[]

Kurban bagisi ile vekaleten kurban bagisi farki?

Soru baslikta ama biraz daha acayim. Bazi Kurumlar kurban bayrami icin bagis alirken 2 farkli sekilde aliyor, bunlardan birisi "vekaleten kurban bagisi", digeri sadece "kurban bagisi" seklinde. Bu ikisi arasinda ne fark var..? Dini acidan bakilirsa degisen bi sey var mi..?

Vekaleten kurban bagisi tahminimce direkt bagisci kisinin adina bizzat bayram zamani kurban kesilerek oluyor.

Kurban bagisinda ise sadece para aktarimi oluyor, herhangi bir kurban kesimi yok.
Dogru mudur..?

 
Vekaleten kurban caizdir; sen parayı ve yetkiyi başkasına verirsin, senin yerine kurbanı keser ve ihtiyaç sahiplerine dağıtır. Böylece ibadet yerine getirilmiş olur.

Fakat kurban bağışı, kurban ibadeti olarak kabul edilemez. Çünkü İslam dininde; koyunun veya keçinin kurban masrafını yalnız bir kişi; deve, sığır ya da manda gibi büyükbaş hayvanların masraflarını ise en fazla yedi kişi ödeyebilir. Kurban ibadeti niyetiyle herhangi bir kuruma bağış yapılması durumunda onlarca kişinin verdiği para birleştirilir ve bir hayvan kurban edilir; bu şekilde kurban kabul olmaz. Sadece sevap olur.


Kısacası; paranız varsa kendiniz kurban kesebilir ya da vekaleten kurban kestirebilirsiniz. Paranız üstte bahsettiğim şartları sağlayamıyorsa zaten size kurban vacip değildir; bu ibadeti yapmasanız da olur. Yine de bir şeyler yapmak ve sevaba girmek isterseniz kurban bağışı yapabilirsiniz.
  • fragile lady  (10.09.16 15:33:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.