[]

Yurtiçi uçuşlarda fazla rezerv. nedeniyle uçamayıp tazminat alabildiniz mi?

Biliyorsunuz yasal olarak yurtiçi uçuşlarda fazla rezervasyon (overbooking) nedeniyle uçağa alınmazsanız ücretsiz bilet iade/değişimi artı gecikme durumuna göre yemek/konaklama artı 100 euro tazminat hakkı bulunuyor. Başınıza geldiyse hangi havayolu ve haklarınızı tam olarak alabildiniz mi?




 
Yurtdisi ucuslarda basima geldi. Thy ile istanbuldan cikarken. Yurtici yasamadim


  • kuehles blondes  (10.09.16 17:19:29) 
Evet, TK'da yaşadım bir kez. Check'in de yapmıştım, hatta boarding kapısındaydım :) 100 euro + yemek fişi ile bir sonraki uçuşa geçtiydim 4 arkadaşımla birlikte (bak hem de 4 kişiye birden vurdu yani)

Birini dövmene gerek kalmıyor, bizim yanımıza gelip rica etmişlerdi, ama mecbur değilsiniz demişlerdi. Biz de sizi kırmayalım gönüllü oluruz demiştik.
  • roket adam  (10.09.16 17:45:25) 
@justmentalamele Parayı havayolu şirketi ödüyor.
web.shgm.gov.tr

  • mikro patlama  (10.09.16 17:55:52) 
@justmentalamele
Önce sivil havacılığa şikayet, olmazsa mahkeme. Yalnız bu haklar sadece fazla rezervasyon durumu için geçerli, hava durumu, terör vs. nedenle oluşan iptaller için değil yani.

  • mikro patlama  (10.09.16 18:09:06) 
ankara-izmir uçağında oldu anadolujet. bagajınız yok böyle böyle dedi 4 saat sonraki uçağa alalım 100 eur verelim dedi. sat sat sat koy amuğa dedim djdjslsjs


  • cekilmis gayfe  (10.09.16 18:31:16) 
@adramelekh

Overbooking in ne oldugunu bilen, arkasindaki matematiksel olasilik hesaplarini da bilen biriyim. Nereden geldi simdi boyle bir aciklama?
  • kuehles blondes  (10.09.16 18:54:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.