sorun oluşturmadı.

Hobbiti seyrederken de aynı şey olacaktır, sorn olacağını düşünmüyorum yani.

Şimdi tvde bekelnmedik yolculuğa denk geldim. elflere uğruuyorlar , elrond var torin var.

Oyunda torin yoktu ya da bildiğim kadarıyla yüzüklerimn efendisinde de.ELron vardı.

WArg yani kurtlar yüzüklerin efendisinde vardı belki, ben dikkat etmedim ama oyunda vardı. uluyorlardı ve artı saldırı gücü veriyordu :D

Çok az bir yerini seyrettim de şu an. fazla spoiler vermeden bana yazarsanızı sevinrim.

niye insanlarla elfler kavgalılar ve elronmda uğrayan tayfa nereye gidiyor? Aralarında dwarf yani cüceler de var galiba. Ve hobbitler.Yanılıyor muyum, bu 3 grup farklı ırk diye biliyorum coğrafyaları da farklı.

mordor olayı olmasa bu ırklar kavgalı mı olacaktı yani hep.

Yüzüklerin efendisi bititkten sonra sanırım hepsi barış içinde yaşadılar, spnuıçta elfle insan evlendi.

Bu film sırasında, mordorda göz yok sanırım , değil mi? TAvşanları olan büyücünün denk geldiği ölümsüz yratık, aragonların girdiği mağarazdakiler değil

mi ben onalra benzettim.


Gollum ordakiyle lotr daki tip aynı. hani zaman geçtikçe değişiyordu?

Kral torine ne oldu da krallığı bitti ve kaçtılar?

bu dev kayalar ne, niye lotr da onlardan kimse yardım istemedi mordor ya da gandalf mesela.

 
Cevap olması için tek sorunu cevaplıyorum: aragorn'larin girdiği mağaradakiler o değil, bahsettiğin yer dol guldur oradaki sauron.

Söyleyeceğim ise sorular çok karışık ve çoğunu anlamlandıramadım, öncelikle bir dakikanı ayırıp karakterlerin isimlerini öğrenmeni öneririm. Sorular anlaşılır olursa seve seve cevaplarım.
  • Apocalypse  (11.09.16 02:06:04 ~ 09:50:54) 
- cüceler,insanlar,hobbitler,orclar,elfler, uruk-hai ler (eskiden elftiler), yarı tanrı-yarı insanlar var(hurin soyu filmde yok ama extended da sanırım aragorn un bu olduğu söylenildi.)
- elfler insanlara gıcık çünkü insanların tamahkar oluşunu,kibrini ve genel olarak karakterini beğenmiyorlar ama nefret de ettikleri söylenemez.
-cücelerin açgözlü oluşundan dolayı onlardan nefret ediyorlar diyebiliriz ama en çok kötülükten beslenen orclardan ve karanlık ırklardan nefret ediyorlar.
- hobbitler en izole yaşayan biram, çayım çorbam seksim kafasında olan yaratıklar.
- hobbitte göz görünmüyor ama normalde var hikayede.
- gollumun değişim olayı muammalı, çünkü yüzükten aldığı güçle baya bir süre yaşadı ancak filme dökülme kısmı senaristlerin elindeydi.
  • makarnavodka  (11.09.16 02:29:31) 
@j r r tolkien elfler ve insanların çatışması ikinçi çağda başlamıyor mu sevgili tolkien? malum tor aldarion orta dünyadaki kötülüğü hissedip elflere yardım ediyor evliliğini bitirmek uğruna (tabi bunda denizcilik sevdası da önemli yer ediyor) ardından ondan sonra tahta gelen kızı tar ancalime bu yardımları kesiyor ve de ondan başlayarak tar-palantir'e kadar elflere onlan düşmenlık giderek arttı hatta bir ara topraklarına bile sokmama kararı aldılar bu böyle süre geldi ve bir kültür oluştu.


  • Apocalypse  (11.09.16 10:03:15) 
Gandalf mesela hobbit beklenmeyen yolcuuluk filminde yine nova attı. ŞAhinleri çağırdı. Neye göre bu güçleri kulalnmaya karar veriyor? Kullanmadığı için bir çok arkadaşı ölmüştür belki.

2. ve 3. filmi seyretmedim hobbitin de bilbo da o yüzük 40 50 yıl kalıyor kimsenin haberi olmadan. Ta ki ilk filmdeki shire'daki eğlence festivalinde görünmez olarak kaybolana kadar. Ama o gece mordorun haberi oluyor orada yüzüğün olduğundan?
  • Cursed Chico  (11.09.16 14:59:27) 
@cursed chico Şahinler dediğin kartallar insanlar ve elfler gibi bir ırk, onlara pet muamelesi yapmayalım. öyle gandalf her istediğinde gelecek de değiller, gandalf zamanında pek yardım oldu onlara vefa borcuyla yardımcı oluyorlar ^^

@j r r Tolkien'in söylediği aslında hikayede çok kritik bir noktadır hatta hikayenin oluşmasına neden olan bir hatanın başlangıcı, merak eden mesaj atsın^^

Bu arada gollum'un yakalanması ve sorgulanması hakkında birbiriyle çelişen birden fazla yazısı var tolkien'in.
  • Apocalypse  (11.09.16 19:33:39 ~ 19:35:59) 
LOTRO filminde bu karakterler ölmüş mü oluyor bir kaçı hariç gandalf bilbo? Aragorn filan nerde mesela bu sırada, bildiğim kadarıyla yüzlerce yaşında.

Kaya devler vardı ya, onlar ne peki? Niye o tür yaratıklardan yardım istemedi mordor, asdece goblin troll haradrim gibi şeylerden, gücü mü yetmedi.
  • Cursed Chico  (11.09.16 22:10:40) 
Stone giantlardan bahsediyorsun galiba?


  • Apocalypse  (11.09.16 23:58:25) 
ben de çok derin bilmem altyapısı ama mantıklı düşünürsek o kaya-dev'ler öyle her "haydiii" denildiğinde kilometrelerce mesafe kadedecek yapıda olmayabilirler. ya da mevcut bölgelerini terkedemiyorlardır.

gollum da zaten değişeceği kadar değişmiş işte. yüzüğü kaybetmesine az bir zaman kala olmuyor mu zaten hobbit'teki mevzular hem.

gandalf'ın sürekli güç kullanmaması çok mantıklı ve felsefik bir durum. paradoksal birşey o. o kadar çok güce sahip olmasının nedeni bizzat o kadar güç manyağı olmaması yani. senin benim gibi mutfaktan güçle çay getirecek adamların olmaz o kadar gücü. o hesap :)
  • matrix  (12.09.16 00:34:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.